Gå till innehåll

Rylander

Members
 • Innehållsräknare

  861
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Allt postat av Rylander

 1. Vårens körningar i Halland

  Är det några körningar planerade i år? /Thomas
 2. En Hilux I solrosgaraget.

  Det har blivit ett par hundra mil sedan motorbytet och allt fungerar som det skall. Hade lite för bra bromsar bak på bilen, läskigt när det var halt ute. Detta fixades med en reducering, jo jag vet att bilprovningen inte är så förtjust i en justerbar reducering. Det som är på tapeten nu är att trimma växellådsbalken, kapade bort ca 4cm på höjden.
 3. En Hilux I solrosgaraget.

  Har lyckats att hitta en gammal diesel Hilux, en av dom få kvarvarande i Sverige. Det är en 88:a som är svensksåld och som togs i bruk första gången 1990. I början av nästa månad flyger jag och Mecki norrut för att hämta hem den och samtidigt inventera det kvarvarande beståndet av BJ45:or i Jämtland. Hiluxen har varit avställd i tio år men besiktning är bokad så bilen skall köras dom drygt 100 milen hem. Så här ser den ut men den kommer att renoveras och byggas om
 4. Div delar

  Toyotagenerator 12 volt med inbyggd laddningsregulator, nästan ny. Startmotor till 2L/2LT. Brake hydrobooster från cheva blazer 6,5 td. Behöver packas om, packningar medföljer. Det som saknas är tryckstången mot huvudcylindern. StyrdämpareTerrafirma Return To Centre, ny i kartong. Två st 29 splines differential flange, nya I kartong. Dieselpump från 2LT. Spridare och glödstift från 2LT Ventilerad bromsskiva Hilux/4runner passar säkert fler modeller. Ny Bakskärmar i durkaluminium som suttit på min Hilux. Rostfria sidorör från en Wrangler, går säkert att modda så att dom passar andra bilar. Mobiltelefon Blackview BV7000 Pro, ny i kartong. Front U-Bolt Flip Kits, Hilux. Passar säkert fler modeller. Nya i kartong. Weller lödstation. Knappt använd. Tel: 0704-30 11 42
 5. Markis bak

  http://www.youtube.com/watch?v=la_ypWwtiVM
 6. Div delar

  Den är till Range Rover och Discovery så den är inte bolt-on på Toyotor. Jag fick inte plats med den på min Hiluxen efterson jag har hi steering. Länk till dämparen: http://www.terrafirm...steering_damper
 7. Det här schemat hade jag användning av när jag bytte motor, kanske funkar för dig också när du felsöker. //Thomas
 8. En Hilux I solrosgaraget.

  I går var det dags att rulla ut bilen så att jag kunde lyfta ur motorn. Gott om utrymme, då får man passa på att göra rent. Väntar på en packning till tråget sedan är det dags att lyfta i den nya motorn. Har flyttat över kabelstammen från den gamla motorn, det jag inte har fått ihop är glödningen. I kabelstammen från den gamla motorn så är det en grov och två klena kablar och på den nya motorn en grov och en klen kabel. Någon som vet var det är för funktion på dom klena kablarna?
 9. Differential Flange

  Två st nya 29 splines differential flange säljes enligt bild, 650kr/st plus frakt. Thomas 070 430 11 42
 10. En Hilux I solrosgaraget.

  Så här blev det med bakskärmarna. Vingmuttrar för att lätt kunna plocka av dom och gummikudde mellan ram och skärm.
 11. En Hilux I solrosgaraget.

  Mikael Lindberg från 4wheel Drive har översatt reglerna för skärmar till ett mer begripligt sätt, detta är kopierat från ett annat känt forum. Reglerna för hur skärmarna ska täcka hjulet är ganska solklara. De ska täcka hjulets bredd (slitbana med mönster). "Dekor" som text på sidorna behöver inte täckas (där går även "sidebiters" in. Nu har jag inte gradtalen i huvudet, men sett från sidan ska skärmen täcka framåt i ett visst antal grader. Om man tänker sig hjulet som en klocka, så ska skärmen täcka ner till ca. kl. 22.30-23.00 på hjulet. Avståndet mellan däck och skärm får inte vara högre än radien på däcket. Alltså mät från centrum av fälgen till ytterkanten av däcket. Så mycket "tomrum" får du sedan ha mellan däck och skärmkant. Skärmen måste även ha en yttre fals. Omkring tre centimeter har jag för mig att falsen ska sticka ner. Kolla exempelvis på Wrangler TJ-skärmbreddare så förstår du hur jag menar. I bakkant ska skärmen täcka till ett visst plan och sedan snedda in över däckets slitbana. Lite krångligt att förklara. Lite enklare blir det med stänklapparna. På en personbil får de sluta 15 centimeter ovanför hjulets centrum. Enklast är att låta skärmen ansluta till stänklappen (som får vara demonterbar). Lätt lastbil. Här är det krångligare med stänklappskraven – de ska gå ner mycket längre mot backen. Men, det finns ett undantag som alla offroaders borde känna till och upplysa Bilprovningen om (ifall de tjafsar). Det finns nämligen ett undantag om alla bilens axlar driver (våra bilar). Då gäller samma stänklappskrav som för personbilar.
 12. En Hilux I solrosgaraget.

