Jump to content

Garnolle

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Garnolle

 1. Garnolle

  GRJ 79

  Eller nä jag skruvade faktiskt in dem i sitt innersta läge och sedan ut, för att vara korrekt!
 2. Garnolle

  GRJ 79

  Har äntligen hunnit meka lite! Min svängradie har varit helt fruktansvärd så idag fick jag äntligen tummen ur och gjorde något åt saken. Stoppbultarna skruvades ut i sitt yttersta läge och sedan max rattutslag åt båda hållen för att sedan skruva in dem igen till en bra nivå. En testkörning senare och nu känns det plötsligt som att köra en mini cooper istället för ett godståg! Underbart! Heja mig!
 3. Snyggt jobbat!! Tar gärna lite mer info om extraljusen! Jag ska själv beställa stora runda inom en snar framtid och vill inte köpa något som inte håller måttet.
 4. Däck och fälgar är nu sålda.
 5. Jag har dessa däck och fälg till salu. De har rullat endast från Tyskland till Stockholm när jag körde hem bilen i somras och är sådeles i princip nya. Det är 5st. Fälgen är en originalfälgar i 16x6,5” med bultcirkel 5/150. Däcken är 225/95/16. Jag har precis köpt nya sommardäck, Nokian Rotiiva AT 285/75/16. De känns väldigt bra, dock är de så pass nya att jag inte hunnit kolla bränsleförbrukningen på dem än. Ca 2000kr/st.
 6. Garnolle

  GRJ 79

  Haha. Nja, jag har nog med abroviker för tillfället. Golvet åker på tippen. Ja det är av glasfiber och väger ju lätt över hundringen..
 7. Garnolle

  GRJ 79

  Hela skåpet stod på bockar först men blev tvungen att bygga en riktig jäkla abrovink till ställning som går ut ur sidofönstret, sidodörren och bakdörren som gör att hela skåpet hänger i sitt egna tak. Sedan kunde jag kapa loss golvet och låta det falla ned på bockarna. Men jävlar vilket gediget bygge herr Hägglund har gjort! Bara golvet är ju så tungt att jag måste kapa upp det i delar för att kunna få in det i bilen och sedan till tippen. Eller om någon är sugen på en väldigt platt båt så är det bara att komma och hämta!
 8. Garnolle

  GRJ 79

  Hahaha! Nä jävlar va tungt det var!! Tur att det inte har regnat på länge och att huset står på en knalle!
 9. Garnolle

  GRJ 79

  Och så har jag påbörjat bygget av arbetsskåpet igår. Golvet är bortkapat. Hoppas kunna plasta lite i helgen.
 10. Garnolle

  GRJ 79

  Äntligen är nya sommardäcken på! Var tvungen att skifta lite mellan fälgarna så det blev verkstad denna gång.
 11. Oooooo spännande!!! Vad blir det??
 12. Garnolle

  Solrosgaraget.

  Svincool!! Vilken kulör tänker du dig?
 13. Garnolle

  GRJ 79

  Igår var jag på landet och hämtade skåpet som jag köpte i somras som ska bli mitt framtida arbetsskåp. Kallt, blött, mörkt och lerigt var det men nu står skåpet äntligen hemma. Bygget börjar nästa vecka.
 14. Garnolle

  GRJ 79

  Tackar! Den kommer bli min företagsbil. Bygge av skåp påbörjas snart. Och vad gäller pengar...nä... blir bara deppigt
 15. Garnolle

  GRJ 79

  Ja jag kan tänka mig det! Tack!
 16. Är det någon som har tips var jag kan köpa hasplåtar till min GRJ79?
 17. Garnolle

  GRJ 79

  På måndag ska bilen in på lackverkstan. För bättring av lack på ett par ställen där rost redan börjat krypa lite. Som ni kan se på tidigare bilder så måste jag även bättringslacka under bakfönstret då de tydligen har lackat bilen med flaket på...suck!!! Vi kommer även räta upp förardörren som måste åkt på en smäll i tillverkningen då den är lite konvex och pga det lite svårstängd (nyper upptill och nedtill). När vi ändå går på dörren så kommer vi svetsa fast en liten förstärkning i form av en trekant där fönsterkarmen möter dörren (akter över om man säger så) på båda sidor. Ett känt problem är att dessa bilar tyvärr är väldigt svaga i godset just där. Det ska samtidigt göras en ordentlig rostskyddsbehandling av hela bilen eftersom man tydligen inte bryr sig om sådant i Dubai...
 18. Garnolle

  GRJ 79

  Här kommer en liten uppdatering! Flaket är nu färdigt och snart börjar jag med bygget av arbetsskåpet.
 19. Garnolle

  GRJ 79

  Haha! Sorry! Jag hämtade bilen strax innan sportlovet så här kommer några bilder till. Snart är det dags att börja bygga arbetsskåpet!
 20. Garnolle

  GRJ 79

  Tackar! Jag har försökt räkna men det krävs lite mer mil och några fler tankningar för att få en bra median. Blandad ligger väl på ca 1,5 men vi får se längre fram. Återkommer.
 21. Garnolle

  Solrosgaraget.

  Det är väl inget fel med några klassiska speed holes?! Har du inte lärt dig något av Homer?
 22. Garnolle

  GRJ 79

  Lite uppdatering. Bakljusrampen snart klar. Hjulhusen ska flyttas ut och sänkas ned och monteras. Regplåten är flyttad lite för att glädja farbror blå.
 23. Garnolle

  GRJ 79

  Min tanke var att köra på alu men firman som gör bygget rekommenderade stål pga att det kommer bli en del belastning på stakhålen. Viktskillnaden är marginell eftersom bygget inte är så stort.
 24. Garnolle

  HZJ 79

  Jäklar va snygg den blev!! Bra jobbat! Vilka däck blev det?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.