Jump to content

Karlsson

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Karlsson

 1. En bil med vanlig originalfjädring är högre än en med AHC i normalläget, tror höjningssiffran är från måttet med vanlig fjädring? När jag plockade bort AHC satte jag dit vanliga fjädrar bak och det blev en lagom höjning för mig.
 2. Jag testade för ett par veckor sedan att besikta lastbilsreggad HDJ100 utan galler och mittersta sätesraden monterad. Det blev underkänt. Enligt hon som utförde besiktningen gick det bra att jag inte hade lastförskjutningsskydd men fick inte ha fler sittplatser än bilen är registrerad med. Har som många andra tidigare lyckats med detta men nu var det kanske fel dag... Tänkte att det borde gå bra att frakta säten fastskruvat men skulle ha valt spännband. Ringde sedan till deras tekniska support och han jag fick prata med där menade att polisen bett dem hålla bättre koll på detta?
 3. Jag har letat lite smått efter ett insynsskydd så jag kan eventuellt vara intresserad. Är det i Viken vid Höganäs det finns?
 4. Karlsson

  AHC-delar

  Har plockat bort AHC från min 100:a och undrar om någon är intresserad av grejerna? Höjning och sänkning fungerade men var hård i fjädringen och nivåskillnadstestet som finns beskrivet i servicemanualen visade även det att gasklockorna var i dåligt skick. Kan fixa riktiga bilder men det som finns är det markerade på bilden plus kablagen under bilen och till de främre höjdgivarna. Dock inte till den bakre nivågivaren då det satt i samma stam som ABS:en. ECU:n är visserligen urkopplad men inte ute ur bilen så den kan eventuellt bli tillgänglig. Dämparna, rören och ackumulatorn blev förstörda under nermontering...
 5. Gammal tråd men hade läst detta och uteslöt först att kolla på gallret från 90:an nu när jag behövde ett till min 100. Men sen mätte jag båda bilarna och det skiljer bara tre centimeter på den invändiga bredden där gallret monteras. Armstöden i 100 är relativt breda och åtminstone i den tidiga 90 jag har sitter armstöden bakom gallret. Så nu har jag monterat gallret i 100:n och hoppas att det kommer bli godkänt på regbesiktningen. Lite lägre takhöjd i 100 så gallret får lutas något. 90-serien är inte så liten som den ser ut om än den har lite smidigare yttermått...
 6. Hej! Är det någon som råkar ha ett par torsionsfjädrar över? Är ute efter standardfjädrar till en diesel utan AHC. Toyotas nummer är 4816160010 och 4816260010.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.