Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. TOST

  LC90 Diesel startar inte

  Tack för alla tips och förslag såhär långt, det är bra att få andra infallsvinklar. Felsökningen fortsätter iallafall. Testade att mäta eventuella strömtjuvar, eftersom jag har upplevt att batterierna laddar ur sig sedan den stannat. Kopplade ur ena batteriet och mätte tjuvström, visade sig att ena batteriet är kasst, men ingenting ligger och drar ström vad jag kan hitta. Vi har förmodligen dräpt det genom att dra ur det ett par gånger genom test-starter.. Eftersom inte min bil visar någon felkod så kom jag på att jag kan provocera fram en felkod för att se att det fungerar. Testade att koppla från "Engine Speed Sensor" på pumpen, drog runt motorn några sekunder, byglade E1 och TE1 i diagnosuttaget och mycket riktigt, felkod 13. Kollade Haynes-boken och fick fram "Engine Speed Sensor", så den verkade fungera, i kombination med att motståndet är 228 Ohm (ska vara 205-255 Ohm vid 20°C). Gjorde samma procedur med SCV (Spill Control Valve), men ingen ytterliggare felkod dök upp, trots att den har en egen enligt manualen (18). Nollade den tidigare felkoden genom att ta loss EDC-säkringen i över 30 SEK. Testade igen, men fortfarande ingen felkod. Istället för att simulera ett kabelbrott så ersatte jag SCVn med ett motstånd av oklar storlek, men fortfarande ingen felkod. Vad är det egentligen frågan om här? Eftersom min magkänsla säger att SCVn är hel och ECUn inte känner av SCVn så är det väl logiskt felet sitter i ECUn?
 3. TOST

  LC90 Diesel startar inte

  Jo det känns onekligen som att någonting inte är bra, men osäker om det är alger då det varken är svart eller grönt, luktfritt och påminner som sagt mer om tyg/papper än organiskt material. Sen stod det ju emot alla lösningsmedel vi testade att tvätta silarna med (bräkleen, bensin, diesel, avfettning, aceton, förtunning, svag syra och kaustiksoda), men på alla utom en sil gick det bra att borsta bort med en liten pensel. Tack för länken! Men hittar tyvärr ingenting om hur man skulle kunna få isär/ihop solenoiden någonstans, stod inget i manualen heller, gissar att det inte är tänkt att den ska kunna öppnas.
 4. Igår
 5. Klydd

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Fick lite backning av tryckaren på dimensioner och storlekar, så jag har uppdaterat motiven något till följande Priset kommer bli 325:- och senast måndag 20/8 måste jag ha beställning/betalning för att de ska hinna bli färdiga till träffen. För 25:- extra kan man få sitt forum-namn (eller namn) tryckt på vänster ärm.
 6. Klydd

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  man kontaktar mig Skicka ett PM så får jag det samlat. 7 tröjor beställda än så länge Jag är just på väg till tryckaren och ska kolla när vi senast måste beställa och återkommer med det här i tråden.
 7. Hur beställer man...?
 8. Krille87

  LC 120 D4D TTE 2003

 9. Nu blev ju hela tröjan mycket snyggare 😁
 10. Klydd

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Finns en modell med en BJ75 på nu också, om någon är intresserad av den
 11. ewoldern

  Ewolderns Bj42

  Då det blev nytt avgassystem på andra sidan bilen där det även är trångt om utrymme fick jag ej dit någon ljuddämpare, ljudet blev lite väl hårt med rostfria rör.. Så då fick jag tipset av en HD åkare med att stoippa i ett par diskbollar och även tipset att stoppa ett kryss i slutröret för att ta bort de högsta frekvenserna sas det.. Testade att kasta i 2st diskbollar och gjorde ett kryss av rostfria m6 igår kvälls, döm om min förvåning när det blev helt tyst... Dock visar det sig idag att det laddar lite mindre (Har en digital mkt känslig egt, boost mätare) och även avgastempen går upp en bit. Så diskbollarna får nog kastas och hoppas på endast kryss i röret.. (Dock har man ju i alla fall hittat ett jäkligt bra bes-tips för vissa fordon 😎
 12. Senaste veckan
 13. yota

