Jump to content

Felix

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Felix last won the day on August 28

Felix had the most liked content!

Community Reputation

130 Excellent

1 Follower

About Felix

 • Birthday 06/16/1992

Contact Methods

 • MSN
  naeslund_92@hotmail.com
 • Website URL
  www.ypmb.se

Profile Information

 • Location
  Danderyd
 • I drive
  HZJ79
 • Occupation
  Ägare: www.ypmb.se - skärgårdsnära event och tjänster

Recent Profile Visitors

711 profile views
 1. Hej! en kompis söker en rejälare bil med mycket plats. Vore kul att hjälpa honom hitta en lämplig landcruiser. 50-150tkr. Kan vara objekt men endast om det är mekaniskt och "rakt" jobb, typ byta växellåda eller liknande men helst en bil som rullar och funkar schysst. Hzj75 hade ju varit optimalt anser jag, eller en HJ60 som inte rostat sönder. kikar även på Geländewagen och defender. Någon som har något vettigt eller känner någon som har lämplig bil?
 2. Hej! Har en båtvagn med en bakaxel av okänd sort. drog av alla hjulbultar idag när hjulen skulle av. Hur gör man för att få i nya och vart i helsike köper man pinnbultar? Någon som kan sådana här saker?
 3. Fyfan vad sweet den är! Buschtaxi 45är bra mysigt🤩 drömmer om en sådan med 12HT & automat
 4. Kan återkomma med info. Skicka gärna pm eller sms. Kollar inte här tillräckligt ofta. Vid pm får kag Mail att någon skrivit. tele:073723236sju
 5. Felix

  HZJ 79

  Målat lite mer, kört på med hetvattentvätt och sen vinkelslip på axlar och kardan + lite stag, även bärselar fram blev avborstade och uppmålade. När jag ändå är igång:) någon som har tips på 7” LED framljus? Var ju samma pris på eBay som att köpa en ny H4 lykta så jag slipper R2 lampan. Från USA ex tull å moms kostade ett par ca 500:- SEK. Sjukt billigt
 6. Har taktält till salu. Inte i Södra Sverige men det går väl att ordna på ett ellerannat sätt!:)
 7. Felix

  HZJ 79

  Öra uppe och nere påmin bil bak. Men har 2st ok std dämpare så svetsar om örat på ena sodan så den blir längre bara. bifogar bilder på mina lampor, vet att set är 7” lampor men finns ju olika djup på dom även. Någon som kan lista ut vad ljuskällan heter som ska sitta i lyktan som är tom i bilen som jag bifogar bild på? Bild nr är min bil utan ljuskälla monterad, någon som vet vilken lampa jag söker? Bild nr 2 är 2olika lyktor jag har hemma, ingen är helt korrekt då den som är för h4 är för grund och den som har rätt djup har den konstiga lampan som redan sitter i bilen.
 8. Felix

  HZJ 79

  Mindre bra bild men den enda jag hade nu. Kofångaren monterad med winchen. Samt uppmålat även där👍 Har en framlampa som gick sönder och köpte en ny H4 i tron att det var en sådan, men det stämde inte. Sitter H4 på ena sidan och en konstig lampa på andra sidan, har tappat bort den nu oxå så hittar inte vad den heter. Någon som vet? Någon som sitter på en hel lykta för H4? Jag hade 2 lyktor hemma men ingen för H4 utan den ”konstiga” lampan även där. men har en kartong med h4 lampor så vore ju trevligt att kunna använda dessa. Tips på nya stötdämpare bak som passar för ca 2” höjning?
 9. Behöver nya stötdämpare bak till bilen, den är höjd så 2” längre än originalen vore lämpligt. Någon som har tips?
 10. Hej! Söker tips på inredning i verkstad. Elverltyg som vinkelslip och tigersåg, hur förvarar ni sådant? Har en tavla för vanliga verktyg, vill ha så lite stängda lådor som möjligt då allt ska vara smidigt att hitta och ta fram/lägga tillbaka. Hatar krångel å tidskrävande grejer. Verktygsskåp hade vi på förra jobbet och det var katastrof. Kom gärna med bilder och tips på smarta lösningar.
 11. Felix

  HZJ 79

  Renovering av ram. All lös rost är bortslipad, ramen är öppnad och helt tömd på sand, grus och rost och igensvetsad efter det. Har svetsat igen alla hål på utsidan där det kommer in sand från hjulsprutet även. Målad med isotrol grundfärg, sen isoguard pansar i 3lager med svart, grått, svart så man vet att det kommit färg överallt. Innan flaket monteras ska det sprutas in linolja i hela ramen, sen ska jag undvika vintern i största möjliga mån:)
 12. Hänger med och vet att den inte har kylning av kolvarna. Min hzj75 som var turbokonverterad gick i min ägo i ett gäng tusen mil som en klocka. Samma med 3B motorn som var hemmasnickrad turbo på, gick som en dröm. Vet som sagt att det inte är optimalt men uppenbarligen har det funkat på dessa 2 bilar för mig. Rasar det får jag köpa en ”riktig” motor. Om det inte går att springa på en riktig turbomotor till rätt kurs såklart.
 13. Tja! går i planer att montera turbo på min hzj79 vid montering, bör jag tänka på något mer än: oljeretur i tråget, högt upp och tillräckligt grov dimension så oljan rinner ner lätt utan ev veck. avgastemp, slippa smälta kolvar om det blir varmt så man har koll på det. laddtryckgivare, så man vet vilken spec jag har på laddtrycket. Färre ljuddämpare så det låter ball😎 vid svetsning i tråget, något att tänka på där? går det att plocka ner tråget utan att typ demontera hela framaxeln eller lyfta upp maskin?
 14. Felix

  HZJ 79

  Klart du ska ha en kran Fredrik, stenhårt ju! Blandade bilder nedan. Polarn köpte automatlåda till sin 60a och fick med en kaross. Båtar som byggs och renoveras, den mörkgråa max2 an är till salu. Sitter Yanmar 6LP på 300hk i den, Toyota motor i grunden. Sista bilderna från nuvarande semester i Varberg med kitesurf och vindsurf
 15. Felix

  HZJ 79

  225/95R16 är dessa. Från en nyare 79a. lite uppdaterade bilder på bilen:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.