Jump to content

MFI9

Members
 • Content Count

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

MFI9 last won the day on July 13

MFI9 had the most liked content!

Community Reputation

337 Excellent

Profile Information

 • Location
  Lund
 • I drive
  HZJ 78 Troopie 2000

Recent Profile Visitors

699 profile views
 1. Kul att se att det nu är 1000 personer som anslutit sig till toyota 4x4.se. Några har säkert gått vidare till andra märken, men det är en bra siffra med tanke på att det inte är så många Toyota 4x4 i landet, vi har ju något färre än tex Australien. Bra jobbat @Klydd, som håller forumet igång. Grattis 👍😀
 2. MFI9

  Mecki´s BJ42:a

  Jag gillar din cylindriska intercooler 😊
 3. 70-serien är bara så jäkla fräck....
 4. Finns på EBay för ca 5-6000. Om jag minns rätt tog Toyota 15 eller 18 tusen.
 5. Önskar jag kunde svara, men jag har ingen varvräknare, så gissningsvis 10-15%
 6. Liten uppföljare på bytet av växellådan. Jag har nu hunnit köra ca 200 mil och bortsett från det jag rapporterade tidigare fortfarande stämmer så har bränsleförbrukning sjunkit med ca 1-1,2 dl/ mil. Tidigare tog bilen 1,3 l/mil nästa oavsett hur mycket jag "snålade" på högerpedalen och nu ligger jag strax under 1,2 l/mil med betydligt bättre tempo och med något högre vikt pga mer utrustning i bilen. Med original växellåda var allt över 100km/h en plåga men nu är 110-115 km/h på motorväg ingen ansträngning. Summa summarum är att jag är riktigt nöjd och rekommenderar verkligen att fler som kör 78/79 gör bytet, kanske svårt att hitta en växellåda i Sverige men det borde gå att ordna fram en inom EU.
 7. Gå till SWES, Swedish Expedition Society på Facebook och ställ frågan dår så kommer du att få bra hjälp och kloka svar.
 8. Kanske inte rätt årsmodell, men då är det enkelt att backa och välja något annat https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/toyota/land-cruiser-38286/fj80-55817/fj80l-gnpeew-926001
 9. Vill minnas att någon skrev tidigare i tråden... Ett tips är att välja ett smalare däck. 315 breda ökar bränsleförbrukning rejält men ger mycket lite extra när det gäller framkomlighet. Det är diametern som är intressant att öka, inte bredden när det kommer till ökat footprint. 
 10. Första avsnittet, tror att del 2 och 3 är ute oxo.
 11. Man kan svarvas en massiv axel så att den passar. Sen kan man ha olika dimensioner i ändarna på axeln så passar den till flera bilar.
 12. Hej, Jag gjorde ungefär som du beskriver. På min 70:a bakaxel sitter ett påkörningsskydd som gjorde att det inte gick att montera den nya utan att plocka ur klumpen. Jag kapade skyddet och svetsade fast igen efteråt för att göra det enklare. Den gamla akutatorn var så kass att den gick att plocka ut som "grus".
 13. PMR och SRBR körs naturligtvis med en CE-märkt radio utan extern antenn. Den på bilden är bara för mottagning 🙄😁
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.