Jump to content

SkogsJona

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

SkogsJona last won the day on February 1

SkogsJona had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

Profile Information

 • Location
  Skellefteå
 • I drive
  Edit. Sålt Hiluxen och 4-runnern. Kör LC150 nu.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har bara monterat Defa men det var väldigt enkelt. Dock tycker jag att det är för lite effekt i elementet, kunde gott vara några hundra watt till med tanke på vilken tid det tar och hur lite varmt vätskan blir. Är väl typ 13 liter? Skulle helst vilja ha dieselvärmare men priset avskräcker ännu. Jag tänker att systemet luftar sig själv? Jag körde pumpen ett tag innan jag körde igång motorn å värmaren när jag montera.
 2. Snyggt, men varför? Var du inte nöjd med Lightforce lamporna? Var själv sugen att komplettera rampen med två xenonlyktor. Inte för att det behövs utan för att det vore lite kul att inrama. Har rampen ovanför toyotaemblemet.
 3. Har faktiskt misstänkt detta, att bromsarna ibland ligger på. Har haft känslan att skivorna varit väldigt varma trots att man knappt bromsat. I servicehistoriken har faktiskt belägg och skivor bytts med kommentaren goodwill. Kanske är ett vanligt problem att bromsarna strular lite. Får bli en översyn.
 4. Okej. Jag har en likadan bil men nu med takbox och vinterdäck går den knappt under 1,2 liter milen.. Kanske inget speciellt fel på bilen men det känns lite saftigt. Börjar fundera på att göra nån motoroptimering med chip eller box. Förbrukningen kan verkligen skilja mellan likadana bilar. På Hiluxforum verkar samma bilmodell dra allt mellan 0,80 blandad till 1,1 typ.. sen påverkar ju körstil verkligen men det billigaste jag kört Pradon är 0,85 och det var långtur till fjälls sommartid. Hade en manuell Hilux med camper på flaket. Den var verkligen maxlastad och överlastad vid körning men drog sällan mer än 1,2 liter milen. Därför känns det märkligt att Pradon behöver vara så törstig..
 5. Robert, Har din 2014 2.8 eller 3.0 litersmotorn? Vad har du för uppfattning om förbrukningen? Medel osv. Mvh
 6. 5 sits är väl generellt 20-40 tusen billigare begagnad. Fick den uppfattningen när jag letade iaf. Själv är jag rädd finesser som adblue och euro 6 funktioner. Tänker att det bara är nått som kommer kosta i längden. Min -2014 med 3.0 liter motorn är rätt törstig, speciellt nu med takbox och vinterföre så om förbrukningen spelar roll kanske 2.8an lönar sig. Den drar 1,2 liter milen blandad. Utrustningspaketen gör ganska mycket extra på nypriset . Extra sätesraden verkar kosta runt 10 extra så köper man en ny kan det kanske vara klokt att ta med det då det påverkar andrahandsvärdet ganska mycket. Jag skulle nog inte vilja vara utan 360 kamerorna då bilen är stor, offroadfunktionerna så som dynamiskt fjädringsaystem och bakdiff behöver nog ganska få personer även om jag gillar att det finns. Har inte behövt det ännu. Problemet nu är väl att många försvinner på export så dom billiga försvinner snabbt. Kronan är ju värdelös. För övrigt tror jag att kvalitetsgarantin man kan få om man köper av toyotahandlare kan vara värt en extra peng. Lycka till. Mvh
 7. Jag tog signalen för reläet från den svarta av de två kablarna som går till helljuslampan. Den andra är röd. Funkade fint.
 8. Har äntligen fått tummen ur med ledrampen. Gjorde egna fästen i två steg, dels 2 stöd som sitter med 2 skruvar vardera på insidan grillen. Sen skruvade jag 2 st stag som går ut genom springorna i grillen. Placerade rampen ovanför "radarn" för att få upp ljuset och inte bländas av ljuset mot vägbanan. Sen var tanken att man enkelt ska kunna montera ytterligare lyktor nedanför men i samma stöd på insidan grillen. Blev väldigt stadigt och bra. Elen var enkel att dra, tacksamt att så enkelt komma igenom torpedväggen. Bilder kommer. Ångar bara såhär i efterhand att jag inte köpte en bredare ramp när jag ändå flyttade upp placeringen. Hade ju passat bra om den varit 2 dm bredare.
 9. Ser bra ut. Har läst lite forum om inkopplingen och norskarna hävdar att man behöver använda såna relän som xbb lightswitch men jag kollade med Toyota i staan och dom hävdar att det inte behövs. Snål som jag är ska jag prova utan, när jag nu får tummen ur. Insåg att det funkar dåligt att fästa rampen där nummerplåten sitter, alldeles för ostadigt så jag ska försöka få ut nått stag i öppningen i kofångaren. Men för det måste jag lös med den så det blev lite besvärligt. Kanske hinner under julledigheten.
 10. Hej, ska montera en ledramp på min LC150 och funderar lite vart jag ska stjäla helljussignalen. Finns det möjligen någon lös förberedd kontakt eller har ni bara stulit signalen på kablaget till någon av helljuslamporna. Börjar ha så höga tankar om Pradon nu så jag förväntar mig nästan att det finns förberett. 😎 Blir till att börja med bara en enkel ramp under eller ovanför regskylten. Måste faktiskt skryta på bilens helljus, bästa standardhalogenhelljuset jag upplevt.
 11. Fanns en utförlig instruktion med i kittet 😂🙈 Ville vara förekommande innan jag satte igång på riktigt, glömde kolla i lådorna.
 12. Hej, ska montera motorvärmare (Defa slangvärmare med cirkulationspump) och funderar lite över vilken slang man helst går in på och vilken riktning allt ska sitta. Är det möjligen någon som har värmare som vill ta några bilder på hur just värmaren sitter. Då vore jag väldigt tacksam. Mvh
 13. Tack för tipset. Men just modellen 2014-2018 verkar trög med såna saker. Fanns inte där heller. Kanske får svälja priset så småningom och beställa från Norge.
 14. Hej! Såg svaret nu först. Tackar för erbjudandet. Har hunnit köpa en nu, blev en 2014 med offroad paket men 3.0 motorn. Har kört en del och bara en gång fått den under litern. Trodde den skulle vara lite snålare men det är ju en stor bil. I övrigt blir jag glad varje gång jag ser och kör den. Letar huvskydd, hittar bara hos Arctic truck i Norge och dom ska ha 1600 norska.. lite saftigt när huvskydd brukar kosta typ 600 spänn. Vet nån var man hittar? EGR verkar vara ett OK märke. Letar även frontbåge och ledramp. Verkar begränsat när man har parkeringsvarnare och frontkamera. Mvh
 15. Hej, gör ett försök att väcka denna tråd. Ser att begagnatpriserna verka ganska lika nu som för 4 år sedan. Alltså mot nypriset. Gjorde mig av med Hiluxen i april och har sedan dess finkammat marknaden efter en LC150. Nu har budgeten fått justeras ytterligare och frågan är nu, en 2014 -2016 med 2.8 eller 3.0. 2.8an har adblue/urea?, något lägre skatt och förbrukning samt 6 växlad automat. 3.0 mindre krångel med tiden? Samt ca 30-40 billigare, kanske. Drar nya 2.8an nå mindre diesel? Är lådan bättre? Är det nå tjafs med grejerna runt euro6 ? Tacksam för svar och råd. Mvh Jonathan
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.