Gå till innehåll

tomie2

Members
 • Innehållsräknare

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

tomie2 senast vann den dag 25 april 2018

tomie2 hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

18 Good

Profile Information

 • Ort
  Nairobi
 • Jag kör
  Toyota Landcruiser F60 1989

Senaste Profilbesöken

272 profilvisningar
 1. tomie2

  Masaimara 2018

  I februari åkte vi till Masaimara. Vägarna i Kenya är inte fantastiska, eller så är de det. Det hade regnat så vägen hade spolats bort. Tyvärr fick vi ingen bild när vi passerade, men vi tog en på bilen efter i alla fall. Dock kom vi bara 500meter tills en av safaribussarna hade blockerat vägen. Dock kunde vi köra över brofundamentet. Det var bara Landcruisarna som tog sig över, faktiskt. De andra fick vänta tills vägen var lagad. Väl inne i parken såg vi en hel del djur. Bland annat en nilkrokodil 50 meter från vår tältplats. Ett halmeterhögt taggtrådsstängsel såg till att de inte kom in på campingplatsen.
 2. tomie2

  Mount Suswa

  I helgen åkte vi till Mount Suswa som ligger mitt på rift valley. En dammig upplevelse. De flesta kör Land Cruiser Prado eller Mitsubitchi Pajero. En familj körde en Toyota familjebuss med fyrhjulsdrift men knäckte upphängningen för diffen mot en sten. Tur att man hade med spännband från Biltema, faktiskt. Grottbesök och bestigning av kratertoppen.
 3. tomie2

  Amboseli med en 60a

  +30, Lite behagligare här i Nairobi runt 23-25. 1700möh. God fortsättning.
 4. tomie2

  Amboseli med en 60a

  Var till Amboseli i julhelgen. 2 dagars gamedrive i parken. Det gäller att kontrollera djupet innan man kör. Jag har ingen snorkel. Oftast är det bättre att köra i diket än på vägen när man kör på grusvägar eftersom de blir tvättbräden. Gränsen till Tanzania Det finns ju utrustning men den såg lite ensam ut där den stod. Också får man ju se massor med djur. Funkar bra med en gammal 89a med nybytt diff m.m.
 5. tomie2

  Byte av bakaxel

  Det var fel Kronhjul. Passade på att fixa främre diffen också, så nu fungerar den bra. Var i Amboseli i Helgen.
 6. tomie2

  Byte av bakaxel

  Kan det vara så att man kan ha fått från en helt annan modell ex LC80?
 7. tomie2

  Byte av bakaxel

  Hej allihop. Min bakre diff rasade. Nu har jag bytt hela bakaxeln men bakhjulen går långsammare än framhjulen!! Det är samma antal kuggar på den nya diffen som på den gamla. Vad är det jag missar här???? Hastighetsmätaren visar också plötsligt för mycket, vilket tyder på att motorn ju varvar mer nu än förut. Måste fixa det här ju. Det är regnperiod här och det blir otroligt halt på grusvägarna, så fyrhjulsdrift är ett måste utanför Nairobi.
 8. tomie2

  Kenya med en 60a

  Helt perfekt bil för stadstrafik i Nairobi och på Safari. Inte så bra på motorvägar. Taktält gör grejen. Har ingen snorkel, men jag har inte haft behov av det. Har slirdiff och har aldrig behövt lågväxeln. Hon rykte fint i Aberdere när vi var på 2600möh. Det är fruktansvärt dammigt så turbo är inte att rekomendera för safari eftersom den inte skulle hålla särskilt länge.
 9. tomie2

  Bränsleblandning

  Från 30 - 500kr.
 10. tomie2

  Bränsleblandning

  Och det där var ingen dålig gåva. Tack.
 11. tomie2

  Bränsleblandning

  Korkat. Frågan var alltså: Hur kan man ställa om nivåerna för bränsle/luftblandning?
 12. tomie2

  Bränsleblandning

  Hej Nairobi ligger på 1750m höjd och min bil ryker ganska mycket när den får ta i lite. Jag vet att det troligast beror på att kolvringarna behöver bytas men innan jag gör det. (det kostar 15000kr att få motorn helrenoverad) Tänkte jag att jag skulle pröva att ställa ned bränsleblandningen lite eftersom lufttrycket här ät ca 80% mot havsnivån. Byta till nytt luftfilter så klart. Andra tips? Egentligen gör det inget att den ryker lite, men det ger de svårt korrumperade poliserna en anledning att stoppa en och hota med dryga böter för att man skall försöka muta sig fri. I övrigt är det en fantastisk safaribil. Ni borde prova.
 13. tomie2

  Jumpstart.

  Men det hade nog inte fungerat med en bil med liten generator, men här har nästan alla Landcruisers eller Pajero.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.