Gå till innehåll

Blackstream

Members
 • Innehållsräknare

  42
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Allt postat av Blackstream

 1. Blackstream

  Taktält, Autohome Overland, Large

  Klockan 04:12 i helgen vaknade jag i ett skruvstäd med ryggen i onaturlig vinkel. Två knän i bröstkorgen och två i svanken. Beslutet var taget och taktältet är till salu. The shits about the shit Autohome Overland Large Färg, Safari 4 år gammalt Ca 100 nätter, använt och inte nytt med andra ord. Fick sig en smäll som man kan se här som är fixat och har ingen funktionsmässig betydelse. Gångjärnen är tillbakabockade. Några extra skruvar och limning av en skena. Kapellet är lagat hos kapellmakare och sen har jag lagt på kapell-lagningar från insidan. Originalmadrass + två olika bäddmadrasser kan ingå. Dom har kostat en hel del pengar. Teleskoppinnarna som håller uppe öppningen är lite slitna men funkar. Alla dragkedjor, canvas, myggnät etc är hela. Kapellet ser väl inte nytt ut men tältet är fräscht Det får plats 4 sovsäckar+kuddar och extra bäddmadrass i taktältet. Men det är ett absolut max, lite tight att få ihop det då. Fästen för antingen Frontrunner eller Thule-räcke. Alltså smalt eller brett. Finns i Västerås Sommaren 2017 sa vi att det va den sista på grund av att det började bli för litet. Sommaren 2018 har varit trång. Vi är en familj på 2+2, inga breda höfter på nån av oss. Barnen är nu 7 och 9 år. Ett av barnen är av "propellersorten". Pris Är ju svårbedömt. Jag resonerar att det kostar ca 27000 SEK nytt, 37% av nypris så landar det på 9 990 SEK. Då får man mina svindyra specialdesignade bäddmadrasser på köpet. Men, det får ju gärna bli en hysterisk budgivning! Här finns nån bild Här är en Och här säkert Try it, you'll like it
 2. Blackstream

  Taktält, Autohome Overland, Large

  Sålt
 3. Blackstream

  Kompressor

  Kompressor, sparsamt använd. Smittybilt. 500 spänn!
 4. Blackstream

  Kompressor

  Den är redan paxad. Men om det inte blir nått ligger du på tur.
 5. Blackstream

  Bike Rack för reservhjul

  Säljer det här, 500 spänn, funkar på stora däck.
 6. Blackstream

  Land cruiser 100 2005 Diesel

  Den skulle man köpa och stoppa i en kakburk och snaska på vid fina tillfällen
 7. Blackstream

  bakluckan i baklås!

  Prova att kolla sprängskisser på partsouq.com
 8. Blackstream

  Blackstreams Hilux

  Hilux En pickis som utrustats för familjeturer, två vuxna och två barn som är 7 och 9 år. Den kan synas lite varstans på nätet men vill ju dela med mig här oxå. Om man har funderingar är det bara att säga till, fler bilder eller träffas och dricka kaffet. DCAB 2,4D Automat, Premium Årsmodell 2016, uttagen hösten 2017. Den så kallade REVO-modellen. Shits n' Bits Kompressor, ARB Twin Snorkel, Safari Lådsystem, Frontrunner och egensnickrat Kompressorkyl, Engel Bord och stolar x 4, Frontrunner Tailgate assist Bug-deflector & vindavvisare Centrallås till bakläm CTEK DC/DC-Laddare, 60Ah AGM + separat skiljerelä vilket man måste ha med "smart" generator CTEK 230V, 10A laddare med supply-läge Inverter 12V/230 V, 200W Luftning uppdraget från bakaxeln Tuff-Fälgar KCR-box CTEK Battery Sense, batterimonitor Skärmar till kidsen Baofeng, handhållen VHF/UHF Cub- & wolfboxar Hasplåtar, ARB Recovery point, ARB 2"-Höjning, Ironman RSI Smartcanopy Takräcke, takgrind över kupén, Frontrunner Lastbågar x 4 över kåpa, Frontrunner Rock Sliders, Gobi-X Foxwing, Oztent med sidor Taktält, inte monterat än, Autohome Overland Belysning, runt om kåpa. Bakåt och åt sidorna kan tändas via separata brytare i kåpan eller alla samtidigt från kupén. Rocklights, kan tändas från panel i kåpa eller i kupén Extra backlljus som tänds när man lägger i backen
 9. Blackstream

