Gå till innehåll

Jele

Members
 • Innehållsräknare

  31
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Jele senast vann den dag 10 juli

Jele hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

13 Good

Profile Information

 • Ort
  Stockholm
 • Jag kör
  Toyota Land Cruiser KZJ73

Senaste Profilbesöken

233 profilvisningar
 1. Hej, Det börjar bli dags att fixa parkeringsbromsen på min KZJ73 nu som har kärvat ett tag. Som det är nu så går den fint att lägga i men när jag lägger ur den så har den fastnat i låst läge. Spaken fungerar alltså att lägga ut men den blir helt slapp om man säger så. I dagsläget så får jag gå ur och lägga foten på och belasta den tvärsgående vajern bakom bakaxeln, så går den ur efter några pump. Jag bad min mek att kika på det men han ville inte plocka bort de bakre bromsarna utan att beställa ett renoveringskit eftersom det finns en möjlighet att saker är gamla och går sönder när de plockas isär. Och att det är lika bra att ordna det samtidigt såklart. Jag tar därför tacksamt emot tips på om det finns färdiga kit, eller vad ni hade beställt för delar för arbetet? Samt eventuella ideér och erfarenheter om vad det kan vara som kärvar med handbromsen, och vad jag bör beställa för delar till detta? Tack på förhand! Hälsningar, Jesper
 2. Jele

  Vinterdäck

  Då jag inte hittar någon aktuell tråd om vinterdäck så frågar jag om tips här. Vad kör ni och vad hade ni köpt idag? Jag har en LC70 med 33” 12.5 Cooper discoverer STT PRO på i nuläget. De får såklart gärna vara smalare som vinterdäck, men omkretsen bör väl vara i närheten i alla fall då den är höjd. Har ett par 15” fälgar att använda som det sitter för gamla 255/75r15 däck på idag. Jag blir lite tveksam dock och undrar hur dåliga de är i vinterväglag då de är M+S märkta i övriga välden men ej i Europa. Vore ju intressant att se ett test på olika underlag. Men det är klart att det är väl bättre att köra på ett dubbat däck med tung bil antar jag, även om jag utgår från Stockholmstrakten och bara rör mig inåt Västmanland eller nedåt Småland normalt sett. Jesper
 3. @dansken Är det inte egentligen ett mellanting. Jag kan såklart ha fel men jag har två batterier i motorutrymmet, ett på vardera sida av motorn. Vad jag förstår så ger dessa 24V till startmotorn via ett relä som kopplar ihop båda batterierna vid start, men i övrigt så matas allt annat med 12V. Rätta mig om jag har fel! I detta fallet med starthjälp så betraktade jag det som en 24V setup tillfälligt, och valde att vara lite försiktig med de egenskaperna det har i relation till ett 12V system? Men det kanske var onödigt?
 4. Jele

  Skärmbreddare

  Jag har letat vidare och fortfarande inte hittat några tyvärr, förutom de som verkar vara original från Japan, vilka kostar ca 350usd/styck + ca 240 usd infästningsdetaljer + stänkskärmar 50usd/styck. (Grovt räknat på Megazip) Det blir ju en hel del sammanlagt! Euro4x4parts har linkande priser som ovan. Jag mailade tourfactory men enligt deras webbsida så verkar de bara ha delar till hzj75/78, men jag återkommer om de kommer med positivt besked för kzj73/light duty efter -90. megastore4x4.pt hade enligt webbsidan men vid mailkontakt så var dessa slut och de visste inte om de skulle få i några i framtiden heller. Ebay har inte gett några resultat mer än tveksamma glasfiberskärmar utan infästningar från Malaysia. Milner offroad har ingenting vad jag kan hitta. Jag skulle verkligen behöva skärmbreddare + stänkskärmar både fram och bak nu till höst och vinter. Så alla ytterligare tips tas tacksamt emot! Det behöver absolut inte vara original men de får gärna fästas likt original på insida/undersidan då det känns tråkigt att dra självborrande skruv rakt in i skärmkanten från sidan.
 5. Ok, tack! Det är inte svårare än så alltså. Och det spelar ingen roll vilket batteri starthjälpen sitter på när jag försöker starta? Jag tänker så att det inte blir någon otrevlig överraskning på något sätt. Med andra ord 1. Ladda ena batteriet 10 min med + till +, - till motorn/jord. 2. Koppla på på andra batteriet 10 min med + till +, - till motor/jord. 3. Försök starta, med starthjälpen fortfarande påkopplad. 4. Den startar förhoppningsvis Sorry för otroligt basic och övertydlig fråga men orkar inte med mer strul nu, så vill bara få bekräftat att jag inte är helt tappad? Hälsmingar, Jesper
 6. Hej, Jag ber om ursäkt om informationen redan finns på forumet, det gör den garanterat, men jag har lite bråttom och lyckas inte riktigt hitta rätt svar på min fråga. Jag har en Land Cruiser 70 med 24v, (2x12V), som råkade ladda ur när jag stod på gatan lite för länge med radio och lyse på. Den orkar dra runt startmotorn några varv men inte tillräckligt för att starta. Jag vågade inte be fruns bror om starthjälp med ett vanligt 12V batteri då jag inte är säker på hur det fungerade utan parkerade på gatan bara. Jag har en enkel starthjälp (Cotech starthjälp, 450amp). Fungerar denna att ladda upp batterierna lite med, och vilket ska jag i så fall satsa på? Antar att det måste stå o ladda en stund innan jag testar att starta. Så, vilket av batterierna eller lite av varje? Tacksam för så snabb hjälp som möjligt! Hälsningar, Jesper
 7. Jele