  Besiktigade bilen i fredags och var övertygad om att det skulle bli ombesiktning p.g.a. att den blåryker, men icke då. Det var inget dom brydde sig om, det blev blankt papper. Så nu kan jag vänta med motorbytet ett tag. Har fått hjälp att tillverka nya bakskärmar, dom gamla var stora och klumpiga. Vet inte hur många gånger jag har riktat dom efter trädkänning. Dom nya skärmarna är mindre och monteras så att man lätt kan plocka av dom. Gammal skärm: Ny skärm: Har läst Transportstyrelsens föreskrift och allmänna råd (TSFS 2013:63 sidan 101) och tolkar det så att skärmen uppfyller deras krav, inte ens stänklapp behövs. Kommer att hänga dit en stänklapp ändå.
 13. Fördelningslåda

  Fördelningslåda till Hilux, forward shift 4". 1000kr
 14. Fördelningslåda

  Nu är det höstrea, två fördelningslådor till priset av en. Den ena lådan kommer från en hilux 88:a och den andra från en 92:a.
 15. Koppla in extraljus?

  Jag knåpade ihop en egen lösning. Lådan sitter i motorrummet där man ansluter förbrukarna, endast styrströmmen till reläa är indraget i bilen. Vill man inte bygga själv så finns denna variant. http://www.4x4spod.com/default.asp
 16. 16” aluminiumfälgar med däck

  Fyra styck fälgar med BF Goodrich All Terrain 4-5 mm kvar på däcken. Passar till 6-bults Toyota m.fl. 2 st med 265/75 R16 och 2 st med 245/75 R16 Pris 1500 kr Thomas 070 430 11 42
 17. 16” aluminiumfälgar med däck

  Sålda
 18. En Hilux I solrosgaraget.

  Blä, man får ju ont i magen av sådant här. Men det är väl bara att "gaska upp sig" och försöka fixa motorbytet, men innan transplantationen så skall det bytas lite delar på motorn.
 19. En Hilux I solrosgaraget.

  Med en gnutta envishet så gick det att lyfta ur motorn själv men det var på det berömda håret. Fick släppa ur luften ur framdäcken för att motorn skulle gå fri från bilen.
 20. En Hilux I solrosgaraget.

  Vakuumet till fram diffen sitter på andra sidan av motorn så det kanske stämmer att det hör ihop med turbo lamporna. Trodde att jag var klar för att lyfta ur motorn, men icke. Det är gôr trångt framvagnen, styrstaget är i vägen. Fick till slut fick loss staget så nu skall det vara färdigt för att lyfta ur motorn.
 21. Söndagsutflykt 1/10 i Göteborgsområdet

  3,5 bil?? Då måste den halva bilen vara en JEEP
 22. En Hilux I solrosgaraget.

  Bilen saknar bromsar så jag har bara brummat på garageuppfarten.
 23. En Hilux I solrosgaraget.

  I dag var det dags att börja frilägga motor på reservdelsbilen, hittade lite vakuumdelar som jag inte har koll på. Kopplade bort allt vakuum men motorn verka fungera lika bra ändå. Har ringat in delarna som jag undrar över. Någon som vet var delarna är till och om man kan koppla bort det?
 24. Tröskelplåt

  Ny original tröskelplåt till 4runner, passar förarsidan. Pris 300 kr Thomas 070 430 11 42
 25. En Hilux I solrosgaraget.

  Var ute efter en motor men det blev en hel bil. Sitter en 2LT-ll i bilen som skall transplanteras i Hiluxen.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.