Jump to content

cervo99

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

cervo99 last won the day on December 3 2019

cervo99 had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

Profile Information

 • Location
  Lerum
 • I drive
  Toyota Land Cruiser Prado 150 2016

Recent Profile Visitors

529 profile views
 1. Alltid lurigt med verklig fit/finish på dessa grejor... Tror det är svårt med originalfunktionerna kring bilens kameror, 360-view, offroad-wheel track presentation osv som har eget gränssnitt i bilens display. En annan sak som är lite svår att verifiera är hur mycket den stör ut bilens andra ev elektronik då jag antar den knappast är klassad enl norm för avstörning kring elektronik. Vi har andra exempel i flera forum där något så enkelt som två extra USB-uttag för att ladda mobil etc stör ut elektronik och radio osv.
 2. Tråkigt med sådana "incidenter". Aldrig kul när bilen oroar en... Hoppas du finner problemet. Kul att se ytterligare en i Gbg som rullar med en 150 Kanske har vi mötts på vägen?!
 3. Det var där jag monterade min Webasto, största modellen, för att värma kupéutrymmet tillräckligt. De gjorde ett bra arbete och deras kundservice är på topp. De har svara på alla frågor och jag är välkommen när som helst för en ev justering eller efterkontroll. Jag har en LC 150 2016 och den har ingen inbyggd dieselvärmare fr fabrik så den lösningen är inte möjlig.
 4. För att ge lite mera info och inspel kring "Största däcken"... Nu ligger ju detta topic under LC 150, vilket är helt rätt, så därför behöver vi ju inte ventilera om vad som går på andra bilar, eller en LC av AT-modifiering. Jag googlade, som alla andra, en herrejösses massa många timmar på alla forum i solsystemet - oavsett språk och annat tjafs. Man vill ju veta! Går det eller går det inte! Under forumet www.pradopoint.com.au finns en hel del info och tankar. Dock är de därnere mkt låsta av lagar kring vad du får göra med bilen kring hjulupphängning, spacers, fälgar och likn. Dock finns en del att hämta. Även här, https://forum.ih8mud.com/forums/150-series-toyotas.300/, finns en hel massa. Dock är 98% av bilarna av Modellen Lexus GX460, vilket till stora delar är samma som LC150. Jag läste mig till att i princip alla rekommenderar 265/70/17 och AT eller MT som bästa lösning. Dock har flera även lyckats få på 285/70/17, men dessa kräver "lite småfix" för att rulla OK. Se mina egna erfarenheter nedan. Givetvis köpte jag 285/70/17 Mer om det här: https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/502-smulan-cervos-lc150/&do=findComment&comment=19039 https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/502-smulan-cervos-lc150/&do=findComment&comment=19217 Jag har på bilen ett nytt Ironman 2" liftkit, som i verkligheten lyfte betydligt mer än 2". Olastad höjdes bilen med 90mm runt om! Det är inte 2"... Mer om det här: https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/502-smulan-cervos-lc150/&do=findComment&comment=18762 Jag har köpt fälgar som har ET 0, istället för originalbilens ET30 (i mitt fall, på en 2016-års LC150). Det gör att länkarmar o likn går fritt med det större däcket. Inga problem där för mig. Mer om det här: https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/502-smulan-cervos-lc150/&do=findComment&comment=18819 Ang bränsleförbrukning, visad hastighet samt vägmätare och dess nya värden... Ja, viss skillnad. Noterat här: https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/502-smulan-cervos-lc150/&do=findComment&comment=19221 Är jag nöjd? Ja, fett nöjd! ? ? ? ?
 5. Exakt! Jag har heller aldrig behövt göra några manuella inställningar i mina tidigare bilar, men då har det också varit värmare från fabrik. Kommer ev upp den 11/12 och dumpar bilen där
 6. Jodå, fick trevligt och bra svar av verkstaden (Bromma). De tycker det låter som något inte är korrekt och de tittar/fixar det gärna kostnadsfritt. Bra! Dock bor jag ju i Gbg och Bromma ligger långt bort... särskilt om man skall köra dit med KM3'or ? Får se när jag kan ordna det
 7. Kontrollerade igårkväll igen. Bilen igång, satte fläkt på 2:an och värme på MAX. Stängde av bilen. Två timmar senare gick webaston igång och en stund senare gick jag ut till bilen. 6 grader utomhus. I bilen, efter att värmaren gått gissningsvis ca 20 min, var det "ljummet" och temp på luften som kommer i gluggarna är inte särdeles varm, knappt rumsremp. I bilen några grader varmare än ute. Stängde webaston. Startade bilen och då var fläkten fortsatt på 2:and och värmereglaget på MAX. Är det normalt ?
 8. Japp - tyvärr... Yes, jag har koll på det. Tillämpar max värmeinställning/defroster men det är ändå inte ordentligt varmt, trots att jag köpte den största modellen för stora bilar..
 9. Jag har en Defa, med kupéfläkt. Håller med om att värmaren till motorn kunde ha högre effekt. Då jag numera inte har möjlighet längre till att koppla in motorvärmarsladd så bet jag i det sura äpplet och monterade en Webasto med fjärr och div, största modellen (eftersom bilen är stor i kupén). Jag betalade hisnande 34.000kr (2018/11) för detta och är lite annoyed över att effekten inte är bättre. Det blir MAX ljummet i kupén om bilen stått en bra stund. VARMT blir det aldrig. Det är precis att isen smälter undan fr rutorna. Jag bor i Göteborg så vi pratar inte kalla nätter...
 10. Jag har en likadan LC150 2016. Upplever att den tyngd bilen har kräver däck därefter som greppar när vägen svänger. Bara normal körning renderar ofta i släpp på ex en motorvägspåfart. Jag känner nog att mina dubbade Nokian passar bra. Odubbat har jag haft på många andra bilar. Åretruntdäck skulle jag inte rekommendera.
 11. cervo99

  MrWIBs HDJ100

  Snyggt jobbat med baklämmen! Ser verkligen ut som en uppgradering mot "pappskivan" som satt innan Funderar bara på hur man nu hanterar åtkomst till innandömet/lamporna etc om man behöver byta en lampa el likn? Blir det inte j_vligt med tejpen? Eller det löser man när det blir dags?
 12. Jag kommer att sälja min rostfria båge från en LC150 till hösten, om den är av intresse. 2 år gammal
 13. Just det företaget har jag inte haft att göra med. Dock har jag beställt prylar från KAON som varit hjälpsamma och skickat. https://www.kaon.com.au/
 14. Sååå... Bra där! Vad var det jag sa...!? Rutan... hehe Trevlig helg!!
 15. cervo99

  MrWIBs HDJ100

  Kul att se! Fin kärra - och välutrustad efter vad jag kunnat se här. Nästan tur att den varit på vinterförvaring i 6 månader så att jag hunnit läsa igenom hela garagetråden... Många glada skratt har jag allt fått Blir kul att se den live framöver
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.