Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Hallå igen, har letat som bara fan.. nu ber jag om hjälp, finns det någon firma i Sverige som kan bygga en takkorg med fästen för dropplist på lc90 eller vet ni var man hittar ett som inte kostar 10-12000kr?? hur bör korgen vara utformad om man vill ha tält i eller på den? är det någon som har monterat ledramp på taket på lc90 som kan berätta hur dom drog kablar? hur mycket mer brukar dom dra med takkorg respektive taktält på? Är det någon som byggt en markis till LC90 vid bakluckan? Är lite krångligt då den går hela vägen upp..
 3. Igår
 4. Land Cruiser delar-alla modeller(ja, nästan)

  Tack för helgens affärer Valdas.
 5. Höjningssats HDJ80

  Perfekt. Jag ska också försöka ta mig dit så då ses vi där. Blir nog med 75:an.
 6. HVO 100 (100% förnybar miljödiesel)

  De lastbilschaufförer jag pratat med säger också att det drar en hel del mer soppa, så de vill inte köra privata bilarna med det av den anledningen.
 7. Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Det var längesedan man var i både Borås och Uddevalla, men jag satsar på Softtrailen i Borås. Skall iväg nästa helg på en tredagars körning så det får bli lite soft denna helg.
 8. Senaste veckan
 9. Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Det är ju Uddevalla samtidigt ,den 21a. Ingen som ska dit ?. Tycker nog det är roligare att köra i Uddevalla än i Borås. Borås är ju kul med,men man har ju kört där ett oräkneligt antal ggr.
 10. Masaimara 2018

  Vilket äventyr! Fina bilder .
 11. Höjningssats HDJ80

  @Jonas E Det blir en sväng till Borås på lördag så jag tar med grejorna . /Mecki
 12. Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Jag åker dit på lördag. Vi träffas väl på toppen av Kallebäcksbacken kl 8.00 som vanligt. /Mecki
 13. Masaimara 2018

  I februari åkte vi till Masaimara. Vägarna i Kenya är inte fantastiska, eller så är de det. Det hade regnat så vägen hade spolats bort. Tyvärr fick vi ingen bild när vi passerade, men vi tog en på bilen efter i alla fall. Dock kom vi bara 500meter tills en av safaribussarna hade blockerat vägen. Dock kunde vi köra över brofundamentet. Det var bara Landcruisarna som tog sig över, faktiskt. De andra fick vänta tills vägen var lagad. Väl inne i parken såg vi en hel del djur. Bland annat en nilkrokodil 50 meter från vår tältplats. Ett halmeterhögt taggtrådsstängsel såg till att de inte kom in på campingplatsen.
 14. Jag har förmånen att äga en gammal traktor från 1960 . En tvåcylindrig bm230 victor, som används ganska sporadiskt. I vintras fick jag problem med tillväxt i dieseln som säkert är två år gammal. Tjockt segt svart kåda liknande klägg som förövrigt var väldigt lätt att lösa upp och tvätta rent med Biltemas t-röd. Nu är matarpump och tank rengjort. Igår köpte jag hvo på tappen vid olskroken med vanligt betalkort, som skall testas på gamle victor... Om jag förstått det hela rätt så kan det inte växa något i detta bränsle. Det ska dessutom vara väldigt lång hållbarhet innan det blir för gammalt. Visar det sig att det funkar bra så ska jag testa på 61:an sedan. Funderar på om jag ska hälla i lite tvåtaktsolja för bättre smörjning? Det är väl ett ganska "torrt" bränsle tror jag.
 15. Trevligt initiativ! tyvärr bor jag inte ens i närheten, men annars hade det varit självklart med en kaffe
 16. LC 100 -00a

  Mera bilder Se tidigare inlägg. Stefan
 17. LC 100 -00a

  Jag säljer div nya delar till LC 100. 2st Bakfjädrar 1500kr Bromsklossar bak 500kr Extra säte 6&7. 2000kr Packbox mellan bakaxel och kadan. 100kr Spindelled nedre fram. 500kr Stefan
 18. Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Någon som skall dit?
 19. ADHDs Prado

  Jag älskar popnuts! jag hatar vibrationer! gummi och aluminium är bra då
 20. ADHDs Prado

 21. ADHDs Prado

  Tack wenjad! nu monterar jag en liten kyl i yotan! många små delar..
 22. Är det någon som har erfarenhet av att byta ut hydrauliska AHC-fjädringen på LC200 mot vanliga fjädrar? Jag har fått problem med systemet och funderar på att ta bort det helt för att få en mer driftsäker bil. Jag tar gärna emot tips på bra Land Cruiser-meckfirma i Stockholmsområdet också.
 23. Det är ju fullt rimligt, med tanke på att energiinnehållet är lägre. Dock så påstås det ju att det brinner renare och effektivare än traditionell diesel, och det kan ju påverka åt det ena eller andra hållet också. Men man vill ju se vad som skulle hända om HVO100 tar över och tester skulle visa att dieselbilar med efterbehandlingssystem (partikelfilter, Adblue, etc.) blir mindre hälso/miljövådliga än bensinare. Gör man en helomvändning då och förbjuder bensinbilar i städerna?
 24. Intressant! Skulle vara vilja höra mera om just sånt här, gärna tester som gjorts mm. Tycker spontant det borde vara mindre risk för ofullständig förbränning i och med högre cetantal och syntetiskt framställt bränsle. Tänker mig att det borde vara jämnare i kvalitén än traditionell diesel, men det antar jag bara baserat på skillnaden mellan helsyntetisk olja och mineralolja, men det kanske inte alls går att jämföra.
 25. HVO 100 (100% förnybar miljödiesel)

  Jo Mecki jag testade i min BJ42 med 3B motorn då, tankade faktiskt bara 2 ggr halv tank. Upplevde att den gick jämnare och finare redan vid kall motor, jämnare tomgång etc. Men upplevde att det tog mer bränsle, och när den även kostar mer så la jag faktiskt ner mina funderingar redan där på vidare test.. Men någon mer får gärna testa och komma med sina synpunkter, jag har inga exakta bevis utan bara kände att jag inte kom lika långt dessa två tankningar! Är ju annars lite kul om man kan vara miljövänlig med sina gamla "svartrökare".. Synd bara att de inte gjorde som med e85 och sponsrar den ev miljövinningen
 26. Softtrail Borås, 20-22/4-18

  Tack för tips Klydd. Postade den samma infon på Overlanding.nu.
 27. Hallå alla glada (kan man vara annat när man kör yota?) ska ner på utställning med jycken till Arboga den 27/4 till 29/4 och finns det någon har något bygge jag kan hämta inspiration ifrån längs vägen? Kanske ta en kopp kaffe med? (Jag bjuder på kaffe från bagageluckan) jag söker helt enkelt efter att få kika på andra bilar och framförallt lösningar på problem och icke problem.. väl mött
 1. Ladda in mer innehåll
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.