Jump to content

Rylander

Members
 • Content Count

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Rylander last won the day on May 3

Rylander had the most liked content!

Community Reputation

321 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  www.solrosen.eu

Profile Information

 • Location
  Surte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du har dekaltrimmat, trodde först att det var IOGT:s logga du trimmat med😜
 2. Det här fungerar nog bra mot manlig förkylning.
 3. Nu har jag haft möjlighet att studera detta fenomen på nära håll och kan konstatera att fenomenet finns. Har legat utslagen i två dagar och då menar jag utslagen, bara att ta sig om tio stegen till toaletten var en utmaning, att försöka ta sig ut till köket för att hämta vatten var inte att tänka på, då fick man vackert be sin fru om hjälp. Och eftersom man inte hade krafter för att ropa på uppmärksamhet så blev det att skicka sms till frugan. Nu har turen kommit till min fru att drabbas av denna gravedo. Visst hon är hemma från jobbet, hostar och nyser men inget som hindrar henne från att fixa vardagssysslorna som vanligt. Denna studie ligger nu till grund för en artikel i tidskriften medicinsk vetenskap.
 4. Den här hade varit kul att ha, men det är ju det där med plats. Blocket
 5. Rylander

  Solrosgaraget.

  Jag får väll avslöja den tänkta kulören men har lackeraren invändning på att byta kulör så får den bli röd. Har fastnat för en färg som Volvo hade på sina bilar på 60-talet men som nu finns på deras bilar igen, färgen heter 621 Amazonblå och ser ut så här:
 6. Rylander

  Solrosgaraget.

  Rörliga bilder för en gångs skull Backade ut bilen för att blåsa bort slipdamm och blåsa ur ramen på den sista skiten, han precis innan regnet kom.
 7. Rylander

  Solrosgaraget.

  Inte är det röda hund eller mässlingen, det är en släng av rostkoppor som ni ser spåren av. Tanken var först att slipa ner alla stenskott men det fick bli en sväng med punktblästern för att få bort rosten. Fick lagt om till dom nya däcken idag, dom gamla Cooper däcken kommer att rulla på en amerikansk bil, EN JEEP
 8. Rylander

  Solrosgaraget.

  Kofångarna på bilen har rostgenomslag, tänkte laga upp dom och lacka dom svarta. Räcker det att matta ner kromet och grunda innan man lägger på färdigfärgen? Någon som har lackat på krom och vet hur man skall bära sig åt för att få ett bra resultat utan att lämna bort dom på avkromatering?
 9. Rylander

  Solrosgaraget.

  @Wiberg Sr Är inte så förtjust i kromade delar på bilen men frontbågen behåller jag tillsvidare. Jodå däcken kom allt idag. Beställde dom i tisdags och med leverans idag, snabbt levererat av DHL🖕
 10. Rylander

  Solrosgaraget.

  Biltemas dekorborttagare fungerade perfekt för att få bort limrester, den kan rekommenderas. Har kommit så långt att man har börjat fundera på färgval av bilen, som planen är nu så kommer den inte att bli röd. Skall lämna bort bilen för lack eftersom lacksöndagen är borttagen ur årets almanacka, så vi får se vad lackverkstan säger om att byta kulör. Huv och tak skall mattas ner, bagageluckan skall fin spacklas, sedan får man syna bilen så man inte har missat något som behöv fixas innan lack. Nya däck är på ingång, enl. speditören så skall dom anlända till Solrosgaraget i morgon. Det blev ett AT-däck som jag tror fungerar året runt.
 11. Vänta lite, nu hänger jag inte med. Oljeimpregnerad motor, är inte det ett tecken på att det läcker någonstans?
 12. Rylander

  Solrosgaraget.

  Jo, t-sprit har jag provat också utan resultat, kanske snålade med spriten. Valdas cocktail vekar lovande men Biltemas dekorborttagare är nog snällare att använda. Det blir att prova så får vi se.
 13. Rylander

  Solrosgaraget.

  Att mura igen hålen med hjälp av miggen är inte att tänka på, lutar mer åt att det får bli ett par klassiska speed holes. I dag var första gången på länge som man kunde ha garage dörrana öppna när man mekade, gott med lite sol. Dörrarna är avlyfta på passagerarsidan, fräschare dörrar skall monteras. Tvättat och mattan ner lacken i dörröppningarna. Har hela tiden varit inne på att bilen skall lackas i en solid röd färg, men igår skulle den bli orange i dag stålgrå, hinner nog ändra mig många gånger innan det är dags för lack. Listen på utsidan av dörren sitter med dubbelhäftande tejp, listen går att skära loss med kniv men tapen är lugn i h*^¨`´* att få bort. Har försökt med värme, thinner, wd40, varmluftspistol men icke. Har sneglat på vinkelslipen, men det kanske är väl drastiskt.
 14. Rylander

  Solrosgaraget.

  Passformen var riktigt bra på dom Taiwan tillverkade skärmarna. Enda nackdelen är att det inte fanns färdiga hål för skärmbreddarens klipps och skärmblinkers, mycket mätande innan man vågade sätta borrmaskinen i den nya skärmen. Snorkeln kommer jag inte att återmontera så det hålet slipper jag göra i den nya skärmen men det finns tre fula hål i a-stolpen efter snorkeln som jag inte vet hur jag skall gör med, kommer inte åt bakifrån för att lägga mothåll och svetsa.
 15. Rylander

  Solrosgaraget.

  Luxen fick komma in i garaget och värma sig ett par timmar idag. Hade ju tidigare satt i vacuum booster från 60 serien. Nu är det uppgraderat till en dual booster, vekar som detta var rätt medicin för bromsarna. Dual booster till höger:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.