Jump to content

silverstål

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

silverstål last won the day on August 2

silverstål had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

Profile Information

 • Location
  Poker
 • I drive
  HDJ100
 1. Min bil fellarmade av och till. Det visade sig att den (läs bilen) hatade grannens Mitsubishi L200. Varje gång L200:an åkte förbi, så gick larmet. Det spelade ingen roll att L200:an smög som en strykrädd Labrador så långt ifrån den mäktiga och elaka Landcruiser:n som den bara kunde. Varenda gång vaknade den och skällde upp L200:an. Alla andra bilar går bra. Det hela löste sig ganska enkelt då grannen bytte bil. Efter det har det inte skett något fellarm.
 2. Det har löst sig.
 3. En rätt gammal tråd, men har det blivit bättre? En annan sak man kan kolla är om vakuumet fungerar som det ska. En turbo med variabel geometri fungerar långtifrån optimalt om det saknas vakuum (egen erfarenhet)
 4. Jag söker en ersättare för en trilskandes AHC-dämpare bak på en LC100. Finns det någon ute stugorna?
 5. Hos lokala Toyotahandlaren, alternativt Amayama.
 6. Jag lämnar inga som helst garantier för passform. På en modell 100 sitter de dock riktigt bra
 7. https://www.aliexpress.com/item/2X-Car-LED-License-Plate-Lights-12V-SMD3528-Number-Plate-Lamp-For-Toyota-Land-Cruiser-Prado/32706508527.html? De lyser vädlgt starkt.
 8. testa även västskåne http://ditonet.dk/ med mina begränsade kunskaper i detta mystiska språk, så har jag gissat mig fram till att det FORTØJSKLUMP 4WD du söker.
 9. Fick adaptern relativt fort, ca 3 veckor från Kina. Provade som hastigast med Torque, fick det inte att funka. Köpte nyss Torque Pro och la in inställningarna och nu kopplar adaptern in sig. Den säger att den läser felkoder, dock så finner den inga, jag ska dubbelkolla med Techstream om det finns några. Livedata funkar. Varvtal, hastighet fart, kylvätsketemperatur och bränsleflöde funkar. Kanske nån till. Jag verkar ha haft fel ang. de olika versionerna av ELM327. Se https://www.elmelectronics.com/products/ics/obd/#ELM327 FW 1.5 är inte heller officiell, men den verkar fungera på min bil iallafall.
 10. Problemet är ju att våra vrålåk inte är kompatibla med obd2-protokollet. Den du länkar till säger ju att det är firmware 2.1 (om du nu köpt den där). Jag har precis beställt en obd2-adapter med blåtand som ska ha firmware 1,5. Återkommer när den dykt upp och det är väl om en månad eller så.
 11. Det är beroende på vilken obd2-adapter du har. Tydligen finns det olika kinesversioner. v2.1 funkar tydligen inte, vidare skall v1.5 ha mjukvara för fler protokoll.
 12. Tändningen på, minst. Ännu bättre om motorn går på tomgång.
 13. I Techstream finns det en procedur för luftning av bromsar. Väldigt enkelt att följa med instruktioner i programmet. Går ut grova drag ut på följande: Välj vilket hörn som skall luftas Håll foten på bromsen Kör igång luftningsproceduren Öppna luftningsnippeln Programmet räknar ned från fyra till noll Håll kvar foten på bromsen Stäng nippeln Ta bort foten från bromsen Detta uföres lämpligen med en assistent Om det räcker när du bytt brake boostern får du avgöra själv.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.