Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hej, Efter lite strul med registreringsbevis på vift är det dags att på måndag göra en registreringsbesiktning. nu är bilen helt original så det skall väl inte vara några problem. (har inte fått 54mm nyckeln ännu så det blir med lite glapp i framhjulen 😬 ) MEN hur funkar det sen när jag skall kontroll besiktiga bilen när jag hängt på: Bullbar fram Takräcke kofångare bak Rocksliders 4" höjning Feta däck typ 33-35" Skruvat bort EGR ventilen kan jag besiktiga den sån? Eller måste man skruva bort allt det inför besiktning? det var någon som sa till mig att allt det där är inte godkänt. Ciao/Krille
 3. seww

  1999 Land Cruiser 90

  Glömde nämna att den är besiktigad 2019-11-08 med blankt papper.
 4. Det bär emot, men jag måste avveckla min Land Cruiser så snart jag kan. För att vara en 20 år gammal bil så är den i nyskick. Klädseln är perfekt, all elektronik fungerar, ingen rost överhuvudtaget. Ägaren före mig som ägt den sen ny, helt makalöst skick. Kort info: 1999 Toyota Land Cruiser 90/Prado 35,0XX mil (en ägare sen ny, körd i Norrbotten) 3,4 liter V6 bensinare med automatlåda Metallicgrön, tygklädsel Rostfri och klädsel i nyskick Kamrem, vattenpump, service i somras Nytt batteri, ny generator (kvitto finns) Sommardäck, fina Dubbade vinterdäck, fint skick Motor och kupévärmare Stereo med USB, BT, CD, AUX och man kan koppla telefonen till den Takräcke, original Lastgaller följer med Har en påse med böcker som följer med Extraljus Finns i Luleå, dock så är sommardäcken på annan ort men det går nog att lösa. 60 000 SEK PoK.
 5. Yesterday
 6. Kan beställas av/via Tom https://www.toms-fahrzeugtechnik.de
 7. Del 4 https://youtu.be/J0lEtUfLDFk
 8. Rylander

  Vacuum switch

  Söker efter en Vacuum switch typ den på bilden.
 9. Dunlop SP LT60-6 215/65R16 C M+S snöflinga. 2 stycken Denna modell och dimension på däck satt på vid leverans av bilen när den var ny! Priside’, som en omplaceringshund; hemmet viktigare än pengarna! Finns i Osby / Hansa 070-5321000
 10. Last week
 11. Typ så här brukar jag göra. När man ändå river allt är det lika bra att byta alla lager och tätningar! Skulle inte byta delar bara för att byta men inspektera och se över följande: Kolla så king pin lager inte är slitna ev byta, se till att det är rätt shims osv. Viktigt att CV/axeln ligger centrerat i packboxen. kolla anläggningsytan för packbox på inneraxel. Kolla lagerbanorna på spindeln. Inre bronze bush ev uppdatera till nållager. Har du ABS är detta superviktigt. Kolla CV, glöm inte de yttre splinesen. Om den klickar är det dax med går att flippa höger och vänster å köra bra länge till. Kolla splinesen på yttre flange.
 12. Hola! Har bytt knutar tidigare på typ 3olika axlar, har alltid bytt alla tätningar samt cv-knutarna pga dom varit slitna/slut Ytan som cv knutens axel vilar på/snurrar i går den att byta? Vid tidigare rep har jag inte bytt lager pga dom varit fräscha. Men vilka komponenter är viktigast att hålla schysst för att få det att vara tätt mellan p-box i axelröret och drivaxeln?
 13. Rylander

  Solrosgaraget.

