Jump to content

Wiberg Sr

Members
 • Content Count

  616
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Wiberg Sr last won the day on February 27

Wiberg Sr had the most liked content!

Community Reputation

82 Excellent

1 Follower

About Wiberg Sr

 • Birthday 05/01/1972

Profile Information

 • Location
  Oslo
 • I drive
  LC 120 08 modell

Contact Methods

 • Skype
  jon_wiberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spännande! Är det via jobb du är där? Har lust att bocka av Afrika nån gång, osäker på hur och var men LC och de 5 stora ska med i den ekvationen
 2. Det tycker jag : Balkan dit och hem igen
 3. Boyos, Behöver lite hjälp. Letar efter en så kallad Pendelmutter då denna ägnar sig mycket väl till att fästa pryttlar på Roof Rack modell Rhino Rack Pioneer Tray. I Norge så ser det ut som om dom inte finns hos bla Würth och när jag försöker handla i UK så vill de inte skicka... Är det någon go gubbe i GBG området som kan fixa ett gäng sådana till ett vettigt pris tro? Rhino Rack ska ha 45 spänn styck, helt ok om du ska ha 4 men rena rånet när du kan få 40 stk från UK för minde än det... Storleken jag är efter är 20mm bred, 30mm lång ( spelar ingen roll egentligen ) och gärna i både M10 och M8.
 4. Ca samma pris i Norge, fast kanske lite billigare här... 😲
 5. Anländer Kroatien 5 el 6 Juli, startar resan hemåt 13 Juli, hemma - förhoppningsvis - 20 el 21 Juli.
 6. När ca är du neråt? Ska till Kroatien i början av Juli och kör via Balkan hem med start den 13e Juli.
 7. Försök få läst av spridarvärdena för att få en pekpinne på om dom är ok. Det ska vara 2-3mm2 ( ml ) som mest i differens mellan de 4 spridarna ( man mäter returen, oklart vilket intervall som mäts ). Toyota menar att 3 är ok, dieselverkstäder vill ha lägre ( 2 ). Du har väl en SCV ventil på den motorn också? Den kan vara sliten och ge fel mängd diesel, då kan det knacka lite extra samt ge dåliga spridarvärden. Börja med att byta den så kanske knacket och spridarvärdena ordnar sig.
 8. Enligt käre far, som rattar just nämnda BMW m V12 ( äldre modell ), så drar den ca lika mycket som deras LC90 V6 bensinare - 1,2-1,3lit/ mil. Detta oavsett om de står still eller kör motorväg... ( hans utsago ). Jag är rätt övertygad att om jag fick plåga Bråttom Med Wiberg en sommar hade vi nog sett högre snittförbruk ja :D. Nu bytte de iofs ut 90an med en 120 nyss, med dubbla tankar... Så kan man ju dra sina egna slutsatser .
 9. Jag tror att om du får rensat insuget från all den geggan så borde du ju få lite mer pulver i motorn? Det är väl rätt enkelt att blockera EGRen på en 100a har jag läst på nått forum ( här kanske? ). Spridarna håller väl inte för alltid på 100an heller så kan man få dom kontrollerade samtidigt med ventiljustering så kanske det dyker upp en vilsen ponny eller två till? När jag gör " stor service " på min 120a så får alla givare en dos med därför ägnad spray. Sitter 3 stk ( säkert fler ) relativt lättåtkomligt. En på luftburken, en i intercoolern och en som har med turbon att göra ( oklart vad dess uppdrag är men givaren och filtret innan brukar bli ganska äckliga av avlagringar ). Går det att lossa innerskärmen och kolla förbindelsen mellan snorkeln och luftburken? På 120an är det totalt 4 slangklämmor som kan jävlas och släppa igenom tjuvluft, osäker på hur 100an ser ut. Håller tummarna på att alla ponnys är på plats till du ska " föråka " Rumänien i sommar . Edit: Om man vill och tar sig råd, så finns det ju bra med pulver att plocka ut ur den motorn. Se bild för inspiration .
 10. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Snyggt Rylander! Den där ljusbågen man skymtar i bakgrunden ( nedre höger hörna ). Ska du behålla den? Om nej, har du måtten? Tjocklek på rör ( yttermått ), längd mellan böjarna på det tjockaste röret.
 11. Ang service så måste man inte ta den hos ToysRus för att behålla sin garanti på nyare bilar. Med tanke på mycket av det jag varit borta i av kunskap, eller hellre brist på den samma, så duger många av de mer prisvärda alternativen som finns. Se hellre fram till dagen då garantin har gått ut och du äntligen " får " skruva själv - underhållskostnaderna kommer att sjunka betraktligt .
 12. Men, men... du sa ju att luckorna fram räckte i massor juh... 😉😁😁👍 Du får njuta av den kyliga luften i fjällen! Hälsa M & L.
 13. Wiberg Sr

  GRJ 79

  Tack för snabbt svar @Garnolle . Då följer vi spänt med vidare .
 14. Wiberg Sr

  GRJ 79

  Jag frågar istället för att googla . Vad sitter det för motor i din bil? Är det inte samma som Rohnny Dahl och hans gubbar dundrar runt med? Men de har ju scoop på sina? Vad är planen med projektet? Campern bak på flaket eller en " Ute "? Fet bil, följer tråden .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.