Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Klydd

  Koppla bort KCR box

  Gott det löste sig 👍
 3. JAK

  Div. LC bilder

  Hittade en bild på min gamla HJ60 någon gång tidigt 90-tal bilden är tagen på Trolle Ljungbys ägor.
 4. fillefloe

  Koppla bort KCR box

  Okej, Så jag var på väg hemifrån så jag tänkte, "yolo" och kopplade bort allt som kom från KCR boxen, och nu känns det mycket bättre att köra. Plus att blien har slutat rycka svart.😀
 5. fillefloe

  Koppla bort KCR box

  Hej, Har köpt en LC100 där det sitter en KCR box på. Jag vill inte ha den kvar men vet inte riktigt hur jag ska göra för att ta bort den. Har ingen manual. På KCRs hemsida står det att det är "bara" att ta bort. Men det är inte så lätt att veta vad som är orginal och inte. Så man inte råkar ta bort något viktigt. Någon som vet hur man gör eller möjligtvis har en manual liggandes? Mvh
 6. Mecki

  Div. LC bilder

  Lägger upp några bilder från när delar av kompisgänget var ute o campade för några helger sedan. Lennartsfors. Kön i väntan på färjan till Nössemarken. Sen blev det även en helg på Malö. /Mecki
 7. Mecki

  Mecki´s BJ42:a

  Passar på att ge 42:an lite uppmärksamhet nu på semestern, dessa delar har legat till sig på hyllan tillräckligt länge nu . Nu är alla plastfönster bytta mot äkta vara , NOS 😍 Ventilationsrutan i högra bakre hörnet gick i tusen bitar vid en närkontakt med den Småländska skogen för några år sedan. Den gamla avgastempmätaren har fått ge vika för ett nytt instrument, en kombinerad laddtryck och avgastemp mätare. Hittade till slut en lagom stor (60mm diam) och inte allt för skrikig som passar bra under instrumentbrädan . Inte fel att ha koll på dom sakerna i fall man är rädd om motorn. /Mecki
 8. Klas

  Diffspärrar Hilux 2012

  jag hittade en film på nätet om hur man fixar när det läcker och det är bara att erkänna att fixa läckaget är långt utanför mitt kompetens område. det är bara att fortsätta att fylla på lite då och då. Att reparera är inte min grej, jag är bättre på att åka långt bort och komma hem igen.
 9. Senaste veckan
 10. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Börjat att montera ihop han igen.
 11. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Så här blev det när tank locket blev klart
 12. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Blev lite flamigt som jag trodde men är ju första bilen jag lackar och väljer då svart som nog är något av det svåraste att använda. Ska på andra fälgar som är lite bredare när dom är lackade i samma färg men det får bli senare nu är det husrenovering och flytt som är prioriterat.
 13. Rylander

  Diffspärrar Hilux 2012

  Du har helt rätt Yota, det var jag som hade lite otur när jag tänkte
 14. yota

  Diffspärrar Hilux 2012

  Att det läcker beror troligtvis på att du har för lite förspänning på pinjonglagren. Riv isär och justera så du får rätt (pinion preload) sen kommer det sluta läcka. Det är inte några problem med airlocker, problemet är att många som monterar som inte är pålästa hur dom ska göra.
 15. yota

  Diffspärrar Hilux 2012

  Nä du Rylander. När man monterar spärr, ska knäckhylsan bytas ut mot en solid hylsa som ska schimsas in. Knäckhylsan står inte emot belastningen som uppstår vid användandet av spärr, den kommer att klämmas ihop med resultat att pinjonglagren börjar glappa och packboxen börjar läcka.
 16. Rylander

  Diffspärrar Hilux 2012

  Här du 29 splines så kanske denna passar. http://toyota4x4.se/topic/5635-differential-flange/ /Thomas
 17. Klas

  Diffspärrar Hilux 2012

  Nör jag låg under och bökade för ett par månader sedan så passade jag på och satte en slang på fästet ett par tre dm lång, avslutades med ett slang bränslefilter mot damm. fästes uppe i underredet i en båge för att klara skump. provkörde ner till Bad Kissing men det hjälpte inte. hur många splines är det på hilux xcab 07?
 18. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Kul att det uppskattas. Har nu lagt på 5 lager med raptor så nu får det torka så får vi se om det blev bra tycker att det ser lite flamigt ut. Har tyvärr inga mer bilder just nu men det kommer under dom närmsta dagarna.
 19. Felix

  Drömmen om en 40serie

  Nu är tältet uppsytt, blev riktigt bra! Bild på stolarna som oxå stoppades i för typ 9månader sedan, waeco kylen passar som en smäck imellan. Sjukt grymt att kunna ha kall dricka och armstöd när man kör.
 20. Klydd

  Min Taro (hilux)

  Bra jobbat! Kul att du lägger ut bilder så vi kan följa förvandlingen 👍🏼
 21. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Då är lacken på gång bara gått ett varv än.
 22. Gaup

  Diffspärrar Hilux 2012

  Kan ju kolla om avluftningen till axeln inte är tät....
 23. Behovet av en pickis är för stort, en måste köpas in snart, men med stundade hus köp samtidigt så ser det mörkt ut med pickis köp. MEN jag villhöver en pickis till nya huset för allt som ska köra och göra där.. en begagd Tacoma i Tyskland för 300000kr är inte riktigt vad jag har råd med än, vart hittar man dom för 100-150k?
 24. Rylander

  Diffspärrar Hilux 2012

  Det finns bra packboxar och dom som är bättre, jag använder packboxar från Trail-Gear. https://www.yotamasters.com/shop/differential/trail-gear-trail-safe-29-spline-pinion-seal/
 25. daniel2

  Min Taro (hilux)

  Imorgon så blir det raptor när sista rutan är täckt.
 26. Jonas E

  Höstens körningar i Halland

  21 juli är tyvärr inställd pga brandfaran.
 27. Klas

  Diffspärrar Hilux 2012

  Tack för rådet jag ska pröva att sätta dit spedsleev och ny packbox och se om det räcker.
 1. Ladda in mer innehåll
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.