Jump to content

Felix

Members
 • Content Count

  165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Felix last won the day on May 13

Felix had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

1 Follower

About Felix

 • Birthday 06/16/1992

Contact Methods

 • MSN
  naeslund_92@hotmail.com
 • Website URL
  www.ypmb.se

Profile Information

 • Location
  Danderyd
 • I drive
  HZJ79
 • Occupation
  Ägare: www.ypmb.se - skärgårdsnära event och tjänster

Recent Profile Visitors

567 profile views
 1. Slå gärna mig en pling eller dra ett sms, det där är intressant. 0737232367
 2. Kan meddela att 315/75R16 passar med 8" breda fälgar fram och om det var et0 eller minus10 på dessa utan att modifera något alls. tar inte i vid varken fullt rattutslag eller flex. har 30 mm höjnignsfjädrar + 30mm spacers på fjädern. Dock är det inget jag rekommenderar då dessa fälgar blir jävligt breda. 7" med et 0 hade varit mer lämpligt. Någon som har tips på lite mindre däck? typ runt 33" som är mönstrade men mer lämpliga att åka till vardags med? Bilen blir lite trött med trailer och kör min 79a som DD nu. Så ska sälja dom större däcken.
 3. Hej! någon som har artikel nr på givaren till diffspärren i bakaxeln på 80serie? samt knappen för öppning och stängning av takluckan?
 4. Felix

  HZJ 79

  Ja färgen kan vara schysst, behöver en polering till med lite mer kärlek så kommer den bli finare. Färgkoden heter: 6R7 haha om du inte hittat något är inte oddsen superhöga att jag hittar något, kändes mest som en skön grej att kunna koppla på men funkar ju ok att damma i 4hjulsdriften även. Det lär var skön framkomlighet med fulldiffat i skogen iaf, bara prövat när framdiffen funkade och det var ju sjukt vad den tog sig fram i 3dm snöslask med is och typ 2kg i däcken.
 5. Felix

  HZJ 79

  Går det att koppla om elen till diffspärr så jag kan lägga i spärren l bakaxeln utan att lägga i 4wd?
 6. Felix

  HZJ 79

  Lite div bilder. bytte elmotor till diffspärren bak idag. Gick sjukt smidigt. Bonusbilder på när bilen används i arbetet. Kör eget nu med skärgårdsnära event och tjänster samt reparation av aluminiumbåtar. Svetsar och bygger nytt. Så det handlas endel med båtar och skruvas med dom och kör.
 7. Felix

  Adventuras BJ40

  Snyggt! Vad betalade du för det jobbet med blästringen?
 8. Dagens skörd. Bytte på 80an, fick feeling och bytte på 79an med.
 9. Tack för svar! nu är elmotorn bytt och fungerar. Dock behöver givaren bytas. Någon som har art nr på den? alltså givaren som säger till när spärren är låst.
 10. Hej! har nu läst massor av olika saker som sägs om när man byter actuatorn till diffstpärren. ska montera en ny elmotor rakt upp och ner, är det krångligt att göra om jag inte får i den i spärrat läge? Borde ju gå att demontera gamla elmotorn, ha båda hjulen i luften och då vrida på hjulen samtidigt som jag petar på gaffeln som lägger i spärren. sen kopplar jag in nya motorn på kablaget och vrider knappen till låst läge, då borde elmotorn justera sig rätt och nu matchar det vid montering. Tänker jag rätt eller fel? missar jag något? Tacksam för svar så jag slipper uppfinna hjulet vid bytet:)
 11. Felix

  HDJ 80, 1997

  Nu ska bilen säljas på riktigt, börjar här innan det blir blocket efter påsk. 149.000:- Land Cruiser HDJ80 Årsmodell 1997 så 24ventilers motorn med riktigt bra knuff och går schysst i motorvägsfart med dom lite större däcken. Förbrukning mellan 0,95-1,2L /mil beroende på hur man kör. Fulldiffad med elektoniskt styrda spärrar i axlarna. Konstant fyrhjulsdrift med hög och lågväxel Reggad som lätt lastbil men baksäten följer med. Går som en klocka, välskött bil som tagits om hand väldigt väl, omlackerad i en riktigt snygg grön färg. ARB kofångare Höjd 3” 315/75 r16 (35” däck) Alla bussningar bytta i hjulupphängningen Helt ny elmotor till diffspärren bak. Elektrisk taklucka Elhissar till rutor Centrallås Dieselvärmare med tidur (går ej just nu) Tonade rutor (riktigt snyggt) Främre delen av avgassystemet helt nytt Ny generator Ny kamrem Servad för ca 500mil sedan Underredsbehandlad
 12. Tja!

   

  Vill ta bort en tråd, kan du hjälpa mig?:) 

   

   

 13. Ringde toyota och fick svaret 6R7 som färgkod, verkar stämma när jag googlar:)
 14. Hej Josh! Såhär ser det ut i papperna på min hzj79 med 50mm kula, ej triplex. 3500kg i dragvikt på kulan
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.