Gå till innehåll

Ceder

Members
 • Innehållsräknare

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

0 Neutral

Profile Information

 • Ort
  ENEBYBERG
 • Jag kör
  LC100 2000

Senaste Profilbesöken

189 profilvisningar
 1. Ceder

  Bakdiffen låser inte

  Försök med att bifoga bilden på diffmotor
 2. Ceder

  Bakdiffen låser inte

  Hej Mecki och Klydd. Tack för era förträffliga svar. Har idag felsökt och började med reläet. Växel i L och tändning tillslagen så hör jag två "klick" när jag vrider på reglaget. Tolkar ena "klicket" från handskfacket och det andra från motorrum. Antar att första är för reläet som ger ström till diffen och det andra till ABS som kopplas ur. Därefter under bilen för att kontrollera om något händer där. Med hjälp att vrida reglaget så hör jag inget ljud vid motorn för diffen och efter att lyft upp bakaxeln kan jag konstatera att inget har hänt för att låsa axeln. Hjulen snurrar precis som de gör med öppen diff. Försöker slå försiktigt på motorn utan att få någon förändring så nu återstår nästa steg, att försöka demontera skyddet för motorn och se om "koppen" av aluminium är något så där ok. Min första bedömning när jag tittar på allt ser det inte så dåligt ut men förstås ser man inte så mycket. Försökt delge en bild av hur det ser ut men lyckades inte lista ut hur man gör för att infoga en bild. Kanske blir ett senare problem att lösa Så nu blir det först att googla och se om jag hittar någon bra guide på nätet och sedan under och fortsätta med WD40, borsta och putsa innan man ger sig på muttrarna. Och Klydd, du har rätt med knappen i mitt fall, inget lurendrejeri på min bil.
 3. Ceder

  Bakdiffen låser inte

  Tack, blir att försöka bråka med den lite genom att svänga och köra fram och tillbaka som du säger. Tittade nämligen på hur det var att eventuellt ge sig på den och serva alternativt byta. Byta är inte första steget med det priset och ligga och felsöka i detta väder blir inte nu. Så ditt förslag känns riktigt trevligt som jämförelse. Hittade en manual för felsökning av elen så vi får se om jag lyckas senare med det.
 4. Hej. Nybliven ägare till en LC100 2000 och okunnig på hur allt funkar med bilen. Efter att provat mig igenom många av alla funktioner och blivit nöjd med att så mycket funkar bra så känns det som ett bra köp. Dock har jag hittat ett frågetecken, efter att ha försökt att låsa diffen i bakaxeln genom att lägga i L och sedan vrida på reglaget så får jag lampan för bakaxeldiffen att blinka, men jag får aldrig ett fast sken som indikerar på låst diff. Jag har också svårt att höra något ljud när jag vrider reglaget som jag antar att man ska höra från magneten (eller vad det är)? När jag skummar igenom Internet så ser jag att man också kan bli lurad på att det bara finns vred och ingen diff men då borde väl inte lampan blinka tänkte jag, eller? Kan man se fysiskt på något sätt om bakaxeln har en diff? Och har jag betett mig rätt för att koppla in bakdiffen?
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.