Gå till innehåll

jovi

Members
 • Innehållsräknare

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

0 Neutral

Om jovi

 • Födelsedag 1967-01-01

Profile Information

 • Ort
  Ekerö
 • Jag kör
  MB C320
 1. Intressant. Vad blir påföljden om man råkar göra en annan bedömning än polisen? Är det ett skattebrott eller mer liknande fortkörning?
 2. Hej! Länge sedan.. Jag har missat att det skrivits i tråden, trist.. Åker runt i min Lexus än så länge men letar fortfarande lite lågintensivt efter en LC100. Det är dock inte lika brådis nu och kommer titta på det mer framåt sommaren. Ett nytt uppdrag har sugit upp all tid utöver familjens alla krav. Andreas, intressant att du kunde behålla baksätet i. Hade du tur eller beror det på att bilen är så stor?
 3. Kul bakgrundsinfo Höök! 100'000 mil får bli mitt mål med nästa bil! MrWib, intressant bil. Vad tycker du om priset? Igår köpte jag en Lexus RX300 från 2001 som gått 15000 mil. Trist färg, ljusbrun-guld någonting, men hyfsat skick och bra pris tror jag. Kollar fortfarande efter LC100 men var tvungen att ordna bil snabbt inför skidsemester och liknande. Nu har jag tid att i lugn och ro angripa frågan om det optimala och slutgiltiga bilköpet!
 4. Tack för tipset Vildman! Jag håller med om att bensin nog är det bättre valet rent ekonomiskt men om man bortser från pengarna skulle jag nog föredra diesel, tror det är en mer robust konstruktion. Jag gillar också att diesel inte är lika lättantändligt om man vill ha ett litet förråd hemma. Hursomhelst, LC100 V8 bensin ligger nog högst på min önskelista just nu. Var är alla säljare???
 5. Jo jag har kollat in de annonserna men tycker de ligger lite högt med tanke på miltal osv. I alla fall när jag jämför med mobile.de. Förvisso skönt att slippa resor och annat. Det här med stolsvärmare var en bra poäng. Tänkte i mitt stilla sinne att det var standard men det är nog snarare ett skandinaviskt paket.
 6. Tack för input! Har ni några kommentarer kring detta exemplar? Skulle egentligen vilja botanisera runt i Tyskland men bilbehovet blev plötsligt ganska akut då min nuvarande bil i princip har stannat.. https://www.blocket.se/stockholm/Toyota_Land_Cruiser_76317922.htm?aw=1
 7. Är detta ett bra alternativ för pengarna? https://www.autoscout24.com/offers/toyota-land-cruiser-100-4-7i-v8-executive-lexus-lx470-automaat-7-p-gasoline-black-571161af-08f3-4dd3-b9c4-f6b2117ee28e?cldtidx=7
 8. Elbiten kan jag nog klara hyfsat. Jag har fixat mycket med båtens 12-volt system och det borde vara ungefär samma typ av påfrestningar med rörelse och vatten. Lättare diesel-fix kan nog också gå om principerna påminner om äldre Volvo Pentor, men utmaningen (utöver kompetensbrist) är att jag inte har ett garage och då blir större flerdagarsprojekt svåra. Jag får för mig att det är knepigare att själv fixa det mekaniska som fjädring, bromsar och liknande medans campingutrustningen är mer att skruva på enligt medskickad mall. Iofs stämmer sällan mallar men någon slags guidning brukar de ge.. Är jag rätt ute?
 9. MrWIB, Jag har kollat din byggtråd och dina reseberättelser. Fantastiskt! Stort tack för en så omfattande dokumentation. Din konfiguration ligger nära vad jag har tänkt mig. Får man vara lite påflugen och fråga vad för budget som krävs för att göra det du gjort?
 10. Stort tack för input MrWIB och Klydd! Kul att vara välkommen! Jag har kollat på den tyska marknaden och det finns helt klart mer att välja på. Lite svårare att kolla upp men inte omöjligt. Du skall möjligen inte sälja MrWIB?.. Om man bortser från skatt och drivmedel skulle ni säga att de är enkla och billiga att äga? Jag har hört att reservdelar är dyrt men om kvaliteten är hög behöver det inte vara ett stort problem. Min nuvarande merca c-klass har varit en mardröm av dyra reparationer. Vill bara att det skall funka. Kollar därför efter enkla rejäla konstruktioner. En annan modell jag sneglar på efter en massa youtubande är LC 79 double cabin. Finns dessa i Sverige? Möjligen för stor men ser väldigt rustik och enkel ut.
 11. Hej! Ny här.. Familjen behöver byta bil och jag sneglar framförallt på Land Cruiser 100 eller 120. Defender var ett tag på tapeten (jag tillbringade min barndom åkandes i gamla serie III men är rädd att komfort och framförallt pålitlighet blir ett problem. Jag skulle behöva lite hjälp att hitta rätt i djungeln av modeller och kompromisser. Önskemålen ser ut så här (till att börja med): -Budget helst under 150' -Funka i stadskörning och daglig användning -Gärna kunna äventyrsutrusta den med lite tält och grejer för camping och zombie-utbrott -Kunna lasta skrymmande prylar till båten och vid hemfärd från Bauhaus -Komfortabel och hyfsat ekonomisk vid långfärd -Mindre elektronik är bättre -Hyfsat potent motor -Vi är två vuxna och två barn -Jag föredrar egentligen diesel men skatten gör mig betänksam så velar fram och tillbaks på den punkten. -Kan man äga en V8 idag? Jag har provkört 120 V6 highgrade och gillade den skarpt men den kanske är lite för liten? Å andra sidan funkar den nog ganska bra i stan. Är det stor skillnad mellan den och en 100a? Hur ser prisbilden ut idag? När jag tittar på blocket och mobile.de är det över hela kartan.. Kan man hitta "färdigutrustade" LC:s till hyfsade priser? Jag saknar garage och båten tar mycket tid så kommer ha svårt att lägga tid på massa fix. Många frågor! Ha förbarmande Hälsningar Jonas
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.