Gå till innehåll

Rylander

Members
 • Innehållsräknare

  977
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  48

Rylander senast vann den dag 17 mars

Rylander hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

307 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  www.solrosen.eu

Profile Information

 • Ort
  Surte

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Rylander

  Solrosgaraget.

  Jag får väll avslöja den tänkta kulören men har lackeraren invändning på att byta kulör så får den bli röd. Har fastnat för en färg som Volvo hade på sina bilar på 60-talet men som nu finns på deras bilar igen, färgen heter 621 Amazonblå och ser ut så här:
 2. Rylander

  Solrosgaraget.

  Rörliga bilder för en gångs skull Backade ut bilen för att blåsa bort slipdamm och blåsa ur ramen på den sista skiten, han precis innan regnet kom.
 3. Rylander

  Solrosgaraget.

  Inte är det röda hund eller mässlingen, det är en släng av rostkoppor som ni ser spåren av. Tanken var först att slipa ner alla stenskott men det fick bli en sväng med punktblästern för att få bort rosten. Fick lagt om till dom nya däcken idag, dom gamla Cooper däcken kommer att rulla på en amerikansk bil, EN JEEP
 4. Rylander

  Solrosgaraget.

  Kofångarna på bilen har rostgenomslag, tänkte laga upp dom och lacka dom svarta. Räcker det att matta ner kromet och grunda innan man lägger på färdigfärgen? Någon som har lackat på krom och vet hur man skall bära sig åt för att få ett bra resultat utan att lämna bort dom på avkromatering?
 5. Rylander

  Solrosgaraget.

  @Wiberg Sr Är inte så förtjust i kromade delar på bilen men frontbågen behåller jag tillsvidare. Jodå däcken kom allt idag. Beställde dom i tisdags och med leverans idag, snabbt levererat av DHL🖕
 6. Rylander

  Solrosgaraget.

  Biltemas dekorborttagare fungerade perfekt för att få bort limrester, den kan rekommenderas. Har kommit så långt att man har börjat fundera på färgval av bilen, som planen är nu så kommer den inte att bli röd. Skall lämna bort bilen för lack eftersom lacksöndagen är borttagen ur årets almanacka, så vi får se vad lackverkstan säger om att byta kulör. Huv och tak skall mattas ner, bagageluckan skall fin spacklas, sedan får man syna bilen så man inte har missat något som behöv fixas innan lack. Nya däck är på ingång, enl. speditören så skall dom anlända till Solrosgaraget i morgon. Det blev ett AT-däck som jag tror fungerar året runt.
 7. Rylander

  Adventuras BJ40

  Vänta lite, nu hänger jag inte med. Oljeimpregnerad motor, är inte det ett tecken på att det läcker någonstans?
 8. Rylander

  Solrosgaraget.

  Jo, t-sprit har jag provat också utan resultat, kanske snålade med spriten. Valdas cocktail vekar lovande men Biltemas dekorborttagare är nog snällare att använda. Det blir att prova så får vi se.
 9. Rylander

  Solrosgaraget.

  Att mura igen hålen med hjälp av miggen är inte att tänka på, lutar mer åt att det får bli ett par klassiska speed holes. I dag var första gången på länge som man kunde ha garage dörrana öppna när man mekade, gott med lite sol. Dörrarna är avlyfta på passagerarsidan, fräschare dörrar skall monteras. Tvättat och mattan ner lacken i dörröppningarna. Har hela tiden varit inne på att bilen skall lackas i en solid röd färg, men igår skulle den bli orange i dag stålgrå, hinner nog ändra mig många gånger innan det är dags för lack. Listen på utsidan av dörren sitter med dubbelhäftande tejp, listen går att skära loss med kniv men tapen är lugn i h*^¨`´* att få bort. Har försökt med värme, thinner, wd40, varmluftspistol men icke. Har sneglat på vinkelslipen, men det kanske är väl drastiskt.
 10. Rylander

  Solrosgaraget.

  Passformen var riktigt bra på dom Taiwan tillverkade skärmarna. Enda nackdelen är att det inte fanns färdiga hål för skärmbreddarens klipps och skärmblinkers, mycket mätande innan man vågade sätta borrmaskinen i den nya skärmen. Snorkeln kommer jag inte att återmontera så det hålet slipper jag göra i den nya skärmen men det finns tre fula hål i a-stolpen efter snorkeln som jag inte vet hur jag skall gör med, kommer inte åt bakifrån för att lägga mothåll och svetsa.
 11. Rylander

  Solrosgaraget.

  Luxen fick komma in i garaget och värma sig ett par timmar idag. Hade ju tidigare satt i vacuum booster från 60 serien. Nu är det uppgraderat till en dual booster, vekar som detta var rätt medicin för bromsarna. Dual booster till höger:
 12. Rylander

  Snorkel

  Har en snorkel till salu, alla delar finns med. Passar 1989-1997. 500kr plus ev. frakt.
 13. Rylander

  Solrosgaraget.

  @Valdas-76 dom gula plastfästena fick sitta kvar så jag kunde fixera skärmbreddaren och kolla att den slöt ann mot karossen, men nu är dom borttagna. Nu när dom bakre hjulhusen är färdiga är det dags att ge sig på dom främre. Den där rostmasken är en glupsk rackare men här blir det inget svetsande, har nya skärmar liggandes
 14. Rylander

  Adventuras BJ40

  Kul att du är tillbaka i garaget så man kan följa ditt bygge.👍
 15. Rylander

  Solrosgaraget.

  Så här ser den ut
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.