Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. adventura

  Adventuras BJ40

  Lite uppdatering efter många timmars putsande, tvättande, borstande, kraftavfettning, nån liter aceton om och om igen och lite färg.... resultatet blir ju åtminstone trevligare och trevligare..... många timmar kvar dock
 3. Ringde toyota och fick svaret 6R7 som färgkod, verkar stämma när jag googlar:)
 4. Tack alla! Bra tipps Klydd ang dokumentation/skylt på dragkroken. Felix, är din bil den "gamla model" dvs med runda lampor fram? Jag kollar mest på den Facelift (?) model, cirka 2012. ha fått ett bra svar från Besiktia: För att det ska gå smärtfritt att importera en bil från EU-land så krävs det att den är i originalutförande. Vilken släpvagnsvikt den är godkänd för framgår av det utländska registreringsbeviset. Har nu hittad en HZJ79 med 50mm kula + 3500kg dragvikt i nästan originalutförande i Nederländerna Lite dyrt tycker jag men håller tummarna att de är öppet till bud.
 5. Mecki

  Bullbar till lc100/105

  Hej. En Kim Leksell i Facebookgruppen Offroad Köp & Sälj annonserade ut en bullbar och en snorkel till en 105:a i förra veckan. Hör av dig om du inte har FB så kan vi se vad jag kan göra. / Mecki
 6. soll

  GRJ 79

  Fin bil! Vad räknar du med för bränsleförbrukning med den motorn?
 7. Vid registrering av de bilar jag importerat från Tyskland har det varit viktigt att dragkrokens typ-skylt funnits och gärna dokumentation från krok-tillverkaren. På 80an jag hade blev dragvikten 3500kg på 50mm kula och på 90an blev det det 2800kg på 50mm kula. Båda vikterna är respektive max för biltypen.
 8. Erik

  Bullbar till lc100/105

  Letar efter en bullbar, helst till en HZJ105 men eftersom dessa är ovanliga så skulle även en bullbar till en vanlig 100 passa efter lite modifiering.
 9. Letar även efter en bakre kofångare typ ARB till HZJ105, hör av er vad ni har för något spännande att sälja!
 10. Senaste veckan
 11. Reglerna har ändrats, tidigare var det max 2000kg på 50mm kula men numera är det 3500kg. Men på äldre bilar med triplex som min -99 så är det 2000kg på 50mm och 3000kg på 60mm kula. För att återgå till trådskaparens fråga, så är det enklaste du kan göra att hitta en bil med kula som är besiktad och godkänd för 3500kg. Om du ska göra det själv så krävs både tålamod och ännu mera dokument för att göra bliprovningen glad...
 12. Kanske reglerna har ändrats, men det är inte så enkelt att det som står i regbeviset är hela sanningen, draget kan vara begränsande speciellt på helbilsgodkännda fordon. Kolla därför även vad det står på dragets skylt.
 13. valdas-76

  Solrosgaraget.

  Eftersom kemi var ett av mina favoritämnen i skolan, så- nej, aceton förstör inte billack (billiga 1-K nitrolacker räknas ej ). Hade jag inte testat detta själv så hade jag inte rekomenderat det heller... Bifogar ett par bilder på Casco Limtvätt som bevis
 14. Mecki beskrev färgkoden i min garagetråd sida 1
 15. Hej Josh! Såhär ser det ut i papperna på min hzj79 med 50mm kula, ej triplex. 3500kg i dragvikt på kulan
 16. Hej! Hur hittar jag färgkoden på min bil? Grön som synden, reg nr: RHL582 sen har jag oroginalstolarna kvar från min bil, förarstolen är vääldigt sliten och passagerarstolen ok. Finns det något värde i dessa? Hörde att stolarna från troopie bilarna renoveras när dom blir slitna då dom passar så bra i dessa bilar och svårt att hitta värdiga ersättare. Men hur är det med stolarna från pickupen?
 17. Hi Josh, You can get a tow frame and install a 50 or 60mm ball on it, even if it's built for a 2" ball. Please note that the 50mm ball is only rated 2000kg in Sweden (Europe??) so to reach 3500kg you must have a 60mm ball. Try Google for a Triplex tow hitch , it might be the solution for you.
 18. MFI9

  Solrosgaraget.

  Aceton förstör garanterat lacken, är lösningsmedel i många lacksystem. Avråder bestämt från aceton. Däremot är det kroppseget och därför ett utmärkt rengöringsmedel på rätt underlag.
 19. BJ42 Daniel

  Div kompletta mekaniska winchar till bla 40-serien

  Har bara en komplett org winch. Har även en jätte fin Ramsy (i USA ”org” tillbehörs winch).
 20. BJ42 Daniel

  Div kompletta mekaniska winchar till bla 40-serien

  Jo det skall finnas. Men ta gärna ett längd och bredd mått på dem Du har. Och antalet blad!
 21. Mecki

  Filmer med/om 40-serien

  Som älskare av 40-serien kan man ju inte missa John Rooth OCKA meet (Old Cruisers Kick Arse) / Mecki
 22. Mecki

  Div kompletta mekaniska winchar till bla 40-serien

  @BJ42 Daniel har du bara kompletta winchar eller har du nån som du kan sälja delar av, i så fall behöver jag armen som sitter framme på winchen för att lägga i och ur den. / Mecki
 23. Jonas E

  Div kompletta mekaniska winchar till bla 40-serien

  Bladfjädrar till bakändan på HZJ75 önskas. Finns det?
 24. Runekebab

  Solrosgaraget.

  denna kanske https://www.biltema.se/verktyg/poleringstillbehor/polerverktyg/dekorborttagare-2000032675
 25. Gaup

  Solrosgaraget.

  har tagit bort en del besvärliga märken med brakeclean....
 26. Rylander

  Solrosgaraget.

  Jo, t-sprit har jag provat också utan resultat, kanske snålade med spriten. Valdas cocktail vekar lovande men Biltemas dekorborttagare är nog snällare att använda. Det blir att prova så får vi se.
 27. Jan Börjesson

  Orginal splitfälgar till bj75 och verktygsväska

  Hej! Passar dom till min bj 75? Mvh Jan
 1. Ladda in mer innehåll
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.