Gå till innehåll

Rylander

Members
 • Innehållsräknare

  936
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  28

Rylander senast vann den dag 10 december

Rylander hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

183 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  www.solrosen.eu

Profile Information

 • Ort
  Surte
 • Jag kör
  Hilux LN65

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Till min 70:a så köpte jag skärmbreddare som var till 3 dörrars Land Rover Discovery, passade riktigt bra. Annars så har du en sida här som har skärmbreddare till många bilmodeller: http://ala-plast.com/cz/off-road-4x4.html Thomas
 2. Rylander

  Solrosgaraget.

  Kändes lönlöst att försöka motionera igång bromsoken, det får bli renovering i stället.
 3. Rylander

  Solrosgaraget.

  Dagens garagefika avklarad (foto av Mecki), imorn är det dags att motionera bromsok.
 4. Rylander

  Solrosgaraget.

  En skarpslipad spackelspade och tryckluftsverktyg med roterande stålborste fungerar bra. Men fytti rackan var det dammar, använd andningsskydd annars kommer du att gå upp flera kg i vikt av allt bös du andas in. Landolin och Owatrol har jag ingen erfarenhet av, brukar använda Biltemas rostskyddsmassa för underrede. Sprutar ett tunt lager på utsatta ställen, använder samma rostskyddsmassa rambalkarna och i hjulhusen brukar jag pensla på underredsmassa.
 5. Rylander

  Solrosgaraget.

  Det gnetas på i garaget, vill bli klar med målningen innan helgen så jag kan köra ut bilen och städa ur garaget. Då är det dags att duka upp för garagefika. Har målat med Hammerite, ramen är målad med slät färg och hjulupphängningen med hammered.
 6. Rylander

  Solrosgaraget.

  Mycket skit blir det när man gör rent under en bil. Var inne på att spruta underredsmassa på ramen och hjulupphängningen men Mecki fick mig på andra tankar. Efter många många timmar av rengöring och målning så är det nästan klart.
 7. Rylander

  Solrosgaraget.

  Dörrarna är rostiga men jag fick med fyra andra dörrar plus en bagagelucka, dörrarna skall bytas och bakluckan som sitter på bilen är det ingen fara med. Funderade på att lägga ut en köpes annons här på forumet men tänkte att det är väl ingen idé, finns väl ändå ingen som har delar till en 4runner här i Sverige, med det fanns det🖕 Det jag saknar är bakre kofångare. Är det något du har?
 8. Rylander

  Solrosgaraget.

  Det gick inte att hissa ner rutan på bagageluckan och i.o.m det så gick det inte att komma in i bagagen. Misstänkte att det var brända reläer i styrboxen men den var hel som tur var. Nästa steg var att provköra motorn till elhissen, även den fungerade. Med motorn urplockad så gick det till slut att manuellt få ner rutan så att jag kunde öppna bagageluckan. Det visade sig vara tröghet p.g.a ålderdom , lite rengöring och WD40 gjorde susen.
 9. Rylander

  Solrosgaraget.

  Lastgallret är borttaget och man sitter hyfsat men sätet behöver flyttas bak ett par cm för att det skall bli riktigt bra.
 10. Rylander

  Solrosgaraget.

  Nu vet jag lite mer om kodernas betydelse, tack för hjälpen. I dag var det dags att köra in bilen i garaget för att se vad man hade köpt, i med två nya batterier och den startade i ett huj. Började med att städa ur den invändigt, det gjorde susen den blev riktigt fin. Hade hoppats på att slippa ta fram svetsen men det sprack, bakkanten på trösklarna och bakom hjulhusen bak behöver fixas till.
 11. Rylander

  Solrosgaraget.

  VIN koden har jag koll på, men det är värre med dom två nedersta raderna på plåten. Plåten som sitter i 4runner.
 12. Rylander

  Solrosgaraget.

  Någon som vet var man hittar en sida där man kan detektera typ en sådan här skyllt? Skylten det handlar om är den som sitter i min 4runner.
 13. Rylander

  Solrosgaraget.

  Scenen känns igen, men denna gång är det ingen reservdelsbil.
 14. Rylander

  Solrosgaraget.

  Gummilisten gick inte att rubba, säkert i pressat och fast fastvulkad på något finurligt sätt. Beställde ett nytt av dom som hade byggt skåpet (Karossan). En del utgifter vill man glömma, men jag tror den gick på ca 1500kr. Gör dyrt men det var ju en engångskostnad
 15. Rylander

  Solrosgaraget.

  Alla delar har kommit och bilen är körbar igen. Bromsarna blev inget vidare med original vacuum booster, den är nu utbytt mot en som har suttit i HJ60. Bromsarna blev betydligt bättre, men helst så skulle jag vilja ha en booster från en 80:a. Alla punkter på att göra-listan är avbockade och nu gapar garaget tomt. Men inte länge till
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.