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Jag kör med samma typ av booster, jag har spänt upp fjädern och borrat upp hålet till ca 8mm för att flöde och tryck ska verka bra för funktionen
 14. Med skruvar och tillbehör pris 1900 finns i Lund ring gärna på 0707510046 mvh Roger
 15. RoggaG

  Kcrbox till Lc 200 tdv8 286

  Fungerar fint men valde en Dieselkraft box istället, pris 800 finns i Lund ring gärna på 0707510046 mvh Roger
 16. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Det där att fylla på mer servoolja hade ingen inverkan. Alldeles säker så har det något med flödet att göra. Servo pumpen blev bytt samtidigt som jag bytte motor i bilen så den kan man utesluta. Blir väll att släppa på alla slangar och kolla så att det inte är något fuffens men dom, men det får bli till vintern när bilen ändå skall ställas på pallbockar.
 17. Gaup

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Finns ju en "ventil" i hydrobostern som reglerar oljeflödet som tas för själva bostern och resten går vidare till servot och är flödet för dåligt så premieras bostern ... skulle tippa på att nått sådant är orsaken till det skumma beteendet... testa att byta pump tror det är för dåligt flöde från den (kan vara nått med slangarna med)
 18. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Skräp finns nog inte i systemet, det har varit dränerat vid ett flertal tillfällen och dom flesta hydraulslangarna är nytillverkade. Skall prova och ”överfylla” systemet och se om det blir någon skillnad.
 19. ewoldern

  Ewolderns Bj42

  Tackar! Jo de är båda roliga på sitt eget vis 😎
 20. MFI9

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har du kollat att flödet från oljebehållaren till pumpen räcker till vid högre varvtal, dvs diameter på slang, igensatta hål pga skräp eller att slangen sugs ihop och blir platt?? Jag tycker det låter som kavitation i pumpen pga begränsat flöde.
 21. Mecki

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Mysko🤔 Då får vi avvakta o se om nån annan upplever samma sak med sin booster. /Mecki
 22. Rylander

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har kollat flera gånger om jag har gjort rätt, och jorå det verkar stämma varje gång. Det är inkopplat enl. bifogad bild, förutom nr 3 som går direkt till behållaren för servooljan.
 23. It needs to be a 70th series... 😀
 24. Mecki

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Ser riktigt proffsig ut, Lukas o jag tar var sin. 😎👍 /Mecki
 25. Klydd

  Buschtaxiträffen 2018 7-9 September

  Funderar på att göra en "roadtrip-tshirt" för Buschtaxi träffen. Vad tror ni om detta? Är det någon mer som tycker detta skulle vara en rolig grej och är intresserad? Jag tänker mig tshirt enligt denna "mockup" Jag tror priset kommer hamna på någonstans 320-350:-/styck. Då är det sublimeringstryck i färg på en grå tshirt av 100% polyester med bomullskänsla (200g/m2). Färgerna kommer inte bli 100, då denna sortens tryck egentligen är för vit bakgrund. Men, jag tror inte vi vill ha vita tröjor för våra äventyr 🤔 Förskottsbetalning och leverans på BTT. Som sagt, något som någon är intresserad av?
 26. Mecki

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Har aldrig haft den typen av hydrobooster. Inte för att jag direkt tror på det, men kan kan det vara så att nånting är felkopplat eller snurrar åt fel håll med tanke på att det blir sämre klipp i bromsarna på högre varv än vad det är på låga ? 🤔 /Mecki
 27. Klydd

  Hilux frågor från Solrosgaraget.

  Föraren?😬🤔
 1. Ladda in mer innehåll
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.