  Bj73 på blocket

  Det här måste väl vara ett kap? https://www.blocket.se/goteborg/Toyota_Landcruiser_KZK73_81311195.htm?ca=11
 8. Hej, Jele
  Kristian här med den gröna KZJ73:an. Jag funderar på att sälja min. Vad kan en sådan vara värd realistiskt?
  Du är den som senast verkar ha köpt en. Min är en 94:a med 12800mil, snorkel, winch, dieselvärmare. Lite rost kommer i rutramen men inge allvarligt annars helt rostfri.

  Mvh, Kristian

  1. Jele

   Jele

   Hej,

   jag svarade dig via pm nu. Sorry för sent svar!

    

   jesper

 9. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Ok, hoppas att det finns någon i närheten som har möjlighet att kika på den! Eller känner till regnr sedan tidigare och kanske vet vad det är?
 10. Jele

  LC 70-serien el dyl

  https://www.blocket.se/uppsala/Land_Cruiser_BJ_73_80907640.htm?ca=11 Kom ut en bj73 från 86 med 36000mil på mätaren. Ser ut att vara lite rostig med en del renoveringsbehov rent kosmetisk men den kan ju vara bra i ram och motor för det
 11. Jele

  Bj73 på blocket

  https://www.blocket.se/uppsala/Land_Cruiser_BJ_73_80907640.htm?ca=11 Såg denna på blocket. Vet inget om den. Ser ut att vara i renoveringsbehov men priset var väl inte så farligt? 32 000kr
 12. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Ring säljaren direkt och kika på den så att den inte går till någon annan. De dyker ju inte upp så ofta direkt. Och meddela här hur det går sen!
 13. Jele

  LC 70-serien el dyl

  Gick in nu för att tipsa men var en halvtimme efter! Skynda fynda! Nej, jag vet inget om bilen eller säljaren, men den var väl inte farligt högt prissatt förutsatt att den är i okej skick? Eller vad brukar dessa gå för?
 14. Jele

  Sänka dragkrok

  Jag fick svar från afsa direkt och den har inget godkännande, så det är beroende på besiktningsman, helt enkelt för att det kostar mer än vad det smakar för dom att ansöka om det. De såg inte att det skulle vara några problem att montera med lilla plattan mot balken. Då blir väl alternativet att helt enkelt montera tillbaka originaldraget inför besiktning en gång om året. Inte toppen, men någon annan lösning kan jag inte komma på. Om man inte ska byta ut till ett lägre, fast drag då vill säga.
 15. Jele

  Sänka dragkrok

  Okej, det låter ju inge vidare. Jag hade ju hoppats på att hitta en lösning som inte märks av vid besiktning, för att slippa regga om den eller dylikt. Mitt enda behov just nu är egentligen att köra lättare släp med möbler, trädgårdsavfall och mindre mängder material från närmaste byggvaruhus Jag mailar afsa och frågar i alla fall. Rapporterar senare om jag får svar på det.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.