Jump to content

Tjarnstrom

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Tjarnstrom last won the day on October 5

Tjarnstrom had the most liked content!

Community Reputation

40 Excellent

Profile Information

 • Location
  Örnsköldsvik
 • I drive
  KZJ73

Recent Profile Visitors

476 profile views
 1. Hej. Har för mig att några siffror på id plåten kan avslöja vilken axel/utväxling som sitter på bilen. Se A/på bilden jag bifogat. Detta är från en LC120. Lite googlande på dessa koder kan hjälpa dig att hitta rätt.
 2. Räckte till fint för svenska förhållanden.
 3. Jag råkade ut för ett liknande problem. Rören bak till förångaren är dyr, försökte först skarva med pressad slang men det slutade med att jag pluggade rören vid torpedväggen. Fyllde sen efter specen för bil utan dubbla förångare.
 4. Jag kör en KZJ73 -94 Med 33:or går det ok att köra i 90km/h (gps mätt) utan problem. Blir lite surrigt över det, har för mig att den varvar ca 2400rpm vid 90. 2000rpm vid 80. Visst känns känns de solida axlarna och snäckstyrningen, det är ingen asfaltsraket. Sitter bilsteindämpare och OME fjädrar på min som ger riktig bra komfort. Mjuk och följsam men håller emot bra vid större ojämnheter och kurvor. Med lite lägre lufttryck i däcken flyter den fram på dåliga skogsvägar.
 5. Så här visar boken till en KZJ 73
 6. Detta fick min att vara tyst ett tag, sen återkom det igen.
 7. Jag hade problem med ackumulatorn till "brake bostern" på min LC 120. Fick ett pysade ljud samt att motorn för bostern gick i princip konstant. Letade då på nätet och kommer ihåg att jag fann denna. Låter lite som en gnäggande häst. Är det något liknande? Jag blev tvungen att byta hela huvudbromscyl med ABS enhet för att bli av med det. Fann tyvärr ingen repsats. Har för mig att jag hittade några i England som sålde utbytes enheter. Kan försöka leta fram var det var om du har samma problem.
 8. Även jag blev lite nyfiken. Hoppas det är ok att jag slänger in en fråga i tråden. Någon som vet var jag kan hitta instruktioner hur justering av LSD:n utförs?
 9. Den har nu flyttat en bit norröver och det är jag som fått nöjet att fortsätta köra den.
 10. 4st BFGoodrich MudTerrain KM3 285/70 R17 med Decorsa alufälg. 8" bred +20 offset 6x139,7 bultcirkel 110mm navhål Distans ringar för 106 navhål. Däck rullat ca 300mil fälgarna betydligt mer. Liten text på mönstret syns än, se bild. En liten lackskada på en fälg. 285/70-17 motsvarar 33" Ev kan en uppsättning däck/fälg tas i inbyte. 6x139,7 allt mellan 15-17" 12000kr
 11. Toppen! Tack! Uppskattar om nån även har möjlighet att ta mått på en 73:a.
 12. Jag funderar på en 70:serie framöver och önskar mått på bagageutrymmet. Från bakkant förarstol till dörrarna längst bak. Gärna mått på en kort 70 och den lite längre 73. Tack på förhand.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.