Jump to content

Rylander

Members
 • Content Count

  1125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  142

Rylander last won the day on August 1

Rylander had the most liked content!

Community Reputation

744 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  www.solrosen.eu

Profile Information

 • Location
  Surte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Men du.. Det var ju dig jag pratade med vid Ristafallet.
 2. Samtidigt som vi är iväg på en semestertripp tog vi en sväng förbi och tittade på bilen. Tyvärr blir det ingen affär, pris och skick var inte i min smak så jakten går vidare.
 3. Rylander

  Solrosgaraget.

  Bromsarna har inte varit riktigt hundra på PAM trots byte av bromscylindrar bak, så det fick bli ett återbesök i garaget idag. Började med att riva bromsarna fram på bilen. Jo då, där hade en kolv fastnat. Så idag fick PAM sin första vaccinationsspruta, 5ml WD40 injicerades bakom damskyddet, det gjorde susen. Efter detta nålstick var det dags ta sig an bromsarna bak. Ett av hjulen gick trögt när man snurrade det bakåt men bara ett halvt varv. Mysko, men jag tror att jag hittade felet. En spricka i trumman är nog boven i dramat.
 4. Jag får svara mig själv, bilen finns kvar och är lokaliserad
 5. Är det någon som vet om denna bil finns kvar i livet och kanske har regnumret på den?
 6. Rylander

  Solrosgaraget.

  Rakt av passar den nog inte men det är ett bra ämne till att bygga en ny kardan.
 7. Rylander

  Solrosgaraget.

  Tror säkert att du kan använda en kardan från en 90:a men om bultdelningen på medbringaren stämmer det vet jag inte. För mig stämde inte bultdelningen vid f-lådan men det stämde mot pinjongen. Båtis här på forumet byggde om en kardan till sin 60:a, om det var fram eller bak mins jag inte men jag tror att han tog dubbelknuten från en Hilux. Jag letade själv efter en Hilux kardan men hittade ingen, så därför blev det en kardan från en LC med dubbelknut.
 8. Rylander

  Solrosgaraget.

  När det är närmare 30 gr varmt ute då är det rätt behagligt att tillbringa dagen i ett svalt garage. Bromsarna bak har gnisslat ibland, speciellt när man har backat. Hittade inget fel vid första anblicken men till slut så hittade jag felet, ena kolven satt fast i bromscylindern. Så det är lika bra att byta cylindrarna på båda sidor när man ändå har plockat ner det mesta. Fungerar logistiken så kommer dom nya cylindrar i morgon bitti.
 9. Transportstyrelsen har jag koll på, som det är nu så vet jag bara att dom gula pluttarna markerar en viss bil och årsmodell. Jag har varken regnummer eller namn, hade hoppats på att man kunde gå bakvägen och få fram regnummer på dom gula pluttarna på kartan.
 10. Om man har hittat en bil via car.info, finns det då någon möjlighet att man kan få fram ägaren på bilen?
 11. Rylander

  Mätarehus

  Vet inte om detta kan vara till hjälp, du får kolla om det stämmer överens med din bil. https://youtu.be/pKq1zZxsX3w /Thomas
 12. Kanske finns några dykare på detta forum.
 13. Skjutglada möjligtvis.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.