  Blackstreams Hilux

  Nä, ingen tank. Har funderat på det, Finns ju ganska mycket plats under flaket. Men det ger ju mest lite mer pys under en kort stund, vilket ju e schyst för att blåsa bort parkeringskvitton från framrutan och sånt. Men man lär upp i ganska stor tank om det ska ge kapacitet som kortar ned t ex badringsfyllningstid tror jag, hur stor tank hade du?
 10. Blackstream

  Blackstreams Hilux

  No problem @Klydd. Med OT får man ju dom bästa trådarna. 😁
 11. Blackstream

  Blackstreams Hilux

  Tackar ödmjukast @Klydd. Det gäller oxå att ta sina foton i rätt vinklar och mosa på med diverse fotofilter så att misstag och annat döljs. Ang ARB-kompressor. På Hiluxen är det ett stort hål i motorutrymmet där jag gissar att det på tidigare modeller suttit ett till startbatteri. Så det fanns gott om utrymme till att få in ett förbrukningsbatteri och kompressor. Fästet till kompressorn är en batterihållare av aluminium som den lokala smeden fick förstärka upp. Självklart ska vi träffas nån gång, toyota4x4 kanske skulle ordna en träff?
 12. Blackstream

  Värme/fläkt i flaket.

  Har du funderat på isolerade hundburar med lite ventilation och 12V värmefilt? Köp en som är gjord för ändamålet, som tål en blöt hund. Ett extra AGM-batteri med skiljerelä så vet du att bilen startar oxå. Känns lyxigt att värma upp hela flaket, kommer krävas en hel del effekt speciellt om det är fuktigt, som det blir med blöta hundar.
 13. Blackstream

  Värme/fläkt i flaket.

  Svårt att fota, det är alltså i överkant på flakets sidor. Om man sticker in fingrarna så känner man hålen. Tex bakom baklyktan. Inser att det är svårt att förklara oxå 😁
 14. Blackstream

  Värme/fläkt i flaket.

  Hålen jag nämner ovan är ganska stora, kanske bara stoppa i lite filtermaterial i dom. Kolla dom och bedöm själv, de e ju inte 160mm men fyra ganska stora
 15. Blackstream

  Värme/fläkt i flaket.

  Något som är lätt att missa är att det finns hål i varje hörn på flaket som man inte ser med blotta ögat där det är väldigt bra att dra kabel genom.
 16. Blackstream

  LC 120 2005 säljes

  mmm, fet @Tobias
 17. Blackstream

  LC 120 2005 säljes

  Fin kärra. Men jag skulle gärna se bilder på Hiluxen med camper!
 18. Blackstream

  OK att kapa skyddsbågen på flaket?

  Tänk på att många kåpor inte tål speciellt mycket last. Jag kör stålkåpa, samma pris som glasfiber men man kan lasta 350 kg på den. Den väger lite mer. Jag har ett taktält som väger 75 kg + annat så då är det få glasfiberkåpor som klarar det utan förstärkningsbågar inuti.
 19. Blackstream

  OK att kapa skyddsbågen på flaket?

  Är det en rollbar? De e väl bara kosmetika? Bild?
 20. Blackstream

  Original Toyota fälgar med däck

  Spritt nya 18" med Bridgestone Dueler H/T 265/60/r18. Från en ny Hilux. 5st, varav 4 har legat i förrådet i 5 månader och ett suttit under bilen. Fälgarna är 18x7, 139,7x6. ET30. Navhål 106. Vi provar med 15 000 kr.
 21. Blackstream

  Markis bak

  Om du ska bygga själv så har den här siten bra material
 22. Blackstream

  Markis bak

  En variant, Smittybillt trail shade. Men känns som man kan köra med vilken tarp som helst istället. Jag har sett att en del kör med en foxwing sidopanel/extension från Oztent, sätts i takräcket. Deras teleskop-pinnar är bra. Sen skulle man ju ha en trasharoo som man pular ned den i.
 23. Blackstream

  Växellåda, hur?

  Står i manualen. Jag har en nyare Hilux. Där står det: Mellan H2/H4 kan man lägga i och ur under 100 km/h. Men jag brukar rulla sakta annars smäller det en del. Mellan H4 till L4, bilen stilla och i N Diffspärra, Måste va L4 och bilen saktare än 8 km/h. Man kan behöva "Jucka" lite. Men egentligen kan man inte göra fel, det är elektroniskt spärrat. Och, kolla din manual så att det inte blir dyrt.
 24. Blackstream

  Gäng luftnippel bakaxel

  Jag ska dra upp lutningarna på Hiluxen 16. Nån som har koll på vilken gäng det är till luftnippel på diffklumpen?
 25. Blackstream

  Höjning fram. Hilux -14

  Har ingen erfarenhet men dom här har: http://www.newhilux.net/phpbb/viewtopic.php?f=27&t=3538
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.