Jump to content

tomie2

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

tomie2 last won the day on September 14 2019

tomie2 had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

Profile Information

 • Location
  Nairobi
 • I drive
  Toyota Landcruiser F60 1989

Recent Profile Visitors

551 profile views
 1. I kenya och Uganda är de stenhårda på däcksmönstret.
 2. Hej, allihop kul med alla inslag. Här kommer ett från Kenya. Har lämnat in min 89a på motorrenovering. Efter Ugandaturen blev den lite trött och började blåryka lite. Vi ska åka två svängar till Massaimara på julen och förmodligen två till tre safaris till minst före juni då jag flyttar hem och bilen får en ny lycklig ägare. Den har totalt gått 250 000 miles. Lämnade in bilen för diagnostik. Tillbaks får jag bilder av motorn isärplockad med förslag på åtgärder! Visade sig att det saknades komp i cylinder 2 och 5. Nya foder, nya kolvringar och vevstakar. Omfordring av cylindrarna. Kontroll av kamaxel och byte av alla lager och packningar + omdragning av all el. Har haft lite problem med jordningen. Passar på att sätta i tre fällbara säten i bakluckan och allmän upprustning av bl a safaritaket. Totalkostnad ca 10500 kronor. Vi får se vad resultatet blir. Bilden är från Queen Elizabeth national park. Fler bilder kommer.
 3. Nej. Jag har min bil i Kenya. Var är du. Jag tror inte att det är svårt att hitta en billig där, men det blir ju desto dyrare att få den till Sverige.
 4. Jag är Matematik och Fysiklärare på Svenska skolan i Nairobi, blir kvar ett år till. 5 stora kan du se i Masaimara eller Amboseli, dock är Leoparden tämligen svårfångad. Där rekommenderar jag Samburu. Och en lokal Guide. Vad menar du med LC?
 5. Jag kan inget sånt där, det står så i loggboken, men motorn kan ju vara utbytt, vem vet.
 6. Som ett sista tillägg kan jag berätta att Queen Elisabeth park, där en del bilder är tagna ligger vid gränsen till Kongo och det var en Amerikanska som blev kidnappad bara några veckor innan vi var där men hon blev utlöst av Ugandiska Tourist board enligt lokalpressen och vi var faktiskt bara 5 mil från Pembe, där det stora Ebolautbrottet är just nu. (Fast det visste vi inte) Uganda var jättetrevligt och jag kommer åka tillbaks dit, men jag tror man ska undvika Kongo om det går. På alla sätt.
 7. Förövrigt ingår slangbella i standardutrustningen, och man lämnar aldrig bilen öppen........
 8. Det gick bra. Regnet uteblev.
 9. Här kommer lite fler bilder. Bilen har numera popup-roof för safaris och ena reservdäcket monterat på taket. På Nilen passade vi på att testa rafting och dricker gör man ju, Nile Speciale. Jag tycker för övrigt att mackarna här hemma kunde ta efter lite serviceanda. Man behöver inte gå ur bilen om man inte vill. Sista bilden är från Kenya och den sista snutten regnskog vid Kakamega.
 10. Nästan bara dieslar. Detta är en 4.2 l diesel utan turbo. ( trött )
 11. Är i Uganda just nu på väg hem till Nairobi. Här finns något som kallas Black cotton soil. Det blir som klister som fyller igen allt mönster på däcken och sedan är det som att glida om kring som en tvål i en tvålkopp. I natt bor Vi på en höjd och skall ner till stora vägen i detta, samtidigt som det väntas heavy rains. Det kommer bli spännande. Jag har ingen winsch.
 12. Häftigt. Bor du i Malawi? Har fundera på att köra från Nairobi till Kapstaden men funderar på hur mycket jobb det blir med visum m.m.
 13. Kört från Nairobi, till Fort portal via Kakamega forrest, Jinja och Queen Elisabeth national park på Ugandiska, inte så fantastiska, vägar. I morgon siktar vi på Jinja. Polisen i Kenya kan bötfälla dig, läs försöka få en muta, om du inte har extraljusen täckta. Polisen i Uganda är lika korrupt, men glada och trevliga vilket är en fördel. Fler bilder kommer senare.
 14. I februari åkte vi till Masaimara. Vägarna i Kenya är inte fantastiska, eller så är de det. Det hade regnat så vägen hade spolats bort. Tyvärr fick vi ingen bild när vi passerade, men vi tog en på bilen efter i alla fall. Dock kom vi bara 500meter tills en av safaribussarna hade blockerat vägen. Dock kunde vi köra över brofundamentet. Det var bara Landcruisarna som tog sig över, faktiskt. De andra fick vänta tills vägen var lagad. Väl inne i parken såg vi en hel del djur. Bland annat en nilkrokodil 50 meter från vår tältplats. Ett halmeterhögt taggtrådsstängsel såg till att de inte kom in på campingplatsen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.