Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Gaup

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Finns ju en "ventil" i hydrobostern som reglerar oljeflödet som tas för själva bostern och resten går vidare till servot och är flödet för dåligt så premieras bostern ... skulle tippa på att nått sådant är orsaken till det skumma beteendet... testa att byta pump tror det är för dåligt flöde från den (kan vara nått med slangarna med)
 3. Igår
 4. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Skräp finns nog inte i systemet, det har varit dränerat vid ett flertal tillfällen och dom flesta hydraulslangarna är nytillverkade. Skall prova och ”överfylla” systemet och se om det blir någon skillnad.
 5. ewoldern

  Ewolderns Bj42

  Tackar! Jo de är båda roliga på sitt eget vis 😎
 6. MFI9

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har du kollat att flödet från oljebehållaren till pumpen räcker till vid högre varvtal, dvs diameter på slang, igensatta hål pga skräp eller att slangen sugs ihop och blir platt?? Jag tycker det låter som kavitation i pumpen pga begränsat flöde.
 7. Mecki

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Mysko🤔 Då får vi avvakta o se om nån annan upplever samma sak med sin booster. /Mecki
 8. Senaste veckan
 9. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har kollat flera gånger om jag har gjort rätt, och jorå det verkar stämma varje gång. Det är inkopplat enl. bifogad bild, förutom nr 3 som går direkt till behållaren för servooljan.
 10. It needs to be a 70th series... 😀
 11. Mecki

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Ser riktigt proffsig ut, Lukas o jag tar var sin. 😎👍 /Mecki
 12. Klydd

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Funderar på att göra en "roadtrip-tshirt" för Buschtaxi träffen. Vad tror ni om detta? Är det någon mer som tycker detta skulle vara en rolig grej och är intresserad? Jag tänker mig tshirt enligt denna "mockup" Jag tror priset kommer hamna på någonstans 320-350:-/styck. Då är det sublimeringstryck i färg på en grå tshirt av 100% polyester med bomullskänsla (200g/m2). Färgerna kommer inte bli 100, då denna sortens tryck egentligen är för vit bakgrund. Men, jag tror inte vi vill ha vita tröjor för våra äventyr 🤔 Förskottsbetalning och leverans på BTT. Som sagt, något som någon är intresserad av?
 13. Mecki

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har aldrig haft den typen av hydrobooster. Inte för att jag direkt tror på det, men kan kan det vara så att nånting är felkopplat eller snurrar åt fel håll med tanke på att det blir sämre klipp i bromsarna på högre varv än vad det är på låga ? 🤔 /Mecki
 14. Klydd

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Föraren?😬🤔
 15. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har ett problem med bromsarna som jag har blundat för allt sedan jag satte i hydroboostern. När jag startar bilen och kör i väg och behöver bromsa så får man bromsa lätt och hålla i sig, det är ett ruggigt klipp i bromsarna. Fenomenet händer bara på låga motorvarv. Har även märkt när man kör i skogen att servoverkan till styrningen försvinner men det är ett jädra klipp i bromsarna. Någon som vet vad detta kan bero på?
 16. MFI9

  Gjutform till tak HZJ75/78

  Hade varit kul, men kundunderlaget är för litet i Sverige. Kan tillägga att en konvertering från Alu-cab landar på ca 90.000 sek med nuvarande växelkurs plus frakt och installation. Att bygga själv har för min del kostat ca 35.000 inklusive allt färdigt på bilden. Så för den som har en HZJ är detta ett gyllene tillfälle att få en bra lösning till ett mycket attraktivt pris. Så vitt jag vet är min 78:a den första i Sverige med rooftop conversion.
 17. Mecki

  LC90 Diesel startar inte

  Det verkar som att bränslesystemet är rejält igenkläggat så det behöver nog en rejäl rengjörning från tanken till spridarna. Kan det vara dieselalger som ligger bakom det här ? Om du inte redan har mekhandboken kan du nog ladda ner den här : https://www.manualslib.com/manual/1028061/Toyota-1kz-Te.html Där bör du finna hur du skall få isär solenoiden. / Mecki
 18. TOST

  LC90 Diesel startar inte

  Tyvärr inte, blir inte riktigt klok på felet. Jo jag tycker också det, men kan inte se något fel med den. Den rör sig ju när man ger den ström, motståndet över den stämmer och när jag vrider på tändningen så går det ström fram till den. Men det kan ju vara så att det är stopp i den ändå och den inte kan röra sig så mycket som behövs. Fick loss den sista invändiga silen och den såg ut som övriga, alltså full med någon gråbrun massa som påminde om papper/tyg. Och här är vad vi tror är boven i dramat. Men jag läste på något annat forum att det skulle gå att öppna solenoiden för att rengöra den, men kunde inte begripa hur man då skulle gå tillväga. Gummihättan verkar ha limmats fast och den nedre delen går att skruva på, men snurrar bara då den verkar ha pressats fast med något verktyg.
 19. Klydd

