Jump to content

Fabbe

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Fabbe last won the day on March 13

Fabbe had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

Profile Information

 • Location
  Höör
 • I drive
  Hzj75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goddagens! Tänkte uppdatera framstegen med flakbytet. Det gamla flaket åkte av och det nya provmonterades. 7 centimeter för långt var flaket så det var bara att sätta vinkelslipen i det. Först kapade vi 6 centimeter och gjorde en ny provmontering. Vi slipade ner ytterligare en centimeter innan vi bestämde oss för att vara nöjda och svetsade på framkanten. För att fästena skulle passat perfekt så skulle flaket behövt kortas ner ytterligare lite men vi valde att borra nya hål i klackarna på ramen som håller upp flaket. Det blir betydligt mer jobb att kapa mer än 7 centimeter i flaket eftersom där går en ganska rejäl balk tvärs över flaket som måste flyttas i så fall. Det lät på de fåtal andra jag pratat med om detta att det är en väldigt lätt och smidig manöver att få 79 ans flak att passa 75ans bil. Till det vill jag bara säga nej. Det är varken roligt eller smidigt och min rekommendation är att hitta rätt flak till rätt bil. Om någon trots allt vill göra något liknande i framtiden så svarar jag gärna på frågor.
 2. Hej allihopa! Jag har precis påbörjat projektet att byta flak på min hzj75a. Jag hittade inget flak till nämnd bil utan köpte ett som kom från en 79a. Lite modifiering krävs för att få på flaket. Väldigt snålt med information finns om just en sånhär operation men jag har läst mig till att 8cm i förkant måste bort för att hjulen ska komma i hjulhusen. När flaket och bilen stod sida vid sida var jag övertygad om att det skulle gå utan att kapa något men så lätt kommer man aldrig undan.
 3. Gaup: Elektrisk jörgen: har du en bild på den bullbar? Jag har ännu inte bestämt mig om jag bara ska fixa till den eller om den ska få lite styling också.
 4. Det låter i så fall som motorn blivit bytt före importen eftersom enligt transportstyrelsen så ger den 131 hästar. jag tackar för svaret och är nu lugn och nöjd👍👍
 5. Hej hopp på forumet. Jag är helt ny både på forumet och ägandet av en land cruiser. Har tidigare hållit mig med hilux och har även en hilux som vardagsvagn men har nu som sagt kommit över en land cruiser. Min fråga är vilken av alla land cruiser modeller.är det kanske en Bj75? Den är importerad från Danmark och registrerad här i Sverige som 87 års modell men påstås vara en 97 års modell i verkligheten. Reg nr ger ingen lycka och det enda jag vet är att det är en rak dieselsexa under huven utan turbo eller intercooler och att den saknar varvräknare(vanligt i Asien). På mina hiluxar har motorkod, årsmodell och dyl funnits på en fastnitad plåt under huven. Den plåten är givetvis borta på land cruisern, hålen finns kvar dock😉 finns där några fler ställen där sådan information kan tänkas finnas? Handboken finns förstås ej. Någon som har pejl på reservdelar till dessa? Filter, remmar, reflektor(rostat upp) mm. Har Toyota möjlighet att få tag i grejer ännu eller måste man bege sig till eftermarknaden? Men först och främst vill jag veta vad jag kommit över för någon modell. Tack på förhand/Fabbe
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.