Gå till innehåll

Jele

Members
 • Innehållsräknare

  25
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Jele senast vann den dag 10 juli

Jele hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

13 Good

Profile Information

 • Ort
  Stockholm
 • Jag kör
  Toyota Land Cruiser KZJ73

Senaste Profilbesöken

161 profilvisningar
 1. Jele

  Bj73 på blocket

  Det här måste väl vara ett kap? https://www.blocket.se/goteborg/Toyota_Landcruiser_KZK73_81311195.htm?ca=11
 2. Hej, Jele
  Kristian här med den gröna KZJ73:an. Jag funderar på att sälja min. Vad kan en sådan vara värd realistiskt?
  Du är den som senast verkar ha köpt en. Min är en 94:a med 12800mil, snorkel, winch, dieselvärmare. Lite rost kommer i rutramen men inge allvarligt annars helt rostfri.

  Mvh, Kristian

  1. Jele

   Jele

   Hej,

   jag svarade dig via pm nu. Sorry för sent svar!

    

   jesper

 3. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Ok, hoppas att det finns någon i närheten som har möjlighet att kika på den! Eller känner till regnr sedan tidigare och kanske vet vad det är?
 4. Jele

  LC 70-serien el dyl

  https://www.blocket.se/uppsala/Land_Cruiser_BJ_73_80907640.htm?ca=11 Kom ut en bj73 från 86 med 36000mil på mätaren. Ser ut att vara lite rostig med en del renoveringsbehov rent kosmetisk men den kan ju vara bra i ram och motor för det
 5. Jele

  Bj73 på blocket

  https://www.blocket.se/uppsala/Land_Cruiser_BJ_73_80907640.htm?ca=11 Såg denna på blocket. Vet inget om den. Ser ut att vara i renoveringsbehov men priset var väl inte så farligt? 32 000kr
 6. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Ring säljaren direkt och kika på den så att den inte går till någon annan. De dyker ju inte upp så ofta direkt. Och meddela här hur det går sen!
 7. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Gick in nu för att tipsa men var en halvtimme efter! Skynda fynda! Nej, jag vet inget om bilen eller säljaren, men den var väl inte farligt högt prissatt förutsatt att den är i okej skick? Eller vad brukar dessa gå för?
 8. Jele

  Sänka dragkrok

  Jag fick svar från afsa direkt och den har inget godkännande, så det är beroende på besiktningsman, helt enkelt för att det kostar mer än vad det smakar för dom att ansöka om det. De såg inte att det skulle vara några problem att montera med lilla plattan mot balken. Då blir väl alternativet att helt enkelt montera tillbaka originaldraget inför besiktning en gång om året. Inte toppen, men någon annan lösning kan jag inte komma på. Om man inte ska byta ut till ett lägre, fast drag då vill säga.
 9. Jele

  Sänka dragkrok

  Okej, det låter ju inge vidare. Jag hade ju hoppats på att hitta en lösning som inte märks av vid besiktning, för att slippa regga om den eller dylikt. Mitt enda behov just nu är egentligen att köra lättare släp med möbler, trädgårdsavfall och mindre mängder material från närmaste byggvaruhus Jag mailar afsa och frågar i alla fall. Rapporterar senare om jag får svar på det.
 10. Jele

  Kzj73 bygge

  Hej, Jag köpte Innos Kzj73 i våras så jag kan svara på det. Jag har inte mätt fälgen själv men om jag tolkar bildtexten rätt på den bild du bifogade så är det en 10” fälg. På den sitter 33x12,5” däck (Cooper discoverer STT Pro 33x12,5R15LT) Behöver du något annat mått, bild eller dylikt så säg till så ska jag försöka ordna det. De tog i lite förut fram i ”plastavslutet” på stötfångaren vid ett visst rattutslag men det var inget som inte gick att lösa genom att kapa bort lite på min utan att det stör. Jesper
 11. Jele

  Sänka dragkrok

  Erik, den ser ju något smidigare ut iom att fästplattan som sitter mot balken är lite mindre. Dock landar den på nästan 1400kr inkl. frakt. Men då är den ju också klassad för 3,5t Tack MFI9! Det finns ingen besiktningsingenjör här på forumet som kan komma med ett utlåtande? Jag får undersöka saken helt enkelt. En tanke är ju att den justerbara lösningen från afsa inte är godkänd för att montera med den lilla plattan mot balken? Det beror väl på vad monteringsanvisningen säger, då jag antar att besiktningen vill se det i samband med kontroll. Jag ska höra av mig till afsa och fråga. Hälsningar, Jesper
 12. Jele

  Sänka dragkrok

  Tack! Ja jag tyckte också att priset var väldigt bra på Afsas lösning. Och det vore ju genialiskt att montera den tvärt om som du säger, så att den långa skenan med dragkroken monterad går att montera bort lätt genom att ta bort sprintarna! Vad säger bilprovningen om man rullar in med bara en platta, utan kula på? Måste kroken vara monterad på för att besiktningen ska gå igenom? För jag antar att lösningen inte är godkänd för besiktningen när den är löstagbar/justerbar?
 13. Jele

  Sänka dragkrok

  Hej, hur har ni löst dragkrokens höjd när ni höjt hela bilen och krängt på större däck? Ni som använder den vill säga. Som det är nu så är min kula 61cm i ovankant, vilket är aldeles för högt jämfört med de 35-42 cm som är standard, som jag förstår det. Jag behöver få ner den till en användbar höjd (har inget släp själv utan lånar eller hyr då jag behöver, så jag kan inte modda släpet) Någon som har tips på bästa lösningen för detta? Jag hoppas på en budgetlösning, och att inte behöva byta ut hela balken/infästningen. De alternativ som jag har hittar är något sånt här, men då blir den ju väldigt låg där bak. https://www.afsa.nu/product/hojdjustering-for-dragkrok-370mm eller http://www.euro4x4parts.com/parts/rac1021_tow_ball_drop_plate.html Alla tips och förslag på lösningar är välkomna!
 14. Jele

  Information om 70-serien

  Hej, Då borde Kzj7* också läggas till i beskrivningen under light duty. Mig veterligen tillverkades den (iaf min kzj73) 93-96 och har en 3 liters TD motor med beteckning 1KZT på 125hk. https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/toyota/land-cruiser-38286/kzj73-56591/kzj73lv-mnxw-925673 Jag tycker själv att det saknas en heltäckande guide över modellerna och uppdelning, motorer etc. Jag har inte hittat någon än i alla fall och i de flesta fall nämns inte kzj modellerna eller motorerna. Detta var mycket förvirrande i början och jag är fortfarande osäker ibland på vilka delar som delad modellerna emellan. Tack för ett grymt jobb! Hälsningar, Jesper
 15. Jele

  Skärmbreddare

  Hmm, 4” kanske är lite väl mycket. Jag behöver inte mer än originalbreddarna egentligen. Men tack ändå. Ångrar jag mig så hör jag av mig! Jo, jag har varit i kontakt med valdas också men som jag förstod det så hade han ingen komplett uppsättning till en senare årsmodell som jag har. De skiljer tydligen lite från tidigare modeller i skärmkanterna fram. Jag upplever att jag har ganska lite utrymme framåt och har fått kapa lite i plasten som utgör avslutet på kofångaren, så en snävare skärmbreddare än original kanske inte fungerar. Eller är det någon som har monterat äldre breddare på en senare bil? Antar att det är före/efter -90/91 som det syftar på?
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.