Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Jag vill bli med Land Cruiser igen... letar efter en 90 eller 120. Både v6 och diesel av intresse. Dock ej 166hk varianten eftersom min förra skar trots att tätningarna skulle ha varit bytta, så dessa litar jag inte på. En lastbilsreggad vore fint men inget krav. Är det någon som vill bli av med sin Land Cruiser?
 3. Yesterday
 4. Min bil fellarmade av och till. Det visade sig att den (läs bilen) hatade grannens Mitsubishi L200. Varje gång L200:an åkte förbi, så gick larmet. Det spelade ingen roll att L200:an smög som en strykrädd Labrador så långt ifrån den mäktiga och elaka Landcruiser:n som den bara kunde. Varenda gång vaknade den och skällde upp L200:an. Alla andra bilar går bra. Det hela löste sig ganska enkelt då grannen bytte bil. Efter det har det inte skett något fellarm.
 5. Last week
 6. Samtidigt som vi är iväg på en semestertripp tog vi en sväng förbi och tittade på bilen. Tyvärr blir det ingen affär, pris och skick var inte i min smak så jakten går vidare.
 7. Säljaren är en ranchägare i Torna-Hällestad, mycket riktigt. Men vederbörande köpte bilen 2007-04-23… Första registrerade ägare (2000-05-22) ägnar sig åt uthyrningsverksamhet.
 8. Och här postade jag liknande tråd, lite olika tips som kanske kan leda dig i rätt riktning:
 9. Hej, Om du låser med nyckeln så är larmet inte aktivt 👍 Jag hade problem med det "klassiska" fukt i larmkopplingsmodulen som sitter i bakluckan för många år sedan, skall försöka hitta inlägget jag tror jag gjorde angående det (om inte skall jag återkomma med lite mer nogrann genomgång hur man löser det). Men i dagsläget har jag problem med larmet igen, började förra året av någon anledning, och är verkligen random. Har problem med att jag inte kan använda "lås alla dörrar"-knappen som sitter på förardörren, den verkar glappa och funkar till och från. Har bytt "elektronikplattan" under själva knapparna men utan framgång, så får leta vidare i kablarna om det är något där. Men tänker att om det glappar där så kanske bilen faktiskt låses upp och då går larmet (om man låser upp bilen med nyckel med larmet aktiverat). Om du kommer på vad det är som bråkar med ditt larm så återkom gärna här, lovar göra det samma när/om jag löser det.
 10. GmbH

  Hilux takräcke/taktält

  Tack för mycket utförligt och klargörande svar. Du har nog helt rätt i att vanliga lastbärare räcker långt. Det är ju ingen extrem offroad som planeras utan 90 procent asfalt . Det blir nog den lösningen till att börja med (om jag inte hittar någon riktig bra prissatt rolltop eller flaklock). Tack återigen!
 11. Hittade hur jag gör genom o testa lite. Låste m nyckel o höll in dörrhandtaget när jag stängde. Inget tutande än så länge!
 12. Hej! alldeles ny här o även lycklig ny ägare till en fantastiskt fin HDJ100. Larmet verkar dock känsligt, det har gått igång några gånger utan riktig anledning. Undrar även om det finns något sätt att låsa bilen utan att larma den? Ibland har jag hundar kvar i bilen, när jag ex springer in på macken, o då sätts larmet igång o tutar med en gång. Hade varit lite praktiskt att just kunna låsa ibland utan larm helt enkelt! Har googlat men inte riktigt blivit mkt klokare så hoppas någon här inne kan tipsa. tack på förhand/ U
 13. Robert

  Land cruiser 200

  Ute på tur genom Sverige, blinka om vi möts!
 14. Toyota gjorde ju en uppdatering av bromsarna på Vigo någon gång. Vad det i samband med faceliften? Hur som så slutade 15" fälgar att passa. Vad jag har förstått så är det heller inte alla 16" som passar, utan bara de med extra utrymme för bromsok, som t.ex. dessa: https://www.4x4offroad.se/black-spoke-16.html De nämner ju "6/139.7, 16x7, ET +8, CB 106.2, X-Frigång (t.ex. Hilux)". Jag håller nu på att kika runt efter nya däck och hittade det här erbjudandet: 4 stk. 16x7 stålfælg sølv, sorte eller hvid m/BF Goodrich A/T KO2 M+S dæk str. 235/85R16 Men då är ju frågan om de verkligen passar. Jag har precis skrivit till firman och frågat, men man har ju märkt att det inte alltid är så att försäljarna själva kan deras produkter. Det står ju dessvärre inte vilka fälgar det är. Annars hade det ju varit lättare att undersöka saken. Någon här som har något bra råd angående 16" på sista modellen av Vigo? (Har en 2016 Vigo) Eller kanske någon till och med känner till vilka fälgar det är frågan om.
 15. Mulan

  Hilux takräcke/taktält

  Jag har kört med vårat taktält både ovan på flaklocket samt upp på taket. Just nu sitter det på taket. VI har helt vanliga lastbärare. Foten som bär vikten står på takkanten och sedan går det en klämma in mellan dörren och taket. Funkar utmärkt. Det är lite, lite utfasat inne i skarven mellan dörren och taket där de ska sitta. Du ser det längst in i vinkeln. Jag vet att Authome (som är märket på vårat taktält) rekommenderar minst tre lastbärare. Men vi kör bara med två både på flak och tak. Men tanken är att uppgradera i framtiden med ett takkorg. Den sitter då borrad där som gummilisterna på taket sitter. Men ska du int ett på några större expeditioner där det blir tvättbrädevägar i flera dagar och offroad så går det fint med två lastbärare av vilket slag som helst. Hade denna bilden liggande...
 16. Nu är ägarbyte registrerat hos TS, ser ut att vara en saneringsfirma I Malmö som köpte, om det blir export eller ej återstår att se.
 17. Den har bara haft en brukare, ett lantbruk i Torna Hällestad, finns inte så många gruvor i Skåne 😀
 18. Jag följde auktionen och slogs av följande information; ” servad i egen regi senaste året” Min spekulation är att dett kan vara en fd gruvbil… Ett par år i den miljön är nog som tio i normalt bruk. Hur som helst blev den ofattbart dyr med sina 102250:-!!
 19. Hej! Tack! Det skall jag göra!
 20. Det måste helt enkelt vara den bästa investeringen man kan göra, köp en Land Cruiser! Hur ska man annars tolka detta?
 21. Hej och självklart välkommen hit! 😀 Kul och ovanlig bil (i Sverige) du hittat! Starta gärna en garagetråd och lägg upp några bilder, så vi får se skönheten!
 22. Hej alla Lex... Toyota Land Cruiser fantaster, jag köpte en Lexus LX 570, fast jag letade efter en ... tja Toyota, men det blev en Lexus😳 Hoppas ni alla kan överse med fakta och välkomna mig in i detta forum ändå! 😀 Tar tacksamt emot tips och tricks för jag har en plan att göra denna bil till en ”Overlander” över tid. En investering i taget..... 🍻
 23. X-Range

  Säte till BJ75

  God Morgon! Undrar om någon har säte över till en BJ75? Andra grejor till den bilen är också intressanta! Mvh
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.