Gå till innehåll

Wiberg Sr

Members
 • Innehållsräknare

  583
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  9

Allt postat av Wiberg Sr

 1. Wiberg Sr

  2-taktsolja i diesel

  Donald hade tweetat fake news med en gång men jag är övertygad efter att ha läst någorlunda igenom. Konklusionen var att det egentligen bara var negativt och man förkortar livet på spridarna med 2-takt olja? I högtryckssystem i alla fall. Då blir det nya spridare då - oerhört tjatigt att byta motor titt som tätt...
 2. Wiberg Sr

  Erik´s HZJ105

  Första " ärligt " skruvade bilen jag har läst om . Hoppas det löser sig.
 3. Wiberg Sr

  Taktält eller liten husvagn?!

  Enig i allt ovan. Det som hade gjort det ännu mera optimalt är att placera det på en off road släpvagn. Skillnaden på off road släpvagn och dylik husvagn är att den första går att bygga själv relativt enkelt medan den senare är betydligt bökigare att få till ( IMHO ). Har tittat lite på Hero Camper här i Norge och den retar inte köpnerven det minsta. Det är både plus och minus med släpvagn men med en familj på 5 är utrymme en bristvara. Jag romantiserar om hur mycket smidigare det hade varit med ett komplett, alltid- redo- att -rulla-släp med lyftanordning till tältet, rejäl batteribank, solceller, stor kyl/frys, gasolspis och en rejäl kolgrill. Plus evt lite bagage 🤪 .
 4. Wiberg Sr

  MrWIBs HDJ100

  God tur bror!
 5. Wiberg Sr

  ”Rock sliders” LC120

  Snyggt! Har ca liknande.
 6. Wiberg Sr

  Licens

  I wish - bara allmänt förvirrad .
 7. Wiberg Sr

  Licens

  Ahhh - killen med koll 😁. Undrar om inte jag är på Arctic Trucks Expo då? Jaja, det går flera tåg.
 8. Wiberg Sr

  Licens

  Åker ni upp i kväll eller i morgon @Rylander?
 9. Wiberg Sr

  Licens

  Ok. Det är väl jag som lever i twilligt zone då. Trist att de ska vara så förbannat krångliga. Vad säger svenska bilsportförbundet då?
 10. Wiberg Sr

  Licens

  Är du säker på det Thomas? Vi brukar bara lösa endagslicens. Det är för försäkring etc. Har aldrig hört att man måste ha tävlingslicens. Med mindre det är tävling då så klart men du tänker på Rudskogen va? Den som Østfold offroadklubb håller i.
 11. Wiberg Sr

  Renovering av BJ73 -85

  Fantastiskt häftigt! Är det något skjutfält man hittar gamla tanks på för de står väl inte helt random passerade antar jag? Spelar du WoT @Wenjad? Mtp KV-85 gissningen .
 12. Wiberg Sr

  HDJ80 -96, Tant grön

  Det var länge sedan! Bilen blev riktigt bra med lite nya pryttlar!
 13. Wiberg Sr

  Masaimara 2018

  Vilket äventyr! Fina bilder .
 14. Wiberg Sr

  Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Tack för tips Klydd. Postade den samma infon på Overlanding.nu.
 15. Wiberg Sr

  HVO 100 (100% förnybar miljödiesel)

  Ahh! Tackar. Har ju folk till att välja växel i min bil vettö . Men är bekant med fenomenet, kände inte till namnet.
 16. Wiberg Sr

  HVO 100 (100% förnybar miljödiesel)

  @Mecki Utveckla " spika " Mecki. Den fattar jag inte helt.
 17. Wiberg Sr

  Video från Vinterträff 2018

  En av deltagarna på Overlanding.nu's Vinterträff 2018 har klippt ihop en riktigt fin " feel good " film från Värmland. Märkligt hur 2 meter snö och minus 20 grader kan se så inbjudande ut . Man glömmer lätt https://youtu.be/zuD0poKTsuE
 18. Wiberg Sr

  Max’s BJ40

  Jösses vilken fin bil Max! Han farbrorn i inlägget ovan är ju väldigt " bias " vad gäller modellen men denna var riktigt läcker .
 19. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Om Snövit drar magiska 0,9 liter per mil på Autobahn i sällskap med 1 42a, vad drar hon då i sällskap med 3? Detta blir så billigt att jag har inte råd att inte åka 😁. Evt motorbyte fuckar ju iofs det räknestycket 😉.
 20. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Med ett sånt säljbrev vetefan om inte Snövit med besättning ska ta sig en tur . Bra där @Mecki .
 21. Wiberg Sr

  2005-2006 och spridarna

  Ska posta en print screen en dag. Man utgår från antal mm3 på dieselreturen där 0mm3 är spot on. +2 till -2 mm3 är helt ok ( kall motor ). Man får ett värde per spridare i programmet. När det närmar sig +/- 3mm3 skall man dra öronen åt sig. Värdena kan bli bättre vid byte av SCV ventil ( jämnare dieseltillförsel ) och ibland hjälper det med tex Tunap spridarrens. Tech Stream är en relativt billig investering och man kan göra mycket mer än att monitorera sin motor med programmet.
 22. Wiberg Sr

  2005-2006 och spridarna

  Japp. Men man bör fortfarande följa med på spridarvärden och SCV ventil.
 23. Wiberg Sr

  Blackstreams Hilux

  När är träffen i Skövde i år @Klydd? Samla folk från både Toyota4x4.se och Overlanding.nu? Väldigt soft bilåka i förlåtande terräng som borde passa alla? Så kan vi lägga mer krut på grillfesten på campingen sen? .
 24. Wiberg Sr

  2005-2006 och spridarna

  Menar de tidigare modellerna var befriade från " sprucken kolv " haveri men fick oljesumpen tät så motorn skar pga fel typ av packning till spridarna. Det problemet skall emellertid vara åtgärdat via kampanj från Toyota med inkallning etc.
 25. Wiberg Sr

  2005-2006 och spridarna

  Kombinationen av sämre kolvar och slitna spridare ( egr sot +++ ) är en dödlig kombination för D4D motorn. - Dieselknack på kall motor - kan åtgärdas med byte av SCV ventil i dieselpump. Om inte - byt spridare. - Kontinuerlig uppföljning av spridarvärden via Tech Stream eller annat program: +/- 3mm3, allt annat - byt spridare. - Orginal diesel och oljefilter. Ny olja och filter var 500-1000 mil. - Tunap eller liknande i filter/ tank med jämna mellanrum för att hålla spridarna rena. - Blända EGR för att slippa få in skiten i motorn. https://ssch.com.au/trade-news/toyota-1kd-ftv-piston-failure/ Ca så ser det ut vad gäller 120 med D4D.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.