Gå till innehåll

SID112233

Members
 • Innehållsräknare

  19
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

SID112233 senast vann den dag 3 september

SID112233 hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

12 Good

Profile Information

 • Ort
  Skövde
 • Jag kör
  Saab 9-5
  HZJ80
  KTM Adventure 950 S

Senaste Profilbesöken

177 profilvisningar
 1. SID112233

  Jaktlycka?

  Tjena! Hur går köparplanerna? Jag går själv i bytestankar. Har en HZJ80 med turbo -1990 välutrustad, som jag fundrar på att avyttra. Något av intresse?
 2. Jag brukar öppna den 4-kantsbulten på min mågon gång/år å mosa ner 1/2 patron eller tills det väller ut. Det förbrukas lite lite grann när man svänger. Lite beroende på hur fräch filtpackningen är. Högtrycksspolar man noga runt spindeln så trycks det in lite vatten där också så det är bra att byta/fylla på med jämna mellanrum.
 3. SID112233

  Knapp till fönsterhiss 80serie

  Leta upp vad det är för toyotanummer på knappen, sök på numret och se vilka andra modeller som har samma knapp. Till min LC80 va det samma knappar som sitter i förardörren som till en Camry av liknande årsmodell. Letar man runt lite så kan man spara en del deg på detta sätt. Många gånger samma grejor fast högre priser pga av att det är en LC. Hittade tex att om man köper fönsterhissmotor till LC90 och sätter hö hiss på vänster sida så passar det kanon. Här brukar jag leta efter reservdelsnummer och jämföra. http://www.toyodiy.com/
 4. SID112233

  Trög rattstyrning

  jag skulle absolut börja med att byta servovätskan.
 5. SID112233

  Sweden offroad tour 2018 - Växjö

  Va tråkigt, va en trevlig dag som sagt. Premiär för mig att åka på träff. Vi hade lite oflyt att Värnamo va inställd dagen efter pga av stor brandrisk. Men det blir fler träffar för oss iaf.
 6. En trevlig varm och dammig dag i Växjö tillsammans med en annan Toyota ägare i min Land cryssare. Enda representanter från Toyotasfären. Många JEEP’ar, Land Rovers och någon GW, Lada, Cheva samt Daihatsu återfanns också i startledet.
 7. Drivknut låter rimligt. Kolla delar från ”milneroffroad.com” dom borde ha drivknutar, har mycket till 80 serien. Köpte bland mycket annat komplett renoveringskit till min framaxel, lager, tätningar mm kanske kan va värt att byta om du ändå ska slita isär för drivknuten? vet du vilken växellåda du har? ”Full time 4wd” (HF2A) eller ”part time 4wd” (HF1A) om du har ”Full time 4wd” så har du nog någon form av viskokoppling som kanske är dags att byta? Den kan slira om lådan står i ”H” läge men utan center difflock i, och när du lägger i center difflock eller i lågen så låser du 4wd läget mekaniskt och nyttjar inte viskokopplingen. Inte helt 100 på just denna lådas konstruktion men det är en killgissning.
 8. SID112233

  HDJ80 på KD Bil

  Jag har tidigare vart och kollat in ett par HJ60’or där, den ena riktigt risigt ”wheeler dealer” fusk renoverad. Man såg allt överblivit spackel på insidan av dörrar, bakskärmar mm. Just den verkade vara uppspacklad med snöbolls-metoden. Tråkigt att se bra objekt få ett sånt taffligt försök till renovering... till ett rätt så högt pris?! Bara att ha is i magen så kommer det så småningom.
 9. SID112233

  Taktält eller liten husvagn?!

  Jag kör taktält på min LC80. Tycker det blir som tältens deluxe-komfort-variant, najs med en riktig madrass, komma upp från markkylan, trevligt med utsikten. Det behåller tältkänslan med vad allt de innebär, mysigt när det är bra väder, tycker det blir lite väl mycket oljud/brötigt när det blåser. Det är ju svårt att få i lä när det är 2m upp på taket 😊 Tycker att det går rätt fort att fälla upp och packa ihop (ca10-20min) Men det går ju snabbare att veva ner stödben och öppna dörren till vagnen. Märker en liten förhöjning i soppaförbrukningen (från ca 1.1/10km - 1,22/10km) men jag hade ändå proppat hela taket fullt med grejs om jag inte hade haft tältet där, så.... Kanske en av de större fördelarna är väl att man slipper ha en vagn på släp efter, slipper besikningar och underhåll, taktältet kräver absolut lite underhåll ex. Alla dragkedjor och kardborreband som jag upplever efter 2-3 års bruk. Jag får tyvärr inte in min bil med tält på i garaget för vinterförvaring så jag måste ta av det och det är lite bök om man inte har en truck eller liknande. Men det tar ju ändå bara 1% av en husvagn skulle ha i garaget.
 10. SID112233

  Få ur lågväxeln

  Grattis! Jag har en HZJ80-1990 den är 12v rakt igenom, startmotor som glödlampa men det beror väl lite på vilken marknad den är såld på också från början? 12 eller 24v. Vilken låda har du? ”Part time 4wd” eller ”Full time 4wd” vet du vad lådan har för nummer? H150?
 11. SID112233

  Baksäte till 80-serie

  Söker ett baksäte till min 80’a
 12. SID112233

  Blir snart galen

  Vad gäller det för bil och vad har du för däck?
 13. SID112233

  OK att kapa skyddsbågen på flaket?

  Jag har kollat på 2 olika kåpor, den ena är - PLB - VINDIC, denna verkar finnas till 2006-2015 med eller utan lastgaller) Båda dessa sitter som sagt på den äldre generationens Hilux (2004)
 14. SID112233

  OK att kapa skyddsbågen på flaket?

  Vilken årsmodell har du? På de äldre hilux'arna (typ 2004 års modell motsvarande) som jag monterat eller demonterat kåpa på så har den kunnat vara kvar. Den hamna då på insidan i kåpan.
 15. SID112233

  Varierande tomgång + svårstartad

  Någon framgång?
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.