Gå till innehåll

Wiberg Sr

Members
 • Innehållsräknare

  606
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  12

Allt postat av Wiberg Sr

 1. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Snyggt Rylander! Den där ljusbågen man skymtar i bakgrunden ( nedre höger hörna ). Ska du behålla den? Om nej, har du måtten? Tjocklek på rör ( yttermått ), längd mellan böjarna på det tjockaste röret.
 2. Wiberg Sr

  Köpråd LC 150

  Ang service så måste man inte ta den hos ToysRus för att behålla sin garanti på nyare bilar. Med tanke på mycket av det jag varit borta i av kunskap, eller hellre brist på den samma, så duger många av de mer prisvärda alternativen som finns. Se hellre fram till dagen då garantin har gått ut och du äntligen " får " skruva själv - underhållskostnaderna kommer att sjunka betraktligt .
 3. Wiberg Sr

  Div kompletta mekaniska winchar till bla 40-serien

  Men, men... du sa ju att luckorna fram räckte i massor juh... 😉😁😁👍 Du får njuta av den kyliga luften i fjällen! Hälsa M & L.
 4. Wiberg Sr

  GRJ 79

  Tack för snabbt svar @Garnolle . Då följer vi spänt med vidare .
 5. Wiberg Sr

  GRJ 79

  Jag frågar istället för att googla . Vad sitter det för motor i din bil? Är det inte samma som Rohnny Dahl och hans gubbar dundrar runt med? Men de har ju scoop på sina? Vad är planen med projektet? Campern bak på flaket eller en " Ute "? Fet bil, följer tråden .
 6. Wiberg Sr

  Bygga garage.

  Vilket material ska du bygga med? Är i startfasen ( planering/ förprojekt ) med ett eget garage då även jag är förbannat trött på att meka i " blå hallen ". Har fastnat för Jackon byggelement. Har per dags dato en platta på knappa 50m2 med ett, för mig helt obrukeligt, trägarage uppe på. Har tänkt väggar med Jackon och att ha en fet H-bjälke i taket istället för ordinära takstolar för att kunna nyttja takhöjden maximalt. H-bjälken kan dessutom funka som travers vilket är bra när man, som jag, kör LC120 och måste byta motor rätt som det är. Det påstås oxå att det är relativt lätt att få till någorlunda dold elinstallation i dessa Jackon blocken. Kul med fler garagebyggen .
 7. Wiberg Sr

  Dieseloptimering

  LC120. Ett företag här i Norge men det är väl massor av gubbar som tunar i Sverige med? Om du verkligen vill få ut mest av optimeringen så ska man väl " bänka " bilen? Då får man verkligen optimerat motorn. Den mjukvaran som de laddade min bil med är ju generellt anpassad för motortypen. Kostar väl några kronor mer men kan vara värt att kolla upp.
 8. Wiberg Sr

  Dieseloptimering

  Optimering av mjukvara rekomenderas då det spelar på fler parametrar i motorstyrningen än vad trimboxarna gör. Med optimering kan man dessutom välja " blockering " av EGR. Menar att med hjälp av tuning/ optimering så ska det även gå att få bort dieselpartikel filter. Har haft två typer boxar men numera är motorn optimerad med blockerad EGR. Förbruket är vad det är, med mer pulver i motorn så är det roligare att trycka på gasen .
 9. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  God hjul på dig med
 10. Wiberg Sr

  God Jul

  God hjul önskas från Wiberg och Snövit .
 11. Wiberg Sr

  MrWIBs HDJ100

  Stort! Vad betalar @Klydd per klick 😉😁
 12. Wiberg Sr

  Hdj80

  Ja det tror jag nog men vad säger HSB om den saken???? 🤣😉👍
 13. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Tack för svar . Jo, det där med skydds-skägg ser jag. Kan tänka mig att det dammar rätt friskt. I rent informativt syfte då: Lanolin är får-fett, Fluidfilm är det mest(?) kända varumärket. Har, enligt de flesta jag har snackat med, en helt galen krypförmåga. Inte så kul att skruva på bilen efter behandling kanske men de flesta bultar och muttrar lossar till gengäld väldigt enkelt. http://www.bilkontroll.no/fluid-film Owatrol är väl klassisk oljebehandling men som torkar och är lite mer mekvänlig. Läggs på ren och torr ram med tryckluft. https://bilpleiekongen.no/produkt/owatrol-olje/ Det råder en rätt häftig debatt mellan Tectylanhängarna och Lanolingubbarna på systerforumet här i Norge 😆. En av flera trådar. https://www.nlck.no/forum/viewtopic.php?f=27&t=16787&hilit=Fluid Om du eller @Klydd tycker det är spam i garaget så kan man kanske skapa en lika livlig tråd här med ovan info som utgångspunkt .
 14. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Mycket snyggt @Rylander! Det är snart dags för min gamla dam att få samma underställsbehandling. Vad använde du? Stålborste, tryckluft och allt annat du hittade? I Nlck är det många som menar att Lanolin och/ eller Owatrol är det bästa som finns när det gäller att skydda sina älsklingar mot rostmasken. Vad gäller i Solrosgaraget?
 15. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Ja nu blir det ju lätt att lägga i Drivern.... 😙....
 16. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Förlåt @Klydd - dina glassbilder - de räddade helgen 😋😘👍.
 17. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  @Rylander Tackar för fina bilder 👍
 18. Wiberg Sr

  LC90 Diesel startar inte

  Vi håller tummar och väntar i spänning!
 19. Wiberg Sr

  CTEK D250TS

  @Klas Kan det vara en Smart Pass du har tro? Den gör D250S lite mer kompetent tror jag. SmartPass
 20. Wiberg Sr

  Overlanding.nu Expo 2019

  Vi önskar alla friluftsintresserade välkomna till Overlanding.nu Expo 2019. Anmälan ligger i butiken - http://www.overlanding.nu/forum/index.php?/store/category/2-träffar/ - och fram till 31/12-2018 är det rejält rabatterat pris. Boende hanteras av: https://www.camping.se/sv/campingar/2960/Bjorkebo-Camping/ . Uppge " Overlanding.nu Expo 2019 " vid bokning av boende för rabatterat pris. Mer info kommer ang program, utställare etc etc. Följ tråden här: http://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/802-overlandingnu-expo-2019/ Bli med på denna resan gubbz and gummz!
 21. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Jag är ledsen men jag måste kasta in handduken i år igen . Har bara dåliga ursäkter så dom ska ni slippa. Men nu är jag så förbannat trött på att missa stora mässor så jag blev lite biblisk i mitt tänk: Om inte du kan komma till berget så får la berget komma till dig änna. Så sagt, så gjort - 👉 här kan ni läsa mer :D
 22. Wiberg Sr

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Är relativt klar och HSB har gett tummen upp. Jag hoppas bara jag kan vara borta från jobbet då... Är en Norsk delegation som som kör ner över- vet inte om jag joinar dem eller kör solorace ner till lyxlirarna från Götet som ska åka fin båt och grejor . Håller tummarna för att grejorna faller på plats .
 23. Wiberg Sr

  2-taktsolja i diesel

  Donald hade tweetat fake news med en gång men jag är övertygad efter att ha läst någorlunda igenom. Konklusionen var att det egentligen bara var negativt och man förkortar livet på spridarna med 2-takt olja? I högtryckssystem i alla fall. Då blir det nya spridare då - oerhört tjatigt att byta motor titt som tätt...
 24. Wiberg Sr

  Erik´s HZJ105

  Första " ärligt " skruvade bilen jag har läst om . Hoppas det löser sig.
 25. Wiberg Sr

  Taktält eller liten husvagn?!

  Enig i allt ovan. Det som hade gjort det ännu mera optimalt är att placera det på en off road släpvagn. Skillnaden på off road släpvagn och dylik husvagn är att den första går att bygga själv relativt enkelt medan den senare är betydligt bökigare att få till ( IMHO ). Har tittat lite på Hero Camper här i Norge och den retar inte köpnerven det minsta. Det är både plus och minus med släpvagn men med en familj på 5 är utrymme en bristvara. Jag romantiserar om hur mycket smidigare det hade varit med ett komplett, alltid- redo- att -rulla-släp med lyftanordning till tältet, rejäl batteribank, solceller, stor kyl/frys, gasolspis och en rejäl kolgrill. Plus evt lite bagage 🤪 .
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.