  Gjutform till tak HZJ75/78

  @MFI9 du borde erbjuda hela byggen med konverteringen!
 20. Mecki

  Gjutform till tak HZJ75/78

  Ett kap 👍 Synd att man inte har kommit till 70-serien ännu. /Mecki
 21. Mecki

  Sälja land Cruiser i europa

  Håller med dig att det är tråkigt att bilarna försvinner utomlands, särskilt när det inte finns så många av dom här i landet. Tyvärr verkar det inte finnas kvar så många bilar i bra bruksskick som man kan nyttja till det dom är tänkta till dvs terrängkörning . Om man tar 40-serien som exempel så står dom flesta och rostar bort , några få är renoverade och iordninggjorda med en prislapp på några hundra tusen kronor. Med ett sånt pris faller lite vitsen med en sån bil för vem tar ut en udda veteranbil och terrängkör den när man just betalt ett 6-siffriga belopp. Tyvärr så sneglar ägarna till rosthögarna på priser man kan få om man säljer en orginalrenoverad 40:a på auktion i USA och drar likhetstecken med att just deras rosthög är värd sin vikt i guld. Visst finns det rosthögar som är värda pengar men då kanske mer för att dom har något annat än rost som är intressant så som motorer, växellådor, axlar av udda och eftertraktad karaktär. Det är lite därför som forum som det här är så bra, dom samlar (nördar) entusiaster som som har "koll" på vad som gäller för olika märken och modeller. Har du en fråga så lägg ut den i den kategori det gäller så kommer det ett svar , ingen vet allt men alla vet något. Dessa gamla bilar är väldigt basic och lätta att meka med och tillgången på både nya och begagnade delar är riktigt god och till överkomliga priser. Förhoppningsvis kommer vi att få se mer av våra älskade Land Cruisers rullande på dom svenska vägarna i stället för att stå och rosta bort eller försvinna utomlands. Sorry för off topic men kände att något behövde skrivas. / Mecki (med förhoppning av många framtida mil bakom ratten i någon av mina gamla trotjänare)
 22. MFI9

  Gjutform till tak HZJ75/78

  Har en gjutform till salu för att kunna gjuta tak till en "rooftop conversion". Säljes för halva materialkostnaden och så slipper du lägga tid på att tillverka den. Lite ritningar mm på övriga detaljer följer med på köpet. Det färdiga resultatet ser ut så här (notera att bilen inte är till salu), byggtiden inklusive att göra formen var ca 6 månader, du kan om du köper formen få det klart både billigare och snabbare. Priset på formen är 1500sek, och då ingår en hel del extra i form av ritningar, materialspec etc. Endast avhämtning, swish eller kontant. Finns i Skåne.
 23. adventura

  Warn A2000

  Har en Warn A2000 (ATV vinsch) liggandes i garaget som jag ej har någon nytta av, om någon har intresse så går det att göra ett bra pris på denna. Vinschen är oanvänd, har aldrig varit monterad men har dock legat några år, komplett förstås och fortfarande i en något ”väderbiten” kartong. kan även tänka mig byta denna mot något annat skoj, som säkert inte heller har någon större nytta av mvh Gustav
 24. adventura

  Sälja land Cruiser i europa

  Visst är det som ni säger, å vill man sälja så är det klart man får sälja vart man vill.... Även jag har sålt en ögonsten vidare söderut, men än idag så svider det.....Framförallt nu när man inser att man knappt hittar en vettig äldre LC till salu längre....
 25. Mecki

  Sälja land Cruiser i europa

  Så är det. Lättast att sälja är där köparna finns och är det ingen i Sverige som är intresserad försvinner dom tyvärr utomlands. Dom körbara och inreggade 40 o 60 serien blir ju inte direkt fler så det gäller att passa på i fall man vill få ett eget exemplar att sköta om och njuta av. /Mecki
 26. valdas-76

  Div. LC bilder

  Som man brukar säga, all good things come to an end... Bilen har bara stått och förfallit i ett antal år bakom en maskinhall utanför Rinkaby, jag körde den vägen i stort sett dagligen, kollade bilen i smygg ett par gånger...En vacker dag på väg från jobbet såg jag att det pågick någon sorts aktivitet vid byggnaden, det tömdes, sorterades, lastades och kördes bort...Svängde in och frågade en kille om 60:an var till salu...Jovisst, den skulle till skroten ändå, så ta den bara...Betalade ändå en mindre summa pengar så det kändes rätt...Kom ett par dagar efter med en dieseldunk och ett par batterier, bilen gick igång nästan direkt Tyvärr var karossen helt slut så det blev en donatorbil istället, ok motor-lådor-axlar, hel och fin inredning dessutom
 27. valdas-76

  Sälja land Cruiser i europa

  Kanske, men tänk om folk i andra länder har samma tankar gällande export på Landcruisers... I vissa fall är det lättare att sälja bilen till utlandet än här i Sverige. Jag hade en HJ61:a till salu i fjol, med 12H-T och extra allt- elhissar, c-lås, AC, skärmbreddare osv. Gissa om det var någon svensk som köpte den nix, bilen gick till Danmark istället. Visserligen var bilen obesiktigad och det fanns en del rost på den, men 61:or växer inte på träden precis...
 28. JAK

  Div. LC bilder

  HÄLP!! Vad har hänt!? Menar du att detta är min gamla bil som har blivit så misshandlad, eller det är väl så att hon ska renoveras.
 1. Ladda in mer innehåll
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.