  Max Trax är säkert bra grejer men en hemsnickrad aluminiumramp fungerar kanon vid skogskörning. Har aldrig haft något bra ställe på bilen att förvara rampen på, så den har mestadels stått kvar i garaget. Men nu har den fått sin plats på bilen.
 14. Jag håller till i Värmland. Från säljaren fick jag vognkort del 1 och 2 (registreringsbevis) och kvitto. Jag mejlade sedan Statens Vegvesen och fick något sorts exportdokument som bekräftade att bilen inte var stulen. I den svenska tullen visade jag upp vognkort och kvitto och fick sedan ett dokument på att jag passerat tullen. Allt detta skickade jag sedan in till Transportstyrelsen i samband med ursprungskontroll. Förra veckan fick jag besked att ursprungskontrollen beviljades. Den verkar bara gälla i fem år så inom fem år måste jag göra en registreringsbesiktning. Just nu letar jag flak och funderar på att byta ut motorn. Originalet är en diesel på 62 hk. Lite i klenaste laget.
 15. Här är ett alternativ och till ett vettigt pris. http://anabint.se/Produkter_Bildelar_Motorvarmare.html
 16. Hejsan Nyss nybliven ägare av en LC 150. Hade en LC 120 tidigare, men en MB mellan dessa. Så nu känner jag att jag kommit "hem" igen. Till saken. Har idag ingen värmare alls, men behöver då jag bor i Sundsvall. Jag tog kontakt med Webastocenter i Bromma för att kolla pris och möjligheter. Såg då att om man har en hjälpvärmare så kunde man nyttja den och att de kopplar in något fiffigt för att få varm bil. Så frågan är om det är någon som låtit göra det, eller vet om det över huvud taget går? Webastocenter var själv frågande ska jag tillägga. https://www.webastocenter.se/userfiles/files/Prislista_20191001_länkad.pdf Hittade annars en lite kraftigare slangvärmare som skulle kunna vara en kandidat. Dock inte Defa eller Calix, men en som använder sig av Defas kontakter. https://www.tt-thermo.se/ Mvh // Mats
 17. Tack för tipset Krille! Beklagar sent svar har varit på resa. Här hittat två restaurerade 1989 HJ61 i södra Spanien som jag förhoppningsvis skall titta på om några veckor. Skall bli riktigt kul att se dem på plats. Men jag skall kolla på wallapop och se vad som dyker upp. Återkommer här med ett inlägg hur det gått efter resan.
 18. TIPS OM PROGRAMMERING AV ELEKTRISK VÄRMARE Hej, har LC90 men ämnet är ju inte modellspecifikt, så, Jag använder elektrisk motor- och kupevärmare. Motorvärmaren är på 600 W och kupevärmaren 1200 W. Vid -5 grader verkar det verkar behövas uppåt en timme för att få kupen ljummen och rutorna isfria. Kupen är ju stor så det kanske är normalt. Motortempmätaren ger inte något märkbart utslag men värmren ger förhoppningsvis lite lättare start och snabbare arbetstemp. Bor i Göteborg så det här med värmare är mest en fråga om bekvämlighet att slippa nedisade rutor, men vad har ni för tankar och ideer? Till sist har jag ett tips: Använder Clas Ohlsons smartphonestyrda wifi/230V styrenhet https://www.clasohlson.com/se/WiFi-Smart-Plug,-Clas-Ohlson-Home/p/38-8192 för att hantera start av den elektriska värmaren. Man kan starta/stänga värmaren ad hoc eller programmera scheman, t ex aktivera varje mån-tors kl 06-07. Finns säkert andra men denna har funkat mycket bra.
 19. …för att vara extra tydlig, detta var för en nyckel med fjärr för centrallås och larm för en svensksåld LC90.
 20. Fick tvåor på avgaserna och värdena var uppåt väggarna jämfört med tidigare två år; (Norm) 2017 / 2018 / 2019: CO/K (0,3) 0,0 / 0,0 / 4,9% CO FÖRHÖJD TOMGÅNG (2500) (0,2) 0,0 / 0,1 / 6,2% HC (200ppm) 11 / 30 / 343ppm LAMBDA FÖRHÖJD TOMGÅNG (2500) (0,97-1,03) 1,02 / 1,02 / 0,83 Det vár grabben som besiktigade bilen och han hade kanske inte full koll på att motorn ska vara redigt varm inför mätningen men det borde väl besiktningsmannen sett till kan man tänka. Han sa däremot att bränsleblandningen var för fet, så fet att det ”luktade bensin” (?) Bilen går precis som som vanligt som en raket (nåja), den har gått 500 mil sen förra besiktningen, färsk olja o luftfilter, startar bra, tomgång som vanligt först 1100 sen gradvis ned till 800. Jag känner ingen bensinlukt, Lambdasonden har åtminstone inte lossnat, inget pys eller sugljud kring motorn och vevhusventilationsslang o andra delar i insuget - reagerar inte på rikligt med startgas. Svårt att bedöma om bensinförbrukningen är annorlunda. Vad har ni för tankar kring detta?
 21. ...forts; med Nokia Rotiva på 17 tum hela året, knappt 2,0 bar.
 22. 3,4 liters V6, automat 2001 lätt last, 1,2 -1,5 blandat stad motorväg men då100km/h, och beroende av säsong, Göteborgsklimat.
 23. Har dålig koll på vad som är rimliga priser i dessa sammanhang men har sett att mekonomen har i sitt sortiment - 1545 spänn vill de ha för en bakskärm och 3000 för en framskärm till min BJ75 för prisreferens.
 24. Earlier
 25. Wiberg Sr

  Mecki's 80:a

  Då luktar det yllekofta och håller göööörlänge änna .
 26. 1103 kr med Bussgods.
 27. Gerdin

  Fälgar till en HJ60

  Jajamen! Vad kan det gå lös på tror du?
 28. Jag har 5 stycken… 6/139.7. Har dock ingen uppfattning om vad de kan vara värda. Har Du? I så fall var vänlig ring 0705321000! Hansa
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.