Jump to content

SID112233

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

SID112233 last won the day on February 24

SID112233 had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

Profile Information

 • Location
  Skövde
 • I drive
  Toyota Hilux med Polar Camper
  KTM Adventure 950 S

Recent Profile Visitors

374 profile views
 1. SID112233

  Stötdämpare

  Slår ett slag för milneroffroad.com handlat mycket därifrån, alltid nöjd
 2. Hej! Grattis till köpet. Kolla in https://partsouq.com/ Har handlat lite svårhittade delar där när jag hade min 80’a till rätt bra priser även efter staten och postnord har roffat åt sig sin del av arvodet. Snabba leveranser!
 3. På dessa sitter filtret innanför oljetråget och kräver lite mer arbetstid, själva filtret är nog bara ett par hundringar. När man flushar lådan så går det åt ex antal liter extra olja så det höjer priset lite med men jag tycker det låter rimligt för att låta en verkstad göra jobbet. Materialkostnaden är nog den största delen av priset? Inte jättesvårt att göra själv men tar lite tid för en hemmamek och brukar kräva ett par nya prylar till garaget i investeringar. Mätkärl, byttor och sugpump för at underlätta. Ska du ändå göra jobbet så skulle jag absolut byta filtret också, då brukar man kunna passa på att göra rent magneterna i tråget som samlar upp ev metallspån och rengöra trågets insida från skit. Man brukar märka en tydlig possitiv skillnad vid byte/flushning. Jag gjorde detta själv på min Hilux och jag köpte 15L ATF olja ca 1700:- från tyskland samt filter ca 300:- från Storbritannien. Blev några timmar i garaget innan jag blev nöjd med resultaten också 😎
 4. SID112233

  Hilux + Camper

  Har ganska nyss införskaffat en äldre polarcamper och monterat detta på min Hilux-12 med dubbelhytt. Campern är gjord för en 1,5 hytt och mäter från framstam på flaket till entren i bak 2,4m, vilket ger ett mäktigt överhäng på ca 1m efter flakslut. men i min erfterforskning innan köp kollat runt och jämfört mot nyare motsvarande modeller från easycamper så kan man se att de har modeller som är samma storlek som denna då de skriver att dessa modeller är för 1,5 och dubbelhytt. Då drog jag slutsaten att det kommer funka. När jag monterade denna på Hiluxen som då hade originalfjädring runt om så sjönk den ner rätt mycket, då främst tror jag för att den fick så mycket vikt utanför flakslutet? Det går att transportera campern på bilen med original fjädring, men inte så mycket mer. Jag skulle aldrig köra runt så, blev mycket mindre markkontakt med framhjulen, tydligt mer ostabil och krängde mer, otrevligt att köra med standard utrustad bil. Vilket planen aldrig varit heller. Nu med komplett ny fjädring runt om funkar det mycket bättre. Märker givetvis av den höga tyngdpunkten när man kör men bilen beter sig bra. Jag monterade på kraftigare fjädrar och dämpare fram ca 50-60mm höjning och kraftigare dämpare bak samt ett bladfjäderpaket som är tillverkad för högre konstantlast, ca 10cm höjning bak ,utan Camper monterad. Nu sjunker den ner ett par cm bara när campern åker på. Kommer även montera lite fetare krängningshämmare fram och montera dit krängningshämmare bak för att ytterligare få ett bättre ekipage. Camper eller inte monterat på så får Hiluxen en mycket bättre väghållning och jag hade gjort uppdateringen oavsett camper, dock inte höjt den det lilla extra kanske? Den är fortsatt ganska hård/stötig i fjädrigen som en pickup är original, helt ok Den får som ovan skribent säger en hög tyngdpunkt och jag kommer nog inte ta denna på några sliriga sidolutande tuffa terrängstråk tyvärr. Men kommer fram till betydligt goare platser än alla husbilar iaf och får köra en fet toyota alla dagar i veckan!!
 5. På min tidigare var det en svetsad mutter till bakre yttre förarstol. Jobbig att komma åt när den hade släppt. Men jag kunde ersätta den med en vanlig mutter och bricka och med lite trix hålla emot när jag skruva åt. Men va en -90års modell, kanske har ändrat sig på senare??
 6. SID112233

  Hilux + Camper

  Tjena! I sverige är en vanlig utrustningsnivå på hilux 2006-2015 är att den med 2,5L motor hat manuell vxl-låda och originaldiffspärr på bakaxeln. Ofta lite lägre utrustningsnivå på ”lull-lullet” köper man en 3,0L är den oftast med automat, högre utrustningsnivå BLACK EDITION, SR5, SR+, Invicible mm (bättre säten, stereo, högtalare, nav, större bromsar, 17” fälgar och skärmbreddare) men saknar diffspärr, vissa kommer dock ”limited slip diff” på bakaxeln. Vill du kunna dra en släpkärra värd namnet så är iaf 3,0L varianten på 2250kg <2010, 2500kg 2011, 2800kg på vissa >2012 med förhöjd dragvikt. Jag föredrar klart 3,0L och tyvärr helst från EURO5 kom pga bättre komponenter i motorn.
 7. Min tidigare HZJ80 med mellan östern spec hade 12v i hela bilen, även på starten. @När jag köpte sakna den ena batteriet och det andra va gammalt- funka skit dåligt. @Satte därefter i 2x optima yellow på 55ah styck med batteriseparator/laddfördelare för att nyttja ett som start och ett som förbrukningsbatteri till all extra utrustning, ex vinsch och till bodelen när jag campa med den - funka kanon, men vid kallstart på vintern under -10 börja den bli lite seg på starten @Då bytte jag ut optima mot 2x 85ah AGM och monterade dit en huvudströmbrytare/batteriväljare (1, 2, el 1+2) så jag mycket enkelt och analogt kunde kontrollera vilket eller vilka batterier jag vill starta eller nyttja vid en vinschning samtidigt som laddfördelaren sköter ev strömrusningar mellan batterierna vid snedbelastningar? Behövde sällan starta med båda battererna vid kallare grader. Kan va värt att djuploda i toyotas elschema och jämföra 12v med 24v scheman innan bytet, är inte bara startmotor som skiljer dessa åt. Blir nog något reläbyte och ev kan den bli fråga om uppgradering av kabelarea på vissa ställen? Min uppfattning om varför 24v existerar på flera av Station wagon modellerna är som tidigare nämt: möjligheten att sälja till FN samt NATO. Lycka till!
 8. SID112233

  Hilux 2.5 eller 3l

  I sverige är min uppfattning att problemet med sprickor i kolvar är borta från årsmodell 2011 då EURO 5 lanserades. Vad gäller 3,0L
 9. Delar din uppfattning om optimeringen av mjukvaran. Vad har du för bil och vad har du använd för firma för optimeringen, om du vill dela med dig?
 10. Skulle vilja ha folks synpunkter och om det finns erfarenheter av dieseloptimering. Både trimboxar och uppgradering av mjukvara. Jag har ex en Hilux 3.0 med automat som jag ämnar uppgradera mjukvaran på, för att få lite mer flås men främst pga av sänka bränslekostnaden. Jag tänker att ny mjukvara är de bästa då den tar hänsyn till växellådan. Någon som har erfarenheter av denna eller andra toyota’s?
 11. Hej! När jag hade min HZJ80 (1Hz som va turbokonverterad) så låg den förbrukningen på som bäst ca 1,0 med tyskdiesel och på autobahn med en del slipstream bakom lastbilar. Annars beroende på om jag hade taklast och höll mig under 100km/h ca 1,15-1,3 Toppnotering ca 1,35 med ca 40cm hög taklast i 110-120km/h min va lastbilsregad under tiden jag hade den och hörde mig för med bilprovningens tekniker om att regga tillbaka till personbil. Det skulle inte va något problem men det skulle tydligen underlätta väldigt om man hade ett gammalt regbevis från när den var personbilsregad. Kan va värt att ringa en tekniker å höra innan man reggar in den i sverige för att se om det är bättre att rega som personbil först och sedan som lastbil för skattens skull och senare lättare kunna regga tillbaka med gammla beviset för att underlätta??
 12. SID112233

  Hilux 2.5 eller 3l

  Hej! Har precis köpt mig en 3,0 med automat. Väldigt nöjd! kört båda motoralternativen på jobbet ofta. Jag lägger min röst på 3,0’an med automat. Jag har inte vart med om några fails på någon av modellerna oavsett manuell el automat. 3,0’an finns med manuell, unte lika vanligt, min uppfattning är att 2,5’an endast finns med manuell i sverige. Ett plus med 2,5’an är att de oftast har diffspärr bak och plus’et med 3,0’an är att de ofta är mer välutrustade.
 13. Blev kvar efter försäljningen. suttit på en HZJ80 från 1990.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.