Jump to content

Tapiren

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Tapiren last won the day on August 1 2018

Tapiren had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tycker som sagt inte det, eller jo, allt annat lika är LC att föredra men jag köper hellre en Pajero för 25-30.000kr än en Land Cruiser 90 för 25-30.000kr, den sistnämnda är överlag en bättre bil men de ligger så pass mycket högre i pris att det blir fel om man har en budget begränsad till de absolut billigaste LC-bilarna. Ibland dyker de ju upp för 25-35.000kr och då är de ganska slut, en Pajero för de pengarna är antagligen betydligt friskare. LC90 håller ju överlag bra men många av dem är rejält slitna numera, de är ju nästan 25 år gamla och har de då brukats hårt så...
 2. Tapiren

  LC100 med 3800 mil

  210.000kr är ju ändå inte helt fel, i synnerhet inte om man ser vad de går för nere i Europa. Fantastisk bil, den vill man ju bara äga.
 3. Det kan säkert stämma, Land Cruisers går ju ofta riktigt, riktigt långt. Jag såg en AMG-Mercedes i Belgien i somras. Nu minns jag inte om det var en V12 eller V8 men den hade över 65.000 mil bakom sig, det är en kaxig (och lite ovanlig) pendlarbil.
 4. Grattis! Jag tror det är en bra och vettig bil. Det stora problemet med Land Cruiser är att de är alldeles för dyra, ska man lägga 30-50.000kr får man oftast en riktigt fin Pajero men en helt slutkörd Land Cruiser. Då föredrar jag faktiskt Pajero, det är också bra bilar. Men fick du loss denna 90:a till vettiga pengar är det bara att gratulera! Då har du bil för många år framöver. Bra att den har gått i Norrland också, där de inte saltar lika mycket.
 5. Jag gillar ju 100-serien skarpt men jag tycker att priset är fel, jag har sålt två stycken som varit betydligt finare för ungefär samma pengar. Det är en stor och mycket törstig bil, så de är inte så våldsamt populära på andrahandsmarknaden, trots allt. Den gröna låg på annons för några veckor sedan för 59 eller 55, så nuvarande ägaren vill ju bara tjäna snabba pengar. Jag tror du kan få ett bättre ex för de pengarna.
 6. Ungefär såhär ser de jag har ut;
 7. Har du någon bild på hur de ska se ut? Jag tappade en men köpte ett kit om 4st, så jag har tre kvar. Men det bygger ju på att vi har samma fälg.
 8. Jag saknar mina LC100, är det någon som har en 100:a eller 120 bensin som den vill sälja får ni gärna kontakta mig via PM här på forumet! Tack på förhand.
 9. Pajero är väldigt, väldigt bra bilar. Men visst, LC är LC och allt annat lika skulle jag välja LC90. En vettig bil bör kosta runt 50-60’, om den inte gått jättelångt eller jättekort.
 10. Jag tycker att V6:an är att föredra, den går bättre och är egentligen inte SÅ mycket törstigare. Jag har kört mina manuella V6:or på 1.1 blandad körning. Jag ser inga nackdelar med den motorn alls, att diesel är mer populär (dyrare) är nog mest...ja av gammal hävd. Viktigast är att hitta en bil som är så rostfri det bara går, och de kan ha rostat en hel del även om karossen ser fin ut. Titta under! NOGA! Om du inte kör jättemycket hade jag inte prioriterat att hitta en faceliftad bil, jag har haft två av varje och det är extremt små skillnader. Säger du att de senare har antisladd är det säkert så, men jag kan inte minnas att det är någon direkt skillnad när man kör dem. LC90 är grymt bra bilar men de börjar bli slitna, den absoluta majoriteten är slutkörda, men hittar du ett bra ex har du en bil för resten av livet bara du vårdar den. Nu är jag på fel forum men det finns andra bilar som också är bra, men som är billigare. Jag skulle exempelvis hellre köpa en Pajero för 35.000kr än en LC för samma pengar. Men, absolut, LC90 är en grymt bra bil, hittar du ett bra ex; köp!
 11. Har du bara 30.000 i budget tycker jag tyvärr inte att du ska köpa en Land Cruiser, de kommer till absolut största sannolikhet vara helt slut för de pengarna. Visst, du kan ”vinna på lotto” och hitta ett fynd men inte ens dåliga bilar är såpass billiga. Lägg på 10.000 så får du en 90:a och runt 35.000 för att få en 100:a. Den svarta på Gotland för 55.000 var billig, men så såldes den ju på extremt kort tid också. I prisklassen du letar i hade jag köpt en Pajero Sport. En genomsnittlig Pajero Sport för 30.000kr är långt bättre än en Land Cruiser för samma pengar. Både LC90 och LC100 är att föredra framför Pajero, men den sistnämnda är ändå ett vettigare val i den lägre prisklassen. LC90 är lika rejäl som LC100 vill jag påstå, men den är inte alls lika bekväm eller ombonad. LC100 är i princip en lyxbil, med enorm framkomlighet. Väldens bästa bil, men den är också komplicerad och potentiellt dyr även om den generellt håller extremt bra kvalitet, liksom 90:an. Diesel känns uteslutet med tanke på skatten, och att de generellt ligget lite högre i pris.
 12. Säljer min fina LC90 då jag har köpt en nyare bil; https://www.blocket.se/stockholm/Land_Cruiser_90_76902830.htm?ma=1
 13. Jag hade lite kontakt med säljaren av denna innan jag till slut köpte en annan bil; https://www.blocket.se/stockholm/Toyota_Land_Cruiser_76317922.htm?ca=11&w=1 Den har en del småskav och repor samt bara en nyckel men de verkade villiga att förhandla priset, så den känns ganska prisvärd trots allt. Ett litet tips i all välmening bara, de ville gärna att någon seriös person skulle köpa den.
 14. Tapiren

  Fälgar LC120

  Är det någon som sitter på en uppsättning lösa fälgar till LC120? Alternativt en uppsättning fälgar med vinterdäck på?
 15. Jag kan följa upp och säga att att min LC90 diesel wb med manuell låda dragit 0.91 på de senaste 500 milen. Min i övrigt identiska LC90 bensin låg som ovan nämnt på 1.15 vid samma